BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım/NT

A Milli Takım/NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ergin7206

This Post:
11
264529.268 in reply to 264529.266
Date: 8/5/2015 3:18:01 PM
Overall Posts Rated:
180180
Valla hocam benim icin ikiside onemli bu bir oyun gercek hayatta dedigin dogru ama burada her ikiside bence ayni degerde sence olmayabilir herkesin fikri farklidir ama sunu spyleyeyim u21 e oyuncu yetisrmek hem maliyeti az hemde yetistiren icin gurur ve onur kaynagidir ve bu onuru yasamak icin bir cok sezonu es gectim suanda harunuma verdigim ve en iyi sekilde yetistirecegini ve oyuncusu ile gurur duyduguna eminim bende cok mutluyum yani sunu anlatmak istedim ben o oyuncuyu belli noktaya getirdim ve ekonomik olarak benden cok daha iyi durumda olan ve goxu gibi bakacagimi bildigim haruna devrettim bunu forumda hep dile getirdim alt lig takimlari bu oyunculari yetistirmeli ve ekonomisi iyi olan ust takimlarimiza devretmeli o zaman zati her ikisindede basari gelir.... haktan abi haklisin cok tartisildi ve sonuc cikmadi ben hem u21 e hem mt ye oyuncumu yetistirip devrettim simdide elini tasin altina koymus ve u21 e oyuncu yetistirmis degerli hocalarimiza eger secilirsem onlara hertirlu destegi seve seve verecegim he basarili olurmuyum o bilinmez ama ozgur hocam citayi tavana cok yakin birakti bir ustu artik final ve kupa almak ve ozgurum kadroyu az cok dizmis bayagi iyi kadro .... en cok uzuldugum konu nevzati yetistirdigimde keske maddi durumum olaydi onunla beraber bir oyuncu daha verebilseydim ki vasfi dmi olmasaydi nevzattanda iyi olacakti

This Post:
22
264529.269 in reply to 264529.268
Date: 8/5/2015 4:35:11 PM
Çevik Adamlar Basketbol
III.8
Overall Posts Rated:
225225
Aslında bu konu tartışılıp bir ortak nokta bulunması gerekir biz milli takım oyuncu kriterlerini özelliklerine gore değil potansiyeline gore hedefleme yapmamız gerekir. 18 yasında potu 7 ile 10 olan aynı özelliklere sahip bir oyuncuların antrenman programları aynı olmamalıdır işte bu yüzden son yıllarda milli oyuncu yetiştirmede sıkıntı yaşıyoruz u21 oyuncularimiz veya veri tabanında olan aday kadro oyuncuların çoğu 7-8 potansiyelli acikcasi şöyle bir çözüm yolu dusundum u21 takımımız için potu 7-8-9 olan bir oyuncu veritabanı hazırlayıp bu potansiyellere uygun sezon sonunda ulasiasi gereken min özellikleri belirlemek gerek. Özellikle efsane potlu ve düşerse tzi potlu oyuncuları 18 yasindan itibaren sezon sonu ulaşılacak hedefleri yine belirleyip a takima hazirlamak bunun için iki milli kocunda planli çalışmaları ve oyuncu koclarina yardımcı olacak gönüllü gözlemci arkadaşlara ihtiyaç var dediğim gibi aşırı bir takibe gerek yok sadece veritabanı guncel tutulması konusunda hassas olunması gerekir birde yabancı takımlara giden oyuncularin kullanıcılara azcik ilgi gosterdin mi tamamdır özellikle İspanyollara :)

