Мм, не мисля че покупателната способност е нарастанала.
Ами аз тук по-скоро субективно се изказвам може би. Теоритично би трябвало да е, при равни други условия, а аз понеже не очаквах толкова евтино да си купя трейнитa и играчи като цяло и ми се струва, че моята е нарастнала много.

...но в случая ми се струва че има нужда от ББ намеса.
Тук не съм съгласен, обаче, категорично. Ниските цени не са огромен проблем (освен еднократно, когато си купил преди това на скъпото, но след това вече и купуваш евтино), а пък икономиката няма как да не се балансира, заради себестойността на тренировките. Ако играчите станат прекалено евтини ще бъде тотално нерентабилно да се тренира, съответно играчите на пазара ще намалеят и тн, цикъл. Това, което BB-тата трябва да постигнат е да спрат отлива на потребители някакси. Защото там си много прав - най-много пари излизат от икономическия кръговрат за сгради, треньори и
купуването на free agents.
А пък за нас, като общност в БГ ниските цени би следвало да са предимство, защото изкарваме повече пари от стандартните приходи отколкото в големите общности. А и примерно бойкотите, които спомена при нас са общо взето немислими - във всяка лига освен А група почти винаги има няколко бота или полу-бота, които без проблем можеш да биеш със заплати на пода и да си подсигуриш, че няма да се стигне до бойкот.