Аз пък съм крайно разочарован от пазара. От началото на сезона си търся добър и млад вътрешен играч (без дори да слагам лимит на цената) и не ми излиза нищо, което да ми хване окото. В същото време пускам един макар и не супер плеймейкър на добра възраст за добра цена и интереса е нулев. Толкова за пазара.
В контекста на дискусията за отлива на играчи и малкото нови или кратко задържащи се. Част от причината според мен се корени именно в цените на играчите. В момента, единствения успешен ход за един нов потребител е да започне да тренира и да си отдели година и половина (календарна) в това да направи 2-3 читави играчи (ако знае как да ги тренира), да си оправи инфраструктурата и да посъбере някой лев, за да може да тръгне нанякъде.
При това положение, не виждам как може да се привличат трайно нови потребители. Да, правенето на тренировките по-интересно е нещо, което може да задържи интереса на по-"старите" потребители, но в момента играта не дава алтернатива за един нов човек, който е видял една рекламка някъде в интернет. Единствения вариант да постигнеш някакви успехи без да тренираш е да фармиш няколко календарни години, през които шанса да забравиш за съществуването на тая игра е доста голям.
За мен лично, освен по-достъпна технологично, играта трябва да стане и по-достъпна функционално, за да привлича нови хора. Би ми било доста интересно да видя съотношението отказали се/новорегистрирали се от една страна и колко от новорегистриралите се остават дълготрайно в играта. Предполагам BB-тата имат този анализ, в противен случай не знам накъде са тръгнали. Може би ще е хубаво и да потърсят обратна връзка от отказалите се и да чуят защо не са продължили с играта, ама кой съм аз да давам акъли...