From: w01k4n

This Post:
00
264529.270 in reply to 264529.266
Date: 8/5/2015 5:38:18 PM
Overall Posts Rated:
132132
Şöyle zorlaştı, ergin hocam u21 e oyuncu yetiştirmenin maliyeti düşük demiş ama malesef buna katilmıyorum. 6. seviye 30k maaş civarında bir antrenör 1m'den gidiyor hocam :) yetiştirdiğime değsin en az edo potlu olsun diyorsun 18 yaşında oyuncuya minimum 600-700k ödüyorsun. hadi 30k'lık bir antrenör alamadın 45k'lık anrenörü de 600-700k dan aldın. 3 sezon sonunda bu antrenörün maaşı 65-70k'yı buluyor. Satmaya kalktığın zaman sadece bu maaliyeti hesaplasan 3m civarında bi rakam yapıyor. Ekonomik olarak zor yani. Candaner'in bana maliyeti bugün 2.6m.
Yani bir de ne oldu bilmiyorum,oyuncu gelişimleri çok yavaşladı. önceden 5. seviye antrenörle 6-7 potlu oyuncuları tıkır tıkır geliştirirken 6. seviye antrenörle turgut'u zar zor yetiştirdim.

This Post:
00
264529.271 in reply to 264529.270
Date: 8/5/2015 6:18:39 PM
Overall Posts Rated:
152152
Hocam oyuncu yetiştirmek şöyle zorlaşmış olabilir bana kalırsa; artık Arda gibi oyuncular milli takımda iş yapmaz oluyorlar, bu adam hiçbir taktikte verimli olamaz şu haliyle. Yan özellikleri geliştirmek ise üst liglerde oynayan takımlar için oldukça zor, çünkü oyuncuyu çoğunlukla başarılı olamayacağı bir mevkide oynatmak zorundasın. Yani şuan bir TBL takımı 200k maaşıyla Ardayı alsa, bir süre 1 ve 2 numarada kullanması gerekecek, oyuncudan faydalanamamış olacaklar böylece
Ha eğer Ardanın iç defansı, ribaundu ve bloğu biraz düşük olsaydı da dış özellikleri yeterli olsaydı, o zaman hem maaşı şişmemiş olurdu, hem de oyuncuyu alıp rotasyon içinde pivot oynatıp eksiklerini giderme ihtimalin vardı. Bu çok daha mantıklı olurdu.
U21 için daimi allstar ve süperstar potansiyelli oyuncular da yeterli olduğu müddetçe menajerler draft ettikleri bu potansiyelde oyuncuları milli takıma yetiştirebilirler. Ama milli takımda oynayabilmek için draft edildiğinde oyuncunun özelliklerinin iyi olması gerekiyor. Başlangıç itibariyle bir tür sınır belirlenebilir. EDO ve üstü potansiyelli ve yetenek toplamı falanca olan oyuncular milli takıma yetiştirilecek diye. İşte o oyuncuların antrenman programı özeldir, yan özelliklerden başlanması mantıklıdır vs.
U21 milli takımı ve milli takımın oyuncu veritabanı farklı olmalıdır kısaca, yalnızca KF mevkiinde U21 oyuncuları doğru antrenmanlar ile milli olabilir, diğer mevkilerde U21 oyuncuların yan özellikleri oldukça düşük oluyor maalesef.

Ayrıca geçen sezon başındaydı sanırım, TrojanEmpire hocam ile bir şey paylaştım, burda da yaziyim onu. Bir döngü kurulması gerekiyor oyuncu yetiştirme konusunda. Yani oyuncu yetiştirme işini çözen hocalar belli, eğer milli takıma girme potansiyeli olan bir oyuncu draft edilirse oyuncunun onlara gitmesi sağlanıp, 6-7 sezon antrenman aldıktan sonra, üst liglerden bir takıma gidip kendi mevkisindeki antrenmanları tamamlarken bir yandan da gittiği takıma fayda sağlayabilecek durumda olması sağlanırsa, antrenman işi oldukça kolaylaşır diye düşünüyorum.

Uzun bir yazı oldu sayılır, kusura bakmayın:)
İyi oyunlar herkese...

This Post:
00
264529.272 in reply to 264529.271
Date: 8/5/2015 7:16:06 PM
Overall Posts Rated:
132132
tamam herkes arda'nın merkez pivot olarak bir işe yaramayacağını düşünüyorsa yanıldığımı kabul edip bu konuyu kapatabiliriz :)

bir nevi pilot takımlar oluşturulsun diyorsun yani... Bence çok iyi fikir. Uzun zamandır oyunuyorum, oyuncular yetiştirdim yetiştiriyorum, daha ikinci lige çıkamadığım için pilot takım olmayı seçebilirim :)

From: maxaljin

This Post:
00
264529.274 in reply to 264529.272
Date: 8/6/2015 2:48:52 AM
Overall Posts Rated:
136136
Bir kaç söz de ben söyleyeyim. Hali hazırda U21 izleme ekibinden samimi olduğum, değer verdiğim arkadaşlarım var lakin geçen sezon yırtına yırtına 18-19 yaşında yetiştirmek için genç aradım haftalarca ama bir kaç duyarlı arkadaş dışında kimseden ses seda çıkmadı. Bende en nihayetinde birisi Honk Kong'lu diğeri ABD'li iki oyuncu aldım ve durumları ortada şu an.

Sezonlardır forumlarda oyuncu yetiştireceğim diye yazmama rağmen bana yetiştirmelik gerekli oyuncu (ne şekilde olursa olsun) gösterilemiyor ise bir yerlerde kopukluk var demektir.

Zaten oyunda birşeyler hedefleyen, az veya çok aktif olmaya çalışan her kullanıcı foruma bir göz atıyor. Burada bizlere düşen genel görevin; hangi kullanıcının oyuncu alıp geliştireceği, hangi kullanıcının sadece başarıya oynayacağını listelememiz. Elimize birkaç sağlam genç geçtiği zaman yetiştirici olan arkadaşlara ulaşıp -bak kardeşim şu şu oyuncular A takıma kadar potansiyeli olan gençler.- şeklinde bilgilendirme yapılması gerekiyor.

En hassas nokta ise; bunu 4-5 arkadaşın üzerine yıkmamalıyız. Er geç bıkar insan. Az yük-çok kişi şeklinde iş paylaşımının daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. Bir hocamızın çıkıp bütün liglerin draftlarını inceleyip sisteme girmesinden ziyade her ligden bir kullanıcı kendi liginin analizini yapsa bence daha sağlıklı, güçlü ve az yorucu bir şekilde bu işi halletmiş oluruz diye düşünüyorum.

Bir diğer önerim ise, forumda sabitlenmiş bir başlıkta genç listelerimizin yayınlanması. Biraz daha açacak olur isem, özellikleri gözükmeden sistemde kayıtlı olan bütün genç oyuncularımızı listeleyelim. Benim gibi oyuncu arayan arkadaşlar girer konuya bakarlar listeye, kafalarına yatan oyuncuların sahipleriyle iletişime geçerler.

Tatava yapmaz koyar geçer team.
This Post:
00
264529.275 in reply to 264529.267
Date: 8/6/2015 2:59:25 AM
Overall Posts Rated:
136136
Haktan abim, kaçırdığın yada atladığın bir nokta var. Sadece senin değil çoğu kullanıcının atladığı ve mağdur olduğu bir durum.

Birkaç sezon önce gelen ekonomik zımbırtıdan dolayı 2.lig ve dahası TBL'de tutunmak isteyen her kullanıcı el mahkum oyuncu yetiştirmek zorunda kaldı. Hatta buna bazı 3.liglerde dahil. Oyuncu yetiştirmeden direk basayım parayı alayım oyuncuyu dediğin zaman sistem diyor ki sana -ver benim haracımı-. Aşırı büyüme vergisinin artısı oyuncu yetiştirmede işe yaradı. Hazır böyle bir sistem var iken, oturup bunun çok iyi analizini yapıp en az 5-6 sezonluk sabit bir program oluşturmak gerekiyor.

