Pg/Sg - na debiut 20-latków raczej nie ma szans na szczęście... chociaż wielkiego szału nie będzie - liczymy ze skautami, że będzie podobnie jak w tym roku. Z jedną różnicą - chcemy mieć kogoś, kto potrafi rzucać, a nie tylko bronić... w razie potrzeby..
Szczerze mówiąc ta wypowiedź budzi trochę moje wątpliwości. Żeby się nie okazało, że zrobisz rzuty, a nie będzie np. podań:D
Dla mnie obwodowy U-21 to przede wszystkim wypasione PS i OD:P W moim odczuciu problemem dzisiejszej kadry U-21 nie jest brak JS i JR obwodowych tylko właśnie za mało wypasione podania i OD.
------------------------------------------------------------------------
W ogóle widzę w Tobie duże chęci żonglowania taktykami (m.in. to 3-2 i pewnie wiele innych zakus, których na szczęście nie zrealizowałeś:D)...tylko:
(...)
Mamy OD i PS na poziomie 15. Mamy graczy na obwodzie takich, jak wszyscy na świecie. I co? I dostaliśmy w zadek;)
Co do podkoszowych - zauważ jedną ciekawą rzecz - zobacz kto u Włochów gra na SFie, zobacz kto wiele minut dziś grał na SFie u Łotyszy. Rozwiązując zagadkę - centrzy. U nas po fouled out Grzywacza na SFie pojawiali się nasi wysocy. I wyglądało to tragicznie. Może dostajemy w d... bo świat się zmienia i oprócz mutantów, których my i tak nie mamy, nasi najgroźniejsi rywale mają też jako czwartą/piątą siłę pod koszem zawodnika posiadającego dobre skille dla SFa? Chcę stworzyć lepszy zespół od Włochów - do tego potrzebuje na SFie lepszego "centra" niż mają oni.
Co do "żonglowania taktykami" - wszystkie ważne mecze "do wygrania" zagraliśmy Look Inside + mtm. Moje "duże chęci" i tak sprawiły, że efektem było wygranie grupy eliminacyjnej. Wybór runa na Włochów uważam za jedyny słuszny. Do przerwy się sprawdzał - a druga połowa podobna do dzisiejszej... może to nie taktyki winne:/.. kondycja... w pewnych przypdkach była poprawiana, ale na taki trening pod U21, to już w ogóle brakuje czasu. Nie zgodzę się kompletnie z twierdzeniem, że żongluję czymkolwiek. Tak jak pisaliśmy - kim miałbym niby zagrać patient?:( Albo motion...
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)