BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım/NT

A Milli Takım/NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: OzanP

This Post:
00
264529.258 in reply to 264529.257
Date: 8/5/2015 9:43:31 AM
Overall Posts Rated:
8989
Hocam ardaya bu saatten sonra cevher denilemez.Dış özellikleri bu yaşa kadar bi nebze olsun arttırılmalıydı bu yaştan sonra o boyla dış antremanları çok yavaş alır.U-21 de tek yönlü oyuncular iş yapıyor fakat a millide tek yönlü oyuncular büyük maçlarda yoklara oynuyor.
Vatan sevdalısı bi genç çıkıp ben bu maaş yükünü sırtlarım dış antremanları için de sabrederim derse fena olmaz ama ben TBL takımı olsam ardayı almazdım :)

Milli takımın başarısızlığının sebepleri de taa draft zamanlarından başlıyor bence.

From: ozx

This Post:
00
264529.260 in reply to 264529.258
Date: 8/5/2015 10:01:21 AM
Overall Posts Rated:
188188
Bu konuda sana katılıyorum bence bu işin tek bir çözümü var...Draftla ilgilenen oyuncuların seçimden bağımsız bir şekilde ekip olarak çalışması...yani süreklilik önemli...bunun içinde sadece bu işle ilgilenmek isteyenlerin oluşan ekipte korrdineli bir biçimde ciddi ciddi çalışması gerekiyor....Bence u21 koçu bu ekiple ortak çalışmalı. U21 koçları değişirken, ekip uzun süre beraber çalışan oyunculardan oluşmalı...Bu fikrime katılmayan olabilir tabi... :)

Last edited by ozx at 8/5/2015 10:01:53 AM

From: w01k4n

This Post:
00
264529.261 in reply to 264529.258
Date: 8/5/2015 10:03:37 AM
Overall Posts Rated:
132132
merkez pivot olan bir oyuncudan boyalı alanın dışında savunma yapması beklenilemez zaten hocam. içeriden hücumda ve savunmada çok faydası olacağı kanaatindeyim.
Ben böyle tek yönlü oyuncuların milli takımlarda yoklara oynadığına şahit olmadım. Gerçi Türk milli takımından başka diğer milli takımları eskisi kadar takip edemiyorum artık ama hiç bir varlık gösteremeyeceği fikrine de inanmıyorum açıkçası.
başarısızlığa gelince evet sana katılıyorum ancak piyasada var olan oyuncuların da yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum. çünkü son 3-4 sezondur oyuncu yetiştirmenin ne kadar zorlaştığına bizzat şahit oluyorum.

This Post:
00
264529.262 in reply to 264529.261
Date: 8/5/2015 11:34:52 AM
Overall Posts Rated:
180180
bir konuda haklısın uf mevkiinde tamam yan skiller önemli ama pivot mevkiinde bu tip oyuncular kütük diye tabir etsek bile çokta zayıf kalacağını bende düşünmüyorum pivotlardada yan skill tabiki olmalı ama uf ler kadar değil... he bu tip oyuncunun bira birebir ile ve azda şut menzili ile etkisini çok fazla arttıracağını düşünüyorum. Benim oyunda izlenimlerimde pivot mevkiinde oyuncu ne kadar uzunsa ana skilleri daha önemli olması gerektiğini fazlasıyla gördüm hatta 20k maaşlı bir 2,06 lık pivotun 3k 2,24 boyunda pivottan daha az skor üretmesi ribo aldığını gördüm ama tabi top kayıplarında iş değişiyor ama maç içinde kaybettiği top beş olsa attığı 2 isabetli şut fazlası ve 3 ribo ile daha yararlı olduğu kanaatindeyim.... yalnız diğer hocalarımada katılmadan edemiyorum en azında u21 de işi biten takriben 90k maaşlı bir pivota en azında 1 veya iki sezon yan skill verilmesini bende uygun görüyorum....

