Postaram się odpowiedzieć na kilka pytań

A więc:
2. Zawsze najbardziej korzystną strategią treningową jest trenowanie 3 lub 2 zawodników na jednej pozycji - wtedy trening jest najbardziej efektywny (oczywiście najlepiej trenować graczy młodych, z odpowiednim potencjałem i wzrostem). Kwestia czy trenować jedną, czy kilka umiejętności w sezonie była ostatnio poruszana - z rozmowy tej wynikło, iż trenowanie przez dłuższy okres jednej umiejętności sprawia spowolnienie jej "skoków" (podobno potwierdzone oficjalnie przez twórców gry).
Natomiast skutki treningów to po prostu wzrost danej umiejętności (znaczony zieloną lub czerwoną strzałką przy danym graczu)
3. Tak jak pisałem już kiedyś, wybór zespołów do PP jest sprawą bardzo losową. Nie przejmuj się tym że jesteś powiedzmy na 2506 miejscu w kraju - w ubiegłym sezonie do pucharu przystąpiły drużyny z o wiele gorszym rankingiem. W tym wypadku nie ma (chyba) mowy o żadnym statystycznym rozstawianiu drużyn - czysta losowość
4. Dokładnie to samo o czym pisałem powyżej - wszystko jest losowe

5. Najlepiej mieć w drużynie około 10-12 zawodników. Natomiast to kogo zostawić zależy głównie od tego czy wolisz postawić na rozwój młodych zawodników, czy wolisz grać starszymi bardziej doświadczonymi i z lepiej rozwiniętymi umiejętnościami.
Żadną tajemnicą nie jest fakt, iż w tej grze młodzi zawodnicy z potencjałem są najbardziej w cenie
Wyznacznikiem który zawodnik jest lepszy w BB jest pensja (chociaż podobno za niedługo ma się to w jakiś sposób lekko zmienić). Oczywiście pensja to nie wszystko - liczy się też wiele innych indywidualnych czynników dla każdej pozycji jak wzrost i umiejętności najbardziej pożądane dla danego gracza.
Tyle z mojej strony, za pewne jeszcze kilku innych prezesów się wypowie w temacie

Pozdrawiam
Last edited by MuzG at 12/4/2009 10:47:21 AM