BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > PLK sezon 14

PLK sezon 14

Set priority
Show messages by
From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
158995.294 in reply to 158995.293
Date: 11/8/2010 7:35:05 AM
Overall Posts Rated:
179179
Zgranie Drużyny powiadasz?;) Koguty długo się zgrywają, nieraz cały sezon;). Jednak uważam, że to bardzo dobry pomysł + pensja od razu przy transferze. Coś takiego powinno uzdrowić sytuację.

This Post:
00
158995.295 in reply to 158995.294
Date: 11/8/2010 7:57:24 AM
Overall Posts Rated:
202202
jak już wspominałem - niestety nie uzdrowi, dalej będą divine tricki, a day-trading jedynie nieco rzadziej... skoro mamy HT jako świetny przykład jak coś schrzanić to nie powielajmy tamtejszych rozwiązań kropka w kropkę, bo to nie pomoże

From: Jax

This Post:
00
158995.296 in reply to 158995.294
Date: 11/8/2010 8:00:25 AM
Overall Posts Rated:
773773
Zgrywają się długo bo kur mało w składzie :-) .

Cos takiego jak zgranie w moim pojęciu powinno działać w ten sposób aby nie opłacało się kupować na jeden czy dwa mecze .Jak długo by trwało zgranie do maksimum sprawa do dyskusji , i myślę że jakieś mądre głowy by były wstanie wyliczyć jakis algorytm .

Jak dla mnie pół sezonu na zgranie na maksa ekipy było by dobrym rozwiązaniem . Wykluczyłoby sytuację głupkowatych transerów .

From: rawo89
This Post:
00
158995.297 in reply to 158995.296
Date: 11/8/2010 11:30:50 AM
Piaski Yellow Hornets
II.3
Overall Posts Rated:
3030
Siema wszystkim ;)

Normalnie nie wieze w to co widze tyle postów i to przeze mnie albo dzieki mi ;)
Widze ze bardzo Was to cala sprawa poruszyła. Wszystkich postów nie przeczytalem ale niktóre tak i np. korsarz pytal sie kiedy kupilem tego litwina, A wiec kupilem go z tego co pamietam to w nocy kolo 2.00.
Ktoś slusznie zauważył ze ceny wedy sa najniższe z powodu malej ilości urzytkowników. Korsarz mowiłes tez cos o handlu mutantami wiec prosze zacznij nimi handlowac i jestem ciekawy ile zarobisz odciagajac 25% prowizji. Nie zapominajmy o tym ze taki zawodnik tez duzo zarabia i sadze ze bo 2-3 tygodniach gdyby by CI nie zszedl ( nie udalo by sie go sprzedac ) nie bylo by tu mowy o jakis korzysciach wynikajacych z tego transferu. Z tym mutantem podjełem wielkie ryzyko i mi sie oplacilo fakt ze nie wiele bo z 250 tys zarobilem ale zawsze , no i pare meczow wygralem ;)

Chyba nie ma juz wiecej co rozmawiac o tym transferze i tak napewno korsarz zgłosil juz raport i o tym GM rozstrzygna.
Chcialem Wam jeszcze tylko powiedziec bo pewnie Was to zaciekawi.
Wiecie ile ten litwin mi zarobek z gadzetów podnisł???
O 40 tys )) z 90 tys na 130 tys.

Pozdro

From: Hawkeyed

This Post:
00
158995.298 in reply to 158995.209
Date: 11/8/2010 11:39:47 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie wiem dlaczego nie dostałem powiadomienia, że adresowałeś do mnie post. Nieważne.

Chciałbym zobaczyc twoją ocene OD na poziomie znaczący niskie z takimi grajkami jak mówisz (80k pensji) ale przeciwko drużynie która atakuje z obwodu i ma dobrych rzucających (zbliżonych choc troche do Ronaldów).

Poziom obrony Twojego zespołu nie ma znaczenia w odniesieniu do tego przeciwko komu ona gra. Nigdy. Do poziomu obrony BuzzerBeater zlicza umiejętności obronne wszystkich zawodników, kolejną zmienną jest miejsce rozgrywania meczu i entuzjazm. To wszystko. Nawet nastawienie z jakim gra się mecz nie ma absolutnie żadnego znaczenia wobec tego, co widzimy w tzw. ocenach meczowych.

Po prostu zdziwiła mnie ocena pomeczowa przy takich pensjach jakie ma Al do tego grając przeciwko dobrze rzucającej z obwodu drużynie;]

Jeszcze raz. To przeciwko komu grasz nie ma żadnego znaczenia dla ocen meczowych.
Ma to dopiero znaczenie wraz z nastawieniem w silniku rozgrywającym/symulującym mecz.
Ale umiejętności Twojego zespołu oraz zespołu przeciwnika gra zlicza i wizualizuje w postaci ocen meczowych bez względu przeciwko komu się gra.

Pozdrawiam

This Post:
00
158995.299 in reply to 158995.298
Date: 11/8/2010 11:44:44 AM
Overall Posts Rated:
179179

Po prostu zdziwiła mnie ocena pomeczowa przy takich pensjach jakie ma Al do tego grając przeciwko dobrze rzucającej z obwodu drużynie;]

Jeszcze raz. To przeciwko komu grasz nie ma żadnego znaczenia dla ocen meczowych.
Ma to dopiero znaczenie wraz z nastawieniem w silniku rozgrywającym/symulującym mecz.
Ale umiejętności Twojego zespołu oraz zespołu przeciwnika gra zlicza i wizualizuje w postaci ocen meczowych bez względu przeciwko komu się gra.

Pozdrawiam

piszac o ocenach, masz na myśli statystyki dotyczące poszczególnych formacji ofens. i def ? Czy tez oceny liczbowe zawodników?

This Post:
00
158995.300 in reply to 158995.299
Date: 11/8/2010 12:10:00 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ocenami meczowymi nazywam oceny stopniowe poszczególnych formacji ofensywnych i defensywnych danego zespołu. Nie nazywam ich statystykami, bo te rozumiem jako liczby uzyskane przez zawodników w czasie meczu. A na oceny zawodników nastawienie i rywal przeciwko któremu grają oczywiście już jak najbardziej ma znaczenie. Co jest zresztą wg mnie oczywiste i nie podlega dyskusji.

This Post:
11
158995.301 in reply to 158995.297
Date: 11/8/2010 12:36:00 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Z tymi gadżetami to mnie zaskoczyłeś. Mój Bocz też gra już drugi sezon w NT Węgier i ja w tej chwili za gadżety mam średnio koło 98 tys. A więc wychodzi na to, że wpływ z gadżetów w przypadku reprezentantów musi być jakoś powiązany z pensją zawodnika czyli im wyższa pensja tym więcej z gadżetów się dostaje. No ale mimo wszystko nie jest to na tyle dużo by kusiło hodować takiego mutanta ;)

From: korsarz

This Post:
00
158995.302 in reply to 158995.297
Date: 11/8/2010 2:54:22 PM
Overall Posts Rated:
202202
kupno o 2 w nocy tłumaczy dlaczego kupiłeś za 1,6mln a nie za 2mln... sprzedaż za nieco drożej może da się wytłumaczyć formą... powiedzmy że te 3 bańki które chciał Ci dać litwin bodajze to taka górna granica akceptowalnosci... nadal więc pozostaje minimum 500k ponad to co za tego grajka można dać (i to nie w niedzielę kiedy płacisz pół bańki wiecej za fakt że zaraz są naliczane pensje)...

w toku dyskusji upewniliście mnie że taki grajek warty jest ze 2 bańki, przyznaję że wahania ceny mogą się zdarzyć w jakiś szczególnych przypadkach (jak np. kupno grajka za 3mln na mecz B3)... ale nijak nie da się uzasadnić ceny 3,5mln w niedzielę, to jak w pysk strzelił jest o bańkę ponad górnym limitem dopuszczalności

handlu mutantami uprawiać nie zamierzam, bo to samobójstwo, Ty się pozbyłeś kłopotu nie dzięki kunsztowi czy dobremu oszacowaniu ceny, tylko na zwykłym jeleniu i zawyżonym transferze, to nie jest metoda na grę

Last edited by korsarz at 11/8/2010 2:55:37 PM

From: Dejvidd

This Post:
00
158995.303 in reply to 158995.270
Date: 11/8/2010 6:26:10 PM
Overall Posts Rated:
188188
1. Zapominacie o prowizji - był u rawo ze 3 tygodnie,trochę grajków posprzedawał, to mu pewnie ze 20% jak nie więcej (może się pochwali) 'ucięło' na prowizjach, więc żadnych 3,5 banki nie dostał, pewnie nawet 3 nie wpadły. Obetniesz o 1 milion to wyjdzie mniej więcej tyle, za ile kupił, jak nie mniej.
przeca to nie ma nic do rzeczy, każdy kto chce szybko kupić/sprzedać płaci prowizję i to strata managera... normalna sytuacja to taka gdzie kupujesz za 1,5mln i sprzedajesz za 1,5mln płacąc prowizję i tracąc.... generalnie to jestem w szoku ze GM używa takiego argumentu

To zszokuje Ciebie i Jaxa jeszcze bardziej - jak obcinamy transfer to uwzględniamy tez prowizję i to od faktycznie otrzymanej kasy odciągamy nadwyżkę. Od razu - Joker, twoja sprawa była, hmm, ciut inna - jak sam Khaaz zresztą przyznał, trochę za szybko zadziałał.

From: Joker

This Post:
00
158995.304 in reply to 158995.303
Date: 11/8/2010 9:16:54 PM
TOP TEN THUNDERS
II.3
Overall Posts Rated:
194194
Wiem że moja sprawa była inna i oczywisty do obcięcia transfer. Wtedy jakoś bez problemu oszacowano wartośc mojego gracza i to bardzo szybko. Chodziło mi o wskazanie że sprawa prowizji jest po stronie klubu i w moim przypadku nie została w żadnym stopniu uwzględniona. Prowizja policzona została od tej astronomicznej kwoty a transfer obcięto później zapominając o zapłaconej prowizji, co wpłynęlo na to że dostałem mniej kasy niż bym go sprzedał za tylko moją cene transferową (pomijam że mógła byc większa).
Dziwie się ze teraz rozpatrywana jest nagle prowizja i to jeszcze pensja oraz czysty zarobek. Przypomnienie sprawy miało na celu pokazanie że nikt sie sprawami pobocznymi nie zajmował tylko liczyła sie cena transferowa.
pozdro

Advertisement