BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > BuzzerBeater дискусија

BuzzerBeater дискусија

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
232178.29 in reply to 232178.28
Date: 6/18/2013 2:56:41 AM
Overall Posts Rated:
128128
Черепналковски и Милошевски не ми се доволно добри за тим кој би се борел за титула во споредба со некои странски репрезентативци а и веќе си ги имаат годините.

Можеби по твоите стандарди Cerepnalkovski и Milosevski не се доволно добри за тим кој се бори за титула, меѓутоа факт е дека токму тимови кои ги имале овие двајца играчи во составот се едни од ретките кои во МКД ББ Елита освоиле титули. Факт е дека двајцата играчи имаат вкупно освоено 7 МКД ББ Елита титули. 7/23 не е лош биланс. Јас би рекол напротив, тимовите кои имаат играчи како Cherepnalkovski и Milosevski можат да се надеваат на титула :)

А дека си ги имаат годините, си ги имаат, но во Елита има тимови кои сакаат да играат и со искусни играчи.

И мене ми беше смешно ова. Cherepnalkovski и Miloshevski се совршени за освојување на титула. Слободно може да се каже дека се едни од најтрофејните играчи во историјата на ББ МКД. Впрочем претпоставувам дека се подобри од бековите кои ги има овогодинешниот шампион ;). Единствен проблем е возраста.

From: Dadimo

This Post:
00
232178.31 in reply to 232178.29
Date: 6/18/2013 7:23:22 AM
Overall Posts Rated:
5555

И мене ми беше смешно ова. Cherepnalkovski и Miloshevski се совршени за освојување на титула. Слободно може да се каже дека се едни од најтрофејните играчи во историјата на ББ МКД. Впрочем претпоставувам дека се подобри од бековите кои ги има овогодинешниот шампион ;). Единствен проблем е возраста.

Мене ми е смешно тоа што ова го зборат менаџери кои ги продадоа овие играчи пред неколку сезони. Ако толку биле прекрасни зошто воопшто ги продадовте !?
Јас зборам дека не се довоно добри во споредба со странците кои ги гледам на ТЛ а верувајте дека веќе подолго време ја набљудувам трансфер листата, можеби веќе 4-5 сезони во континиутитет и сум видел за цели класи подобри играчи од нив со само малку поголеми плати.
За нивните години можеби ќе речете дека не сум соодветен да се жалам имајќи 2 странци со 35-години ама тие се ангажирани поради уникатниот распоред на скилови какви што ми требало моментално. Одлуката да во иднина критериум за засилување пред се ми бидат скиловите на играчите а не тоа дали се Македонци или не е сосема легитимна.
А за овие проблеми со згаснување на квалитетни играчи одпоодамна предупредувавме со Тошебог, ама додека си заминуваа предверме од играва странски звезди вие бевте рамнодушни па дури и се радувавте. Кога почна да страдаат и нашите звезди одма ве фати паника и сега јас сум ви крив како еден од најстарите прволигаши. Факт е дека економијата во играва е одамна излезена од контрола, цените на квалитетни играчи со големи плати е одамна на неразумно ниско ниво и ако наскоро не превземат нешто одговорниве во играва за решвање на овој проблем се плашам дека ќе почнат и многу светски менаџерски звезди да се пензионираат во играва.

Last edited by Dadimo at 6/18/2013 7:31:49 AM

This Post:
00
232178.32 in reply to 232178.31
Date: 6/18/2013 9:46:33 AM
Overall Posts Rated:
128128
Мене ми е смешно тоа што ова го зборат менаџери кои ги продадоа овие играчи пред неколку сезони. Ако толку биле прекрасни зошто воопшто ги продадовте !?
Јас зборам дека не се довоно добри во споредба со странците кои ги гледам на ТЛ а верувајте дека веќе подолго време ја набљудувам трансфер листата, можеби веќе 4-5 сезони во континиутитет и сум видел за цели класи подобри играчи од нив со само малку поголеми плати.
За нивните години можеби ќе речете дека не сум соодветен да се жалам имајќи 2 странци со 35-години ама тие се ангажирани поради уникатниот распоред на скилови какви што ми требало моментално. Одлуката да во иднина критериум за засилување пред се ми бидат скиловите на играчите а не тоа дали се Македонци или не е сосема легитимна.
А за овие проблеми со згаснување на квалитетни играчи одпоодамна предупредувавме со Тошебог, ама додека си заминуваа предверме од играва странски звезди вие бевте рамнодушни па дури и се радувавте. Кога почна да страдаат и нашите звезди одма ве фати паника и сега јас сум ви крив како еден од најстарите прволигаши. Факт е дека економијата во играва е одамна излезена од контрола, цените на квалитетни играчи со големи плати е одамна на неразумно ниско ниво и ако наскоро не превземат нешто одговорниве во играва за решвање на овој проблем се плашам дека ќе почнат и многу светски менаџерски звезди да се пензионираат во играва.

