Bir kaç söz de ben söyleyeyim. Hali hazırda U21 izleme ekibinden samimi olduğum, değer verdiğim arkadaşlarım var lakin geçen sezon yırtına yırtına 18-19 yaşında yetiştirmek için genç aradım haftalarca ama bir kaç duyarlı arkadaş dışında kimseden ses seda çıkmadı. Bende en nihayetinde birisi Honk Kong'lu diğeri ABD'li iki oyuncu aldım ve durumları ortada şu an.
Sezonlardır forumlarda oyuncu yetiştireceğim diye yazmama rağmen bana yetiştirmelik gerekli oyuncu (ne şekilde olursa olsun) gösterilemiyor ise bir yerlerde kopukluk var demektir.
Zaten oyunda birşeyler hedefleyen, az veya çok aktif olmaya çalışan her kullanıcı foruma bir göz atıyor. Burada bizlere düşen genel görevin; hangi kullanıcının oyuncu alıp geliştireceği, hangi kullanıcının sadece başarıya oynayacağını listelememiz. Elimize birkaç sağlam genç geçtiği zaman yetiştirici olan arkadaşlara ulaşıp -bak kardeşim şu şu oyuncular A takıma kadar potansiyeli olan gençler.- şeklinde bilgilendirme yapılması gerekiyor.
En hassas nokta ise; bunu 4-5 arkadaşın üzerine yıkmamalıyız. Er geç bıkar insan. Az yük-çok kişi şeklinde iş paylaşımının daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. Bir hocamızın çıkıp bütün liglerin draftlarını inceleyip sisteme girmesinden ziyade her ligden bir kullanıcı kendi liginin analizini yapsa bence daha sağlıklı, güçlü ve az yorucu bir şekilde bu işi halletmiş oluruz diye düşünüyorum.
Bir diğer önerim ise, forumda sabitlenmiş bir başlıkta genç listelerimizin yayınlanması. Biraz daha açacak olur isem, özellikleri gözükmeden sistemde kayıtlı olan bütün genç oyuncularımızı listeleyelim. Benim gibi oyuncu arayan arkadaşlar girer konuya bakarlar listeye, kafalarına yatan oyuncuların sahipleriyle iletişime geçerler.
Tatava yapmaz koyar geçer team.