Практически 7-8 потенциал са достатъчни за приличен плеймейкър на ниво А група, даже с повечко късмет може да се направи и доста зъл такъв.
Чак доста зъл не бих казал. Дори 9 потенциал вече не е достатъчен за плеймейкър на "световно" ниво. Изразявам се така, понеже ако искаме да се борим с големите ни трябват такива играчи. Да, до не отдавна играчи като Чалъков бяха модата, а може би и все още са в главата на някои. За мен лично в момента плеймейкър без стрелба от близко и може би не много, но все пак и вътрешна защита, не е звезден играч. А за да направи такъв играч ти трябва потенциал 10. Това си е мое виждане де, не ангажирам никого. И понеже ми се скара да говоря по темата, в тази връзка ще добавя, че ако някой иска да тренира такъв тип играч, той няма шансове за U21. Същото е и с вътрешните. Много ясно, че на треньора на U21 ще му се иска капнат центъра на 21 години, ама каква е файдата после (имам предвид за националните отбори). По същата логика в момента аз не виждам смисъл от подобен вид играчи в националния отбор. Много по-голямо КПД дават добрите тежки крила, а за там също ти трябва потенциал 10 (за да е наистина силен играч) и отново да забравиш за U21. В този ред на мисли 9 потенциал не е толкова много. Друг е въпроса, че това е доста оптимистичен поглед на нещата. Едва ли някога ще имаме такъв национален отбор.
Иначе ако имаше повече заинтересувани да тренират за U21 потенциал 6-8 си е идеален вариант. Тренера обаче даде най-пресния пример... С такова отношение няма какво да очакваме. От тези 150 "активни" мениджъри колко тренират? Дали има 30на човека? Освен да разчитаме на чужденци да ни правят играчи.