BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217056.26 in reply to 217056.23
Date: 5/16/2012 1:52:15 PM
Overall Posts Rated:
913913
Ano, to je prave ta kompenzace...nebyl by dobry pro U21, ale byl tam ... i kdyz to by mu v nominaci do zapasu nepomohlo a ze suvenyru by stejne nic nemel...ale aspon pocit;)

S tim sul-nul jsem to uvadel..prave netusim, jak by to celkove vyslo. Ale z pohledu manazera, ktery trenuje usilovne mam radeji, kdyz skily skacou co nejcasteji. Z tohoto duvodu by byl mnou navrhovany postup lespi..protoze cekat nekdy 4 tydny na skok je hrozny prudak:) Takze mozna nakonec jen pocitove.

To mas asi pravdu - ono mladosi jsou uz dost neperspektivni pro 2. ligy a 3 - ligiste na ne nemaji. Spis to chtelo asi nejak managery primet, aby pred draftem posetrili;)

This Post:
00
217056.27 in reply to 217056.25
Date: 5/16/2012 1:57:33 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
- ke skautům, myslím si,že nějaký nadšenec se vždycky najde, a současní skauti snad nekončí...
- tohle je těžká otázka, ale očekávám, že pokles bude ještě pokračovat, ale záleží také jestli se nerozjede nějaká reklamní kampan apod.
- cena záleží na rozložení skillů, ale průměrně 500k až 1M
- opravdu velký úspěch tam neni, jako částečné úspěchy lze považovat dvě finále útěchy, a možná v sezoně 14 postup ze skupiny (ale to nejsem schopen objektivně posoudit)
- cílem je postup do další fáze, skupiny neni rozhodně nehratelná (ale moudřejší budeme až týmy povolají hráče)

Rád bych viděl nějakou statistiku, či konkrétně příklad kdy kvůli U21 trpěl nějaký hráč pro NT.

Last edited by honza999 at 5/16/2012 1:58:15 PM

This Post:
00
217056.28 in reply to 217056.24
Date: 5/16/2012 2:06:13 PM
Overall Posts Rated:
913913
:) Dobra otazka;) Spis bych rekl, ze jsem vyzdvihnul trosku z tveho a dal to do klasickeho systému. Ono na tom neco je, ale celkove bude slozite nejak donutit managery z tretich lig, aby meli neustale pro ne hodne penez ke koupi takove nadeje. Celkove bych ten system takhle radikalne nemenil, spis by to chtelo preucit managery tak, aby se tvuj napad stal prirozenym stavem.

Manageri radeji posetri penize a koupi mladika s vyssim potencialem - bude je stat vic, ale po vytrenovani se jim to zdaleka vyplati, protoze o ne bude vetsi zajem na trhu nez o nizko potencialove. Manageri, co meli uz hrace v U21 s nizkym potencialem by uz meli mit trochu fin. zazemi po jejich prodeji a vyuzit je na perspektivnejsi mladiky...to by byla taky cesta;)

Cim vic nad tim uvazuju, tak to neni tak jasne, jak se mi zdalo.

Bud zkusit cestu nasilim - tvoji, nebo zustat u nasi s vetsi propagaci od skautu - ale ta tu je a moc to nefunguje.

This Post:
11
217056.29 in reply to 217056.28
Date: 5/16/2012 3:37:53 PM
Overall Posts Rated:
2121
No, konečně zajímavé volby.

Flumpinčin nápad se mi líbí, jsem pro každou revoluci. I když se přiznávám, že bcyh raději viděl někoho, kdo by přišel s nějakým geniálním nápadem, jak dostat naší U20 do světové špičky. Ale to se očividně nestane.

Takže tu máme dvě varianty, úplně zahodit U20 a tím vzít těm pár manažerům, kteří trénují pro U20, veškerou motivaci. Nebo dát hlas opět LA-honzovi (nebo rosomákovi, nevšiml jsem si jeho kandidatury), s tím, že se budeme pokoušet někdy uspět v turanji útěchy.

