BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > trener

trener

Set priority
Show messages by
From: Zborek

This Post:
00
309305.26 in reply to 309305.25
Date: 1/8/2024 1:59:15 PM
Poznań Comets
III.11
Overall Posts Rated:
55
Doktor, lvl1, ok 13k
Trener, lvl5, ok 26k
PR-Manager, lvl6, ok 21k
Youth Trainer, lvl5, ok 21k

W tej chwili 85k / tydzień, chociaż dopiero sie połapałem, że już mam za starych juniorów i youth trenera chyba po najbliższym piatku wywalę, no ale w zeszłym sezonie jeszcze miałem takich do 19 lat a na staff szło regularnie ok 70k / tydzień

Zmienic trenera lvl5 to masakra, mam wydac 300k, żeby 7k mniej zarabiał?

From: Sztuker

This Post:
11
309305.27 in reply to 309305.26
Date: 1/8/2024 4:57:18 PM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Oj, dużo za dużo wydajesz

Doktor level 1 - jak go zwolnisz będziesz miał nowego doktora level 1 z pensją... 2k, moim zdaniem warto. Chociaż ja akurat na lekarzu nie oszczędzałbym jakoś bardzo. Wiadomo, zaraz przyjdzie kilku menago i powie, że oni przez dwa sezony mieli lekarza level 1 i nie mieli żadnej innej kontuzji niż meczówka, jednak ja wolałbym być przezorny i zatrudnić na Twoim miejscu lekarza level 3 - przed większymi urazami powinien uchronić Twoich grajków, do 6k pensji spokojnie znajdziesz takiego specjalistę - widzę nawet takiego level 4, ale może drogo zejść.

Trener - patrząc na Twoich zawodników po pensjach, to prawdopodobnie nie są warci posiadania trenera poziom 5. Trener poziom 5 to już solidny poziom, żeby zacząć trenować na poważnie, jak już się ogarnie co się chce trenować i w jaki sposób. Jak się ma jakiś w miarę długofalowy plan. On odpowiada wyłącznie za trening. Mecz tak samo "poprowadzi" trener level 1. Jednak jeśli chcesz mieć jakieś efekty treningowe i nie przepłacać, to warto zatrudnić trenera level 4, chyba ma najlepszy (przynajmniej najbardziej sprawdzony przez większość managerów, w tym przeze mnie kiedyś również) stosunek jakości do opłacalności. Takiego członka personelu znajdziesz z pensją do 12k, myślę że zapłacisz do 20-30k maksymalnie.

PR-manager - zdecydowanie za wysoki poziom. Tacy rzecznicy są najbardziej opłacalni (słowo klucz, wyjaśnię jedno zdanie dalej) gdy prowadzisz klub na najwyższych poziomach ligowych, jeśli nie na najwyższym. Osobiście nigdy specjalnie nie zwracałem uwagi na PRowców, kiedyś sprawdzałem różnicę między poziomem 2 a 4, grając bodajże w II lidze lub PLK, lecz niestety nie wyciągnąłem jakiś konkretnych wniosków. Jedyne co mi się rzuciło w oczy, to niewielka różnica w zwiększeniu widzów na hali, ale czy to pomogło zwrócić pensję i zakup takiego Rzecznika? Wątpię.
Osobiście na Twoim miejscu zatrudniłbym rzecznika level 2 z pensją do 3500$. W tym momencie jest takich dwóch, schodzą o podobnej porze. W przypadku rzeczników zwróciłbym uwagę akurat na specjalność - w zależności od jej rodzaju dostaniesz mały bonus w entuzjazmie podczas meczu u siebie lub na wyjeździe.

Trener młodzieży - właściwie wyjaśniłeś sam. Na jego obecności korzysta tylko Twój 18-letni Hiszpan, więc na pewno po piątkowym treningu ten specjalista jest do zwolnienia. Dalej nie ma co się rozwodzić na temat trenerów młodzieży, póki z ich nie będziesz korzystał - ewentualnie możesz poczytać trochę na ich temat w Instrukcji Gry: (https://buzzerbeater.com/community/rules.aspx?nav=RulesOfC...)

Powyższy staff będzie Cię kosztował tygodniowo ok. 22 tysiące, w porównaniu do 81k, które naliczyłem. Personel wydajny i zupełnie wystarczający na IV ligę moim zdaniem.

OG.

This Post:
11
309305.28 in reply to 309305.27
Date: 1/9/2024 2:34:18 AM
Poznań Comets
III.11
Overall Posts Rated:
55

Dzięki za wykład :-)

O doktorku czytałem w regułach, że jak wywalisz to z automatu przyjdzie z najniższym poziomem, ale nie wiedziałem, że będzie zarabiał 2k to nie wywalałem

This Post:
00
309305.29 in reply to 309305.28
Date: 1/13/2024 6:23:52 AM
Poznań Comets
III.11
Overall Posts Rated:
55
A zauważyłem ciekawego buga ;-)

Jak się wciśnie przycisk zwolnienia trenera to wszystkich członkom sztabu zmienia się twarz na identyczną. Oczywiście po wyjściu i powrocie na stronę wszystko wraca do normy. Ciekawe czy u wszystkich tak jest.

A swoją droga tak się zastanawiam. Jak się szuka staff-a to zawsze na rynku jest wielu dostępnych z niskimi pensjami i unemployed. Ich generuje nowych cały czas czy resetuje pensje poprzednio zwolnionym z klubom czy chgw? Ktoś cos wie?