cd
Dominiak (15,0) -
moja ocena: 9 - zaskakuje... to nie on miał być naszym najważniejszym obwodowym... a takim się staje... 8 punktów (3/8), 5 zbiórek, 3 asysty... a zagrał na SGie... kolejny dobry mecz!
Żmudka (15,0) -
moja ocena: 9,5 - forma ledwie porządna (fakt, że wysoka - prawie solidna)... a mimo to ani przez moment się nie zastanawiałem, czy on, czy szukać kogoś w sprawnej... No i Łukasz w tej formie zaliczył 8 punktów i aż 10 zbiórek! Trudno sobie wyobrazić nasz zespół bez niego... a Szef Łukasza obiecał dopilnować minut dla Polski! Aż strach pomyśleć jak zagra w sprawnej;)
Borski (14,5) -
moja ocena: 9 - nasz ulubiony "zapchajdziura" na SFie przy taktykach podkoszowych;) Mieszkaniec Hongkongu znowu potwierdza, że jego powołanie to był świetny pomysł! 7 punktów + 7 zbiórek (3 w ataku) to bardzo solidny występ!
Marsov (15,0) -
moja ocena: 6 - cóż... te kombinacje taktyczne (zwłaszcza Włochów:P) nie pomogły mu... skuteczność 1/10 mówi sama za siebie... na szczęście 4 asysty... czyli najwięcej w drużynie podań zalicza rozgrywający z PS w wysokości... "przeciętny" ;) Cuda, cudaaaaa... Czas kiedy był na parkiecie wygraliśmy jednak 10 punktami.
Kielin (14,0) -
moja ocena: 8,5 - rezerwowy rozgrywający wypadł lepiej niż nasz "pierwszy" (Karlinski). Grał co prawda tylko 13 minut, ale w tym czasie zdobył 5 punktów, zaliczył 2 asysty i 3 przechwyty... gdyby tylko trafiał wolne:/
Talaska (17,5) -
moja ocena: 9,5 - czy już mówiłem o cudach?;) hehe... no to kolejny... mamy w składzie zawodników o zbiórkach na poziomie "15"... ale to nie Talaska;) Dziś w 26 minut zaliczył 13 zbiórek ... a jego RB=11 !!! Cudaaaaa;) Gdy Staszek był na parkiecie, to ten fragment wygrywaliśmy najwyżej (14 punktów przewagi). Gdyby nie skuteczność, to by była dyszka w ocenie.
Karlinski (15,0) -
moja ocena: 8 - hmmmm... co ja mogę powiedzieć:/ ... 20 minut na parkiecie... 2 punkty (0/3), 3 zbiórki, 3 asysty... niby dobrze, ale jakoś bez szału:( No to może półfinał?;)
Koblynski i Ościłowski grali za krótko... co dziwi zwłaszcza w tym drugim przypadku... rozgrywający o SS10=102... ze świetnym dołem i "9" w IS ... i bunga nam mówi, że w sprawnej formie i z DMI powyżej miliona zasługuje na minutę w naszej Kadrze?:( Nie łapię tego...
A co w innych meczach?
- przede wszystkim zaskoczenie, bo już jest aktualizacja tabel;) YUPPPPIIII!!! DZIĘKUJĘ;)
(http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...)- w drugiej grupie Estonia najpewniej normalem (bo raczej nie CT) ograła Rosję - atakując pushem (
(27724) ). Tym samym podtrzymała swoje szanse na awans. W ostatnim meczu - o wszystko - zmierzy się a Hiszpanią, która mocno poprawiła sobie bilans małych punktów gromiąc mistrzów świata Francję (
(27723) ). Nie pomogło nawet CT Francji.
W ostatnich meczach Rosja zmierzy się z Chorwacją (rozbitą dziś przez "naszych" Finów!). I właściwie może już przymierzać się do świętowania wygrania grupy. Jeśli w drugim spotkaniu Hiszpania wygra z Estonią co najmniej 12 punktami to awansuje z drugiej pozycji... w innym przypadku awansuje Estonia. Patrząc na enta (dziś normal Estonii), to można się spodziewać cudów... ustawka chyba nie wchodzi w grę... ale jakieś CT mogą nadciągnąć... ;) Dla nas to dobrze... oczywiście pod warunkiem, że Rosja odrobi te 13 małych punktów do Estonii. Szkoda, że dziś Rosja nie wygrała...
A u nas w grupie... ciasno, zacięta walka i dogrywka w pojedynku Łotwy z Izraelem (
(27709) ). Węgrzy tracąc enta wymęczyli wygraną z Serbią (
(27708) ). Jeśli za tydzień wymęczą wygraną z nami, to awansują do półfinału.
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)