1. Како што и кажав погоре, мене возраста ми е битна. И затоа го продадов Милошевски. Да беше помлад никогаш немаше да го продадам.
2. Кој те нападна тебе за тоа што звездите заминуваат? Јас сигурно не.
1. Па токму затоа и го поставив тоа прашање зошто воопшто ги продадовте.
Јас го знаев одговорот ама сакав сам да си го кажеш и ова твое објаснување е всушност е мој одговор на тоа што на вас вие е смешно што моментално за мене овие играчи не се доволно добри ако сакам да се борам за титула.
Вие ги продадовте пред да станат престари и да ја задржите свежината во тимот како би биле конкурентни за титула а неколку сезони подоцна јас треба да ги купам истите играчи за да се борам за титула. Нема логика, од стара слава не се живее. Сум покажал и дека не ми се проблем годините ама зависи и за каков играч се работи.
Друго, ниту ти освојуваше тутули заради Милошевски ниту Бобанс освојуваше титули заради Черепналковски туку заради тоа што покрај нив сте имале уште плејада на други квалитетни играчи со кои сте имале квалитетен и компактен тим како и менаџерски способности да ја изменаџерите сезоната како што треба и да стигнете до титула.
Минатата сезона, ниту тимот кој ги спои Потера и Фоничи не освои тутула ниту тимот кој ги спои Милошевски и Черепналковски не опстана во елитата. Значи неколку звезди не парават моќен тим потребни се многу повеќе квалитетни играчи и да бидат добро вклопени заедно да фунцкионираат како една целина. Од тој аспект ако јас купев било кој од овие 4 играчи немаше да се вклопи со останатите играчи што веќе ги имам и со концептот што сакам да го форсирам и затоа ништо немаше да направам. Единствено да ги земев сите 4 па да имам репрезентација во мало ама не заборавајте дека тренирам крила а тоа значи дека треба да тренирам буквално се а за тоа ми требаат милтискил скил играчи кои можат да играат квалитетно на повеќе различни позиции какви што се странциве што ги имам.
2. Директно никој не ме нападна веројатно од почитта што тренирам деца. Индиректно се препознав во критиките дека има постари прволигаши кои имаат странци со големи плати а не покажале интерес за да се згрижи некој од овие 4 наши репрезентативци. Како прво пак ќе кажам тимот ми е сред голем ремонт и сеуште ни јас самиот незнам кој ќе си оди а кој ќе остане а како второ кажав дека за Фоничи бев заинтересиран ама бев на свадба. Што да правам таква ми е среќата. За Стојку немав пари го купи Гари, за Серафим Димов не ми се даваа толку пари и тој го зеде Гари кој беше спремен да даде малку повеќе пари отколку што реално вреди играчот, другите што биле скоро на ТЛ не ми се допаѓале.