Last edited by ergin7206 at 8/5/2015 11:35:12 AM

This Post:
00
264529.263 in reply to 264529.261
Date: 8/5/2015 11:36:16 AM
Overall Posts Rated:
8989
merkez pivot olan bir oyuncudan boyalı alanın dışında savunma yapması beklenilemez zaten hocam. içeriden hücumda ve savunmada çok faydası olacağı kanaatindeyim.
Ben böyle tek yönlü oyuncuların milli takımlarda yoklara oynadığına şahit olmadım. Gerçi Türk milli takımından başka diğer milli takımları eskisi kadar takip edemiyorum artık ama hiç bir varlık gösteremeyeceği fikrine de inanmıyorum açıkçası.
başarısızlığa gelince evet sana katılıyorum ancak piyasada var olan oyuncuların da yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum. çünkü son 3-4 sezondur oyuncu yetiştirmenin ne kadar zorlaştığına bizzat şahit oluyorum.

İşte merkez pivot oyuncularından dış savunma beklemediğimiz için A milli seviyesinde başarı yakalamıyoruz hocam.Tek sebebi bu değil elbette.
Arda tarzı oyunculara hemen hemen her milli takım sahip mesele fark yaratan oyuncular yetiştirebilmekte.
Ben tek yönlü oyuncuların büyük maçlarda yoklara oynadığına çok şahit oldum.
Piyasadakileri yabana atalım demiyorum zaten arda özelinde konuştum.
Oyuncu yetiştirmek zorlaştı derken hocam anlamadım orasını ?

To: ozx
This Post:
00
264529.264 in reply to 264529.260
Date: 8/5/2015 11:41:40 AM
Overall Posts Rated:
8989
Kesinlikle söylediğin gibi özgür hocam.
A milli için hazırlık 21 yaşından sonra değil draft edilir edilmez başlaması lazım.
Ve bu ciddi bir ekip çalışması isteyen bir mesele.

From: ergin7206

This Post:
00
264529.265 in reply to 264529.264
Date: 8/5/2015 11:47:50 AM
Overall Posts Rated:
180180
hocam bu konuda bir nevi sana katılsamda bir nevi katılamıyorum.... Çünki u21 e yetişen çok fazla oyuncu olsa idi dediğin aşırı mantıklı iken yetişen 15 oyuncu içinden iyi olan 3 kişiyi düşürdünmü yani yan skill verip sonra ana skilleri verdinmi bu seferde u21 de başarı elde etmek iyice zorlaşıcak. yapılacak en iyi şey sağlam bir ekip kurmak oyuncuları hem u21e de başarılı hemde a millide seviyelerini güzel hale getirecek bir planlama yapmak gerekli..... bu sezon özgür hocam başarılı bir sezon geçirde ama kütük dediğimiz oyuncumuz sakatlanınca birden sefilleri oynadık o yüzden çok makul ve mantıklı planlamalar yapılmalı a milliyi toparlayak derken u21 i çökertmeyelim

This Post:
00
264529.266 in reply to 264529.265
Date: 8/5/2015 11:55:39 AM
Overall Posts Rated:
8989
A millide başarı geldikten sonra u-21 de gelmemiş ne çıkar ergin hocam ?

This Post:
00
264529.267 in reply to 264529.265
Date: 8/5/2015 12:03:11 PM
Overall Posts Rated:
6060
ergıncım bu yıllardır forumda konusulan ama bır arpa boyu yol alınmayan bır durum cunkı oynyanların %90 ust lıglere cıkma ve tutunma dedınde oyuncu yetıstırme hak getıre bu sezon cıktıgım 3 lıgde kı maaslı oyuncuları gorunce bu na dahada kanaat getırdım takımların cogu haftalık eksı bakıye ıle oynuyor bu demektırkı oyuncu yetıstırcek ust duzey bır koca ve pıyasadakı degerlı oyