BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > PLK sezon 14

PLK sezon 14

Set priority
Show messages by
This Post:
00
158995.292 in reply to 158995.291
Date: 11/8/2010 6:16:34 AM
Overall Posts Rated:
202202
nic nie stoi na przeszkodzie żeby było coś a la okienka transferowe... np. przez pierwsze pół sezonu kupowanie hulaj dusza, a w drugiej połówce już z 2 tygodniową karencją, masz oba problemy rozwiązane i jeszcze BB urealnione... do NBA jeszcze nieco brakuje bo tam po prostu jest transfer deadline odpowiednio wczesnie ustawiony i tyle

From: Jax

This Post:
00
158995.293 in reply to 158995.292
Date: 11/8/2010 7:27:29 AM
Overall Posts Rated:
773773
Cała konkluzja tej dyskusji jest dla mnie jedna Zawyżony transfer .

Mi to tam nie przeszkadza że ktos chce grać takim zawodnikiem . Niech sobie gra jego sprawa . A jak ma dwóch takich to ja sie bede cieszył ;-) ale w dłuższej perspektywie . A nie na jeden czy dwa tygodnie .

Przejśc natomiast obojetnie nie moge obok sytuacji że ktoś kupuje gracza niezależnie od tego ile on zarabia za kwotę 1,7 mln a sprzedaje go za 3,5 mln . Prowizja jaką zapłacił te 20 procent wogóle nie powinna nikogo interesować . Czytając zdanie GM-a lekko się zdziwiłem . Dla mnie jest to podwójna przebitka .

Rozwiązań takiej sytyacji widze kilka przede wszystkim bym wprowadził jakąs zależność związaną z transferami i entuzjazmem . Im częściej kupujesz/ sprzedajesz tym masz większe spadki entuzjazmu . Ewentualnie wprowadziłbym jakiś wskażnik liczbowy podobny do entuzjazmu o nazwie Zgranie Drużyny . Im większe rotacje w składzie tym ten wskażnik mniejszy . I wpływa na grę drużyny i w obronie i w ataku .
Do tego to co tu piszecie aby byłu pobierane pensje juz przy transferze , też dobry pomysł .

Przecież czasami jak patrzę na druzyny grające w BB to tam jest ciągła wyprz i niektórzy nieźle nawet na tym wychodzą :-) .Chore to trochę .

From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
158995.294 in reply to 158995.293
Date: 11/8/2010 7:35:05 AM
Overall Posts Rated:
179179
Zgranie Drużyny powiadasz?;) Koguty długo się zgrywają, nieraz cały sezon;). Jednak uważam, że to bardzo dobry pomysł + pensja od razu przy transferze. Coś takiego powinno uzdrowić sytuację.

This Post:
00
158995.295 in reply to 158995.294
Date: 11/8/2010 7:57:24 AM
Overall Posts Rated:
202202
jak już wspominałem - niestety nie uzdrowi, dalej będą divine tricki, a day-trading jedynie nieco rzadziej... skoro mamy HT jako świetny przykład jak coś schrzanić to nie powielajmy tamtejszych rozwiązań kropka w kropkę, bo to nie pomoże

From: Jax

This Post:
00
158995.296 in reply to 158995.294
Date: 11/8/2010 8:00:25 AM
Overall Posts Rated:
773773
Zgrywają się długo bo kur mało w składzie :-) .

Cos takiego jak zgranie w moim pojęciu powinno działać w ten sposób aby nie opłacało się kupować na jeden czy dwa mecze .Jak długo by trwało zgranie do maksimum sprawa do dyskusji , i myślę że jakieś mądre głowy by były wstanie wyliczyć jakis algorytm .

Jak dla mnie pół sezonu na zgranie na maksa ekipy było by dobrym rozwiązaniem . Wykluczyłoby sytuację głupkowatych transerów .

From: rawo89
This Post:
00
158995.297 in reply to 158995.296
Date: 11/8/2010 11:30:50 AM
Piaski Yellow Hornets
II.3
Overall Posts Rated:
3030
Siema wszystkim ;)

Normalnie nie wieze w to co widze tyle postów i to przeze mnie albo dzieki mi ;)
Widze ze bardzo Was to cala sprawa poruszyła. Wszystkich postów nie przeczytalem ale niktóre tak i np. korsarz pytal sie kiedy kupilem tego litwina, A wiec kupilem go z tego co pamietam to w nocy kolo 2.00.
Ktoś slusznie zauważył ze ceny wedy sa najniższe z powodu malej ilości urzytkowników. Korsarz mowiłes tez cos o handlu mutantami wiec prosze zacznij nimi handlowac i jestem ciekawy ile zarobisz odciagajac 25% prowizji. Nie zapominajmy o tym ze taki zawodnik tez duzo zarabia i sadze ze bo 2-3 tygodniach gdyby by CI nie zszedl ( nie udalo by sie go sprzedac ) nie bylo by tu mowy o jakis korzysciach wynikajacych z tego transferu. Z tym mutantem podjełem wielkie ryzyko i mi sie oplacilo fakt ze nie wiele bo z 250 tys zarobilem ale zawsze , no i pare meczow wygralem ;)

Chyba nie ma juz wiecej co rozmawiac o tym transferze i tak napewno korsarz zgłosil juz raport i o tym GM rozstrzygna.
Chcialem Wam jeszcze tylko powiedziec bo pewnie Was to zaciekawi.
Wiecie ile ten litwin mi zarobek z gadzetów podnisł???
O 40 tys )) z 90 tys na 130 tys.

