Hocam oyuncu yetiştirmek şöyle zorlaşmış olabilir bana kalırsa; artık Arda gibi oyuncular milli takımda iş yapmaz oluyorlar, bu adam hiçbir taktikte verimli olamaz şu haliyle. Yan özellikleri geliştirmek ise üst liglerde oynayan takımlar için oldukça zor, çünkü oyuncuyu çoğunlukla başarılı olamayacağı bir mevkide oynatmak zorundasın. Yani şuan bir TBL takımı 200k maaşıyla Ardayı alsa, bir süre 1 ve 2 numarada kullanması gerekecek, oyuncudan faydalanamamış olacaklar böylece
Ha eğer Ardanın iç defansı, ribaundu ve bloğu biraz düşük olsaydı da dış özellikleri yeterli olsaydı, o zaman hem maaşı şişmemiş olurdu, hem de oyuncuyu alıp rotasyon içinde pivot oynatıp eksiklerini giderme ihtimalin vardı. Bu çok daha mantıklı olurdu.
U21 için daimi allstar ve süperstar potansiyelli oyuncular da yeterli olduğu müddetçe menajerler draft ettikleri bu potansiyelde oyuncuları milli takıma yetiştirebilirler. Ama milli takımda oynayabilmek için draft edildiğinde oyuncunun özelliklerinin iyi olması gerekiyor. Başlangıç itibariyle bir tür sınır belirlenebilir. EDO ve üstü potansiyelli ve yetenek toplamı falanca olan oyuncular milli takıma yetiştirilecek diye. İşte o oyuncuların antrenman programı özeldir, yan özelliklerden başlanması mantıklıdır vs.
U21 milli takımı ve milli takımın oyuncu veritabanı farklı olmalıdır kısaca, yalnızca KF mevkiinde U21 oyuncuları doğru antrenmanlar ile milli olabilir, diğer mevkilerde U21 oyuncuların yan özellikleri oldukça düşük oluyor maalesef.
Ayrıca geçen sezon başındaydı sanırım, TrojanEmpire hocam ile bir şey paylaştım, burda da yaziyim onu. Bir döngü kurulması gerekiyor oyuncu yetiştirme konusunda. Yani oyuncu yetiştirme işini çözen hocalar belli, eğer milli takıma girme potansiyeli olan bir oyuncu draft edilirse oyuncunun onlara gitmesi sağlanıp, 6-7 sezon antrenman aldıktan sonra, üst liglerden bir takıma gidip kendi mevkisindeki antrenmanları tamamlarken bir yandan da gittiği takıma fayda sağlayabilecek durumda olması sağlanırsa, antrenman işi oldukça kolaylaşır diye düşünüyorum.
Uzun bir yazı oldu sayılır, kusura bakmayın:)
İyi oyunlar herkese...