Ben oyuncu yetiştirmeden kupayı alacağım, TBL'de sabit takım olacağım diye düşünen arkadaşlar var ise şimdiden tekrar bir düşünsünler. Aşırı büyüme vergisine tutuldukları zaman harıl harıl oyuncu yetiştirecekler.

Tatava yapmaz koyar geçer team.
From: ozx

This Post:
00
264529.276 in reply to 264529.274
Date: 8/6/2015 3:29:25 AM
Overall Posts Rated:
188188
Bende daha önce aynı şeyi dile getirdim. U21 koçu teknik analiz dışında başka bir şeye karışmamalı. Öncelikle rakipleri analiz edip nasıl oynayacagını bulmak gercekten zor iş. Teknik analizden kastım şu onuda açayım ben sadece bunu bir maçta denedim, oda italya macı idi. Rkiplerin detaylı bir excel sayfasında oyuncularına ait sut yuzdeleri, asisst, ribount vb gibi performans göstergelerinin tutulması. Bu iş gerçekten zaman alan bir iş. Tüm bunlara ek dışarıda hayat devam ediyor kesinlikle u21 kocunun önceliği bu oyun olamaz, öncelik kendi hayatıdır. Bu bakımdan u21 kocuna teknik analiz dısında baska bir iş yapmak kalmamalı.

Ek olarak oyuncu yetiştirme konusunda ayrı bir ekip olmalı ve üstüne basa basa söylüyorum seçimden seçime değişmemeli. oyuncu yetiştirme konusunda kurulan ekibin bir başkanı yada koordinatörü olmalı ve u21 kocu ile iletişim halinde olmalı. Koordinatör, oyuncu yetiştirme konusunda her şeyden sorumlu olmalı.

Başarı istiyorsak önce felsefemizi oluşturmamız gerek. Tüm bunlar iki dönem yaptığım u21 koclugundan edindiğim deneyim ile ortaya cıkan fikirler.

This Post:
00
264529.277 in reply to 264529.272
Date: 8/6/2015 3:43:16 AM
Overall Posts Rated:
152152
Ben de şimdilik üçüncü ligdeyim, ben de gönüllü olabilirim, ama şuan kasa boş gibi, yani artık önümüzdeki sezonun draftlarına inşallah:)

This Post:
11
264529.278 in reply to 264529.270
Date: 8/6/2015 4:11:27 AM
Overall Posts Rated:
180180
hocam ben u21 maliyeti düşük derken mt ye yetiştirilen oyuncu anlamında demiştim sende yakınen biliyorsun Nevzatı 1,500 e aldım fevkalede skilli ucuz maaşlı koça 900 verdim ve kaç sezon uğraştım ve Haruna 3.000 e verdim yani kısaca kar yok. zaten kar amaçlı yapmamıştım mt ye bir oyuncu yetiştirmek adına bir hırsdı benimki ve mt de oynadığını artık gördüm yani hedefime ulaştım... yeni oyun boyunca hedefler koydum hepimiz aynı şeyleri yapıyoruz zati şimdi hedefim u21 de şansımı denemek... şuan tek aday gözükmemden dolayı biraz daha rahatça söyleyeyim u21 de bazı yetiştirme sistemleri kurmak istiyorum ve birçok menejerden destek isteyeceğim bu u21 den daha çok habire ağız dalaşına neden olan mt ye yetişrcek oyuncularla ilegili planlamalar olacak bu konuda tecrübe edinip nasıl yetiştireilmesi gerektiği hakkında artık fikir sahibi olduğumdan ki birçok benden tecrübeli bilgili ve değerli menejerlerden de zaman zaman bilgi paylaşımı yaparak bu oyunda ülkemizin üst yerlerde devamlılığını sağlamış plmayı düşünüyorum ama bu hem çok zor bir iş hemde aşırı yorucu olacak ama olsun bu oyunu seviyorum ve ülkemide seviyorum oyunda olsa ülke ismimin üstlerde yer almasını istiyorum

Advertisement