Pozdro

From: Hawkeyed

This Post:
00
158995.298 in reply to 158995.209
Date: 11/8/2010 11:39:47 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie wiem dlaczego nie dostałem powiadomienia, że adresowałeś do mnie post. Nieważne.

Chciałbym zobaczyc twoją ocene OD na poziomie znaczący niskie z takimi grajkami jak mówisz (80k pensji) ale przeciwko drużynie która atakuje z obwodu i ma dobrych rzucających (zbliżonych choc troche do Ronaldów).

Poziom obrony Twojego zespołu nie ma znaczenia w odniesieniu do tego przeciwko komu ona gra. Nigdy. Do poziomu obrony BuzzerBeater zlicza umiejętności obronne wszystkich zawodników, kolejną zmienną jest miejsce rozgrywania meczu i entuzjazm. To wszystko. Nawet nastawienie z jakim gra się mecz nie ma absolutnie żadnego znaczenia wobec tego, co widzimy w tzw. ocenach meczowych.

Po prostu zdziwiła mnie ocena pomeczowa przy takich pensjach jakie ma Al do tego grając przeciwko dobrze rzucającej z obwodu drużynie;]

Jeszcze raz. To przeciwko komu grasz nie ma żadnego znaczenia dla ocen meczowych.
Ma to dopiero znaczenie wraz z nastawieniem w silniku rozgrywającym/symulującym mecz.
Ale umiejętności Twojego zespołu oraz zespołu przeciwnika gra zlicza i wizualizuje w postaci ocen meczowych bez względu przeciwko komu się gra.

Pozdrawiam

This Post:
00
158995.299 in reply to 158995.298
Date: 11/8/2010 11:44:44 AM
Overall Posts Rated:
179179

Po prostu zdziwiła mnie ocena pomeczowa przy takich pensjach jakie ma Al do tego grając przeciwko dobrze rzucającej z obwodu drużynie;]

Jeszcze raz. To przeciwko komu grasz nie ma żadnego znaczenia dla ocen meczowych.
Ma to dopiero znaczenie wraz z nastawieniem w silniku rozgrywającym/symulującym mecz.
Ale umiejętności Twojego zespołu oraz zespołu przeciwnika gra zlicza i wizualizuje w postaci ocen meczowych bez względu przeciwko komu się gra.

Pozdrawiam

piszac o ocenach, masz na myśli statystyki dotyczące poszczególnych formacji ofens. i def ? Czy tez oceny liczbowe zawodników?

This Post:
00
158995.300 in reply to 158995.299
Date: 11/8/2010 12:10:00 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ocenami meczowymi nazywam oceny stopniowe poszczególnych formacji ofensywnych i defensywnych danego zespołu. Nie nazywam ich statystykami, bo te rozumiem jako liczby uzyskane przez zawodników w czasie meczu. A na oceny zawodników nastawienie i rywal przeciwko któremu grają oczywiście już jak najbardziej ma znaczenie. Co jest zresztą wg mnie oczywiste i nie podlega dyskusji.

This Post:
11
158995.301 in reply to 158995.297
Date: 11/8/2010 12:36:00 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Z tymi gadżetami to mnie zaskoczyłeś. Mój Bocz też gra już drugi sezon w NT Węgier i ja w tej chwili za gadżety mam średnio koło 98 tys. A więc wychodzi na to, że wpływ z gadżetów w przypadku reprezentantów musi być jakoś powiązany z pensją zawodnika czyli im wyższa pensja tym więcej z gadżetów się dostaje. No ale mimo wszystko nie jest to na tyle dużo by kusiło hodować takiego mutanta ;)

From: korsarz

This Post:
00
158995.302 in reply to 158995.297
Date: 11/8/2010 2:54:22 PM
Overall Posts Rated:
202202
kupno o 2 w nocy tłumaczy dlaczego kupiłeś za 1,6mln a nie za 2mln... sprzedaż za nieco drożej może da się wytłumaczyć formą... powiedzmy że te 3 bańki które chciał Ci dać litwin bodajze to taka górna granica akceptowalnosci... nadal więc pozostaje minimum 500k ponad to co za tego grajka można dać (i to nie w niedzielę kiedy płacisz pół bańki wiecej za fakt że zaraz są naliczane pensje)...

w toku dyskusji upewniliście mnie że taki grajek warty jest ze 2 bańki, przyznaję że wahania ceny mogą się zdarzyć w jakiś szczególnych przypadkach (jak np. kupno grajka za 3mln na mecz B3)... ale nijak nie da się uzasadnić ceny 3,5mln w niedzielę, to jak w pysk strzelił jest o bańkę ponad górnym limitem dopuszczalności

handlu mutantami uprawiać nie zamierzam, bo to samobójstwo, Ty się pozbyłeś kłopotu nie dzięki kunsztowi czy dobremu oszacowaniu ceny, tylko na zwykłym jeleniu i zawyżonym transferze, to nie jest metoda na grę

Last edited by korsarz at 11/8/2010 2:55:37 PM

Advertisement