Trend który teraz obserwuję na TL od kilku dni dziwni mnie niezmiernie. Sprzedałem swojego zawodnika potencjał 8 wiek 20 lat suma skilli 3 najważniejszych 15+14+12 = 41 (tak obrazowo to wymyśliłem) za 2 kk. Dzisiaj 19 latek historyk suma skilli 29 - 1,5kk , Supergwiazda 19 lat suma skilli 32 - 1,6 kk, zawodnicy z suma skilli na poziom 22-26 potencjał 8 - 9 ok. 600 k do czasu jak obserowałem.
I to wszyscy byli zawodnicy z Free Agency, nie mówiąc o tym że zawodników wystawionych przez przez graczy nikt nie licytuje, bo i pewnie wystawiają oni normalne ceny - w rozumowaniu graczy, ale wszyscy się zabijają o tych FA bo można ich taniej kupić, tylko potem kupujesz takiego za 600k trenujesz 1 - 2 sezony i max wyciagniesz za takiego 2kk przy cudownym szcześciu i sumie skill takich +/- 41 czyli musi zanotować min 15 skoków. Czyli ok. 2 sezonów. Zakładając, że się poprawnie rozwija pensja po 1 sezonie będzie oscylowała z 15k w okolicach 40-50k. Nakład na trening zawodnika w ostatni sezonie ~ 50k * 14 = 700k +14*15k = 210k.
2 sezony treningu - 910k + 600k (jak sie uda tak tanio kupić, bo walczą tęgo o takich zawodników) = 1,5kk czyli możesz mieć 500k zysku, ale to możesz to mocno przesadone bo sprzedaż takiego za 1,7 kk i będziesz uszami klaskał :) . Co jest śmiesznym nakładem za 2 lata trenigu :( Centrów nie dziwię się że tak mało osób teraz ich trenuje.
Nie wspominając kasę za tych 2 historyka i super gwiazde dzisiaj ceny na poziom 1,5kk to płyniesz :)
Konsensusem mojego wywodu jest to że jakby usuneli graczy z FA ceny za C by się unormowały napewno.
Lepiej chyba kupić dziadów jakiś i trenować obwód ;)