1. Како што и кажав погоре, мене возраста ми е битна. И затоа го продадов Милошевски. Да беше помлад никогаш немаше да го продадам. Во однос на плата/перфроманси подобар играч од него многу многу ретко се наоѓа. Едноставно Милошевски си замина за да отвори место за други нови помлади репрезентативци во мојот тим.

2. Кој те нападна тебе за тоа што звездите заминуваат? Јас сигурно не.

3. Јас и порано го мислев тоа и си стојам на зборот дека не е проблем да се пензионираат звездите заради платите. Она за што не сум среќен во ситуацијата е што некој аргентинец НАМЕРНО ни уништи 2 играчи со тоа што ги купи и веднаш ги отпушти. Има голема разлика меѓу двете работи.

This Post:
00
232178.33 in reply to 232178.32
Date: 6/18/2013 11:06:39 AM
Overall Posts Rated:
5555

1. Како што и кажав погоре, мене возраста ми е битна. И затоа го продадов Милошевски. Да беше помлад никогаш немаше да го продадам.
2. Кој те нападна тебе за тоа што звездите заминуваат? Јас сигурно не.

1. Па токму затоа и го поставив тоа прашање зошто воопшто ги продадовте.
Јас го знаев одговорот ама сакав сам да си го кажеш и ова твое објаснување е всушност е мој одговор на тоа што на вас вие е смешно што моментално за мене овие играчи не се доволно добри ако сакам да се борам за титула.
Вие ги продадовте пред да станат престари и да ја задржите свежината во тимот како би биле конкурентни за титула а неколку сезони подоцна јас треба да ги купам истите играчи за да се борам за титула. Нема логика, од стара слава не се живее. Сум покажал и дека не ми се проблем годините ама зависи и за каков играч се работи.
Друго, ниту ти освојуваше тутули заради Милошевски ниту Бобанс освојуваше титули заради Черепналковски туку заради тоа што покрај нив сте имале уште плејада на други квалитетни играчи со кои сте имале квалитетен и компактен тим како и менаџерски способности да ја изменаџерите сезоната како што треба и да стигнете до титула.
Минатата сезона, ниту тимот кој ги спои Потера и Фоничи не освои тутула ниту тимот кој ги спои Милошевски и Черепналковски не опстана во елитата. Значи неколку звезди не парават моќен тим потребни се многу повеќе квалитетни играчи и да бидат добро вклопени заедно да фунцкионираат како една целина. Од тој аспект ако јас купев било кој од овие 4 играчи немаше да се вклопи со останатите играчи што веќе ги имам и со концептот што сакам да го форсирам и затоа ништо немаше да направам. Единствено да ги земев сите 4 па да имам репрезентација во мало ама не заборавајте дека тренирам крила а тоа значи дека треба да тренирам буквално се а за тоа ми требаат милтискил скил играчи кои можат да играат квалитетно на повеќе различни позиции какви што се странциве што ги имам.
2. Директно никој не ме нападна веројатно од почитта што тренирам деца. Индиректно се препознав во критиките дека има постари прволигаши кои имаат странци со големи плати а не покажале интерес за да се згрижи некој од овие 4 наши репрезентативци. Како прво пак ќе кажам тимот ми е сред голем ремонт и сеуште ни јас самиот незнам кој ќе си оди а кој ќе остане а како второ кажав дека за Фоничи бев заинтересиран ама бев на свадба. Што да правам таква ми е среќата. За Стојку немав пари го купи Гари, за Серафим Димов не ми се даваа толку пари и тој го зеде Гари кој беше спремен да даде малку повеќе пари отколку што реално вреди играчот, другите што биле скоро на ТЛ не ми се допаѓале.

This Post:
00
232178.34 in reply to 232178.32
Date: 6/18/2013 11:18:51 AM
Overall Posts Rated:
5555

3. Јас и порано го мислев тоа и си стојам на зборот дека не е проблем да се пензионираат звездите заради платите. Она за што не сум среќен во ситуацијата е што некој аргентинец НАМЕРНО ни уништи 2 играчи со тоа што ги купи и веднаш ги отпушти. Има голема разлика меѓу двете работи.

Никако неможам да те сфатам од каде си дошол до ваков заклучок, што бара некој Аргентинец да ни прави вакви работи. Неговата намера е очигледна а тоа дека сакал да го искористи моментот да купи квалитетни играчи за екстремно мали пари колку да си го изигра лигашкиот натпревар а за да не им ги плаќа големите плати ги отпуштил веднаш после мечот. Нема тука ништо намерно само шизикот бил себичен и си гледал свои клубски интереси.
Ама сето ова немаше да се случи ако не беше толку неразумно ниско падната цената на квалитетните играчи со големи плати.
Токму тоа е причината што многу звезди згаснуваат а админиве не отстапуваат од нивниот став ваквите играчи да одат за 1 милион почетна цена.