Nevím, nevím. Jestli někdo má nějaký ten geniální koncept, jak dostat naší mladou repre mezi top 10 na světě, okamžitě se přihlaste!

Last edited by m_art_in at 5/16/2012 3:41:03 PM

This Post:
00
217056.30 in reply to 217056.27
Date: 5/16/2012 3:45:22 PM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Myslím si, že se najde nadšenec, tak to nám dává velkou jistotu, že vždycky někoho najdeme a ještě že to bude kvalitní kandidát. Současní skauti naopak teprve začínají, takže je asi předčasné vůbec hodnotit jejich kvalitu, tu ukáže až čas.

Najdi si všechny potenciály 10, které skončily v zahraničí a máš ty hráče, kteří trpí, o těch je řeč a nebude jich málo.
Podívej se, jak dlouho trvá, než se najde kupec Frantála s Kocourkem, o tom je řeč.
Najdi si všechny hráče s potenciálem pod 10, které vytrénovali pro U21 manažeři jako morous apod. Mohli místo toho vytrénovat dalšího hráče pro NT, o tom je řeč.
Navíc je potřeba se dívat i dopředu, komunita řídne a počet tréninkových míst pro NT bude potřeba více, protože zatím nám hráči nezačali odcházet do reprezentačního důchodu ve větším počtu, tzn. přibývají mladí, ale staří ještě nekončí.

Pro mě je hranice úspěchu do 6. místa na ME, semifinále by pak byl opravdový úspěch.
A proto by mě zajímala jedna důležitá věc - co děláš jinak, než dělali v minulosti trenéři U21 pro to, abychom se výkonnostně posunuli jinam, než kam jsme patřili v posledních 10 sezonách? Pokud jen pokračujeme v tomtéž, proč by to najednou mělo vést k lepším výsledkům?

Opravdu si myslíš, že 500k až 1M je částka pro většinu týmů nedostupných?

Jaká je vlastně připravenost nových 21 letých hráčů? Můžeš nám představit kádr pro novou sezonu a porovnat ho s tím, který hrál turnaj útěchy ve skončené sezoně?

A jak vnímáš sebe jako LA? Nebylo by lepší se U21 věnovat naplno a LA nechat někomu jinému? Kde máme jistotu, že povinnosti U21 kouče časem nebudeš plnit stejně lajdácky jako povinnosti LA?

Podle mne si úplně nezvolil dobrou taktiku v této kampani. Rozhodl ses bojovat proti mně. Podle mne by si měl spíše ukazovat, v čem je tvůj koncept dobrý, jaké má přínosy. Tzn. aby voliči získali důvody, proč volit tebe a nikoli, aby si jim dal důvody, proč nevolit mně. Zatím to na mne spíše působí, že se bojíš prohry, i když podle mne zbytečně. Ale přijímám tvou hru, aspoň budou volby trochu akční.

This Post:
00
217056.31 in reply to 217056.28
Date: 5/16/2012 3:51:27 PM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Ještě je tu střední varianta. Po draftu nezahazovat všechny nižší potenciály, ale udělat přísnější síto, než se děje dneska. Myslím, že tu někde někdy zaznělo číslo 100-150 hráčů sledovaných z ročníku po draftu. Honza snad uvede na pravou míru to číslo. Z toho má nakonec vzniknout 18 hráčů v 21 letech. Chápu, že je nějaký odpad, ale že by až tak velký?
Ale tím neměním svoji koncepci, jen dávám nějaký tip ostatním.

This Post:
00
217056.32 in reply to 217056.30
Date: 5/16/2012 4:06:33 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Hráčů v ročníku na počátku bývá 120-150.

A to chceš říct, že pokud vypustíme U21 tak nebudou končit hráči v zahraničí.

Kádr by mohl být srovnatelný, ale je třeba vzít v potaz že v ME jsou důležité zápasy hned od začátku ve skupině, minulou sezonu jsem měl dostetak času ten kádr vyladit.

Co se celkové koncepce týče, tak změny se udály ve směru trenování (např. snížený důraz na dostřel). Změny jsem navrhoval (určitá forma "farem", do kterých by jsme směřovali řekněme 15-20 nejlepších hráčů, ale ty týmy by mohli normálně fungovat, a díky tomu, že by jsme měli zajištěný trenink pro ten potřebný počet hráčů, by jsme nemuseli mít těch 120-150 hráčů na ročník, ale bohužel to zůstalo bez jakékoliv odezvy).

K LA jsem již vyjádřil v příslušném tématu.

I přes klesající počet manažerů, máme pořád nevyužitou kapacitu na trénink, ale uznávám, že někoho přesvědčit k tréninku je často velmi složité.

A částka 500k až 1M je v rámci pruměrného týmu III. ligy velký obnos (je také třeba brát v potaz, že je třeba mít nějakou rezervu aby se mohl manažer přihlásit o to, že toho hráče koupí).

This Post:
00
217056.33 in reply to 217056.29
Date: 5/16/2012 4:22:48 PM
Overall Posts Rated:
2525
Jen tak malé výpočty.
Je nás 488 (v tuto chvíli), když to vynásobíme třemi (každý tým dostane po draftu hráče) celkem teda u nás je draftováno 1464 hráčů z toho má šanci na začátku do U21 NT se dostat v průměru 130. To je +/- každý 11 má šanci se dostat do U21NT, takže jediný cíl, aby jsme se dostali do TOP 10 je to, že se musí zvětšit česká komunita, ale to je všem jasné. Takže každý čtvrtý manažer dostane hráče s šancí do U21NT. (po draftu)

This Post:
00
217056.34 in reply to 217056.32
Date: 5/16/2012 4:36:20 PM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Navrhoval si nějaké změny, nechytly se. Máš teda nějaký nápad, jak se tytéž změny pokusit znova uvést po praxe? Nebo máš případně nějaké jiné nápady, jak trochu upravit zaběhané zvyklosti?

Jak velký vliv by vypuštění U21 mělo na odchody hráčů do zahraničí, to je těžké odhadovat, ale dovolím si říct, že by se tím mělo povést udržet více hráčů doma.

This Post:
00
217056.35 in reply to 217056.33
Date: 5/16/2012 4:39:49 PM
Overall Posts Rated:
913913

se musí zvětšit česká komunita, ale to je všem jasné.

Promin, ale mne to jasne neni. Chces rict, ze ze 130 nadeji neni mozne slozit tym o 18 lidech (snad se nepletu)? A jedine, v cem je problem, je velikost komunity? Neni to spis o pristupu k treninku o soustredeni se na spravne hrace?

Nechce se mi to hledat, tak se ptam vas....jak velke jsou komunity tymu, ktere slavi uspech? Viz Finsko, ktere nas porazilo?

Zacinam se presvedcovat, ze hlavni chyba je ve skautech (tzn. i v hlavnim trenerovi) a tedy i v myslence, jak presvedcit manazery, aby kupovali a trenovali spravne hrace.

Jak uvadi flumpinka, absolutne neni problem pro tymy usetrit 500k - 1M, kdyz jsem oduvodni proc si tyto penize setrit. Co je lepsi? Koupit nekoho za 200k a po treninku ho prodat za 600-1M. Nebo koupit nekoho kvalitnejsiho a prodat ho za 2.5M? Pocty jsou jasne ... s timto by se melo mluvit k manazerum a ti by se o tech cca 15 hracu (letosni draft) melo nemilosrdne prat.
Proto jsem puvodne rikal, ze je tady vic manazeru, nez schopnych hracu...jen je nechteji.

Last edited by LA-Macros at 5/16/2012 4:40:28 PM

This Post:
00
217056.36 in reply to 217056.35
Date: 5/16/2012 4:43:51 PM
BK Baník Lukoslavice
III.4
Overall Posts Rated:
8686
Finsko má nyní 487, my 488, takže stejně prakticky.

Advertisement