Haklısın, o dönemlerde ilk kez çıkmıştı bu muhabbetler (veya ilk defa bu kadar çok konuşulmuştu) ve o dönem tecrübe etmiştik bunların kötü neticeler doğurduğunu. İşte o günkü tecrübeler neticesinde bugün bunları yazmak ihtiyacı ortaya çıktı. O yüzden de şimdi yazıyorum bunları. Bir de tabi işin birikim boyutu var, o günlerden beri birikmişti ve bugün de yazmak gerekti.
Burda ima edilen mananın açıklanması sağlıklı olacak kanaatindeyim ?
O kanaatte değilim. O tartışmayı yapmak bir derde derman olmadığı gibi, benim tüm bu mesajları yazma sebebim zaten bu tartışmaların yapılmaması. Sadece Haktan Hocanın zikretmesinden dolayı yazdım.
nasıl bir üsluptur bu ?? mesaj yazan herkesin kafasına aba altından sopa göstermek değil resmen odunu kafaya vurmak !!!
Hayır, bu, yerel forumlarda çok karşılaşmayacağınız ancak özellikle global forumlarda sürekli olarak bu tip şeyleri yazan ve bunu alışkanlık getiren arkadaşlara yaptırım uygulandığı için yazılmış bir ifadeydi. Sırf bu sebepten oyundan banlanan kişiler dahi olmuştu geçmişte. Bu uç durum haricinde böyle negatif şeyleri sürekli yazan kişilere forum cezaları verilmektedir. Dolayısıyla bir kural hatırlatmasıdır o.
Bu oyunu uzun yıllardır oynayan ve nerde nasıl davranacağınıda kuralıda bilen insanlara karşı biraz daha uygun ve ılımlı yaklaşılması gerektiğini söylüyorum...
Yanlış olduğunu belirttiğim şeylerin oyunu kurallarını bilen kişiler tarafından yapılıyor olması daha kötü değil mi? Forum kuralları konusunda herkese kurallar aynı şekilde uygulanır. İlla ki esnetilecekse de oyunun acemisi olan arkadaşlara bu tölerans gösterilir, tecrübelilere değil.
Saygılar.