Last edited by Dadimo at 6/18/2013 11:22:38 AM

From: Onisifor

This Post:
00
232178.35 in reply to 232178.33
Date: 6/18/2013 2:23:57 PM
Overall Posts Rated:
203203
Черепналковски и Милошевски не ми се доволно добри за тим кој би се борел за титула во споредба со некои странски репрезентативци а и веќе си ги имаат годините.
Како што јас ја разбрав оваа реченица ти велиш дека Череп и Бојан: 1) не се доволно добри за тим кој би се борел за титула и 2) се стари. Јас за вториот дел се согласив, но за првиот апсолутно го мислам спротивното. Всушност, ако денес на ТЛ има идентичен во скилови, но помлад македонски играч, јас би бил еден од најзагреаните да го купам. Било тоа да е млаџи Череп или Боки.

This Post:
00
232178.36 in reply to 232178.35
Date: 6/18/2013 2:52:02 PM
Overall Posts Rated:
5555
Очигледно таа реченица не ми беше добро формулирана па затоа дигна толку прашина :)
Моментално на овие години не ми се доволно добри за тутули а да имаа до кај 29-години ќе бев и јас заинтересиран макар што да бидам искрен ако можам да бирам помеѓу нив и Роберто Касале (да се на иста возраст сите тројца) би го избрал италјанецот, играчиште беше тоа :)
И јас сакам да имам цел тим со Македонци и тоа многу повеќе отколку што можете и да си замислите (впрочем затоа и тренирам домашни играчи) ама не по секоја цена, сеуште слабост ми се играчи со совршени скилови какви што се некои странски репрезентативци.

This Post:
00
232178.37 in reply to 232178.36
Date: 6/18/2013 3:07:27 PM
Overall Posts Rated:
5555
Да се поправам, во случајот на Потера станува збор за французин, не аргентинец но за жал судбината е иста како и онаа на Фоничи.

From: ^ToNiO^
This Post:
00
232178.38 in reply to 232178.37
Date: 6/18/2013 4:01:02 PM
Overall Posts Rated:
66
Во целава ситуација не ми е јасно само како е можно да се случи тоа што се случи со Foniqi, за другите можам и некако да разберам зошто си ги имаат годините и поради тоа што многу такви играчи поселе 33 знаат да паѓаат доста на скилови, ама за Foniqi на 31 година да биде отпуштен, а имаше пред себе уште пуни 2-3 сезони да игар топ.

И чудно ми беше како на никој менаџер од прва лига не му бе потребни тие играчи да ги купи што се вика за џабе. Наместо да дадат пари за некој странец овие би донеле и плус заработка од дресови и за беспари со тоа би ги компензирале високите плати.

Да опстанев во прва сигурно ќе пробав да земам некој од бековите сега не ми требат во втора.

А во врска со тоа што се случи со отпуштањето, е една интересна ситувација за која сум читал по форуми а мене никад не ми паднала на памет дека може да се купи играч пред утакмица да ти ига и да не му платиш плата и после да го отпуштиш пред да треба да се плати платата. Овие двајца се класичен таков пример за жал наши репрезентативци.
Јас стојам на теоријата дека има премногу игачи со превисоки плати во игава баш ради системот кој на неактивните, банирните и банкротираните тимови им ги става играчите на трансфер и така тие не се губат.
Ама па да се уништуваат вака за една употреба е жално

This Post:
00
232178.39 in reply to 232178.34
Date: 6/18/2013 4:30:52 PM
Overall Posts Rated:
128128
Никако неможам да те сфатам од каде си дошол до ваков заклучок, што бара некој Аргентинец да ни прави вакви работи. Неговата намера е очигледна а тоа дека сакал да го искористи моментот да купи квалитетни играчи за екстремно мали пари колку да си го изигра лигашкиот натпревар а за да не им ги плаќа големите плати ги отпуштил веднаш после мечот. Нема тука ништо намерно само шизикот бил себичен и си гледал свои клубски интереси.
Ама сето ова немаше да се случи ако не беше толку неразумно ниско падната цената на квалитетните играчи со големи плати.
Токму тоа е причината што многу звезди згаснуваат а админиве не отстапуваат од нивниот став ваквите играчи да одат за 1 милион почетна цена.

Колку што знам јас ако изигра играчот натпревар и го отпуштиш пред да можеш за таа недела да му платиш плата по редовен пат, ќе ти биде наплатена веднаш при отпуштањето. Според тоа ова што го напиша не важи. Не е прва ситуација оваа, каде нисколигаши од одредени земји намерно уништуваат репрезентативци. Само првпат нас ни се случува. Русите знам имаа организирано уништено некоја репрезентација само не ми текнува која...

Last edited by Xsago at 6/18/2013 4:32:07 PM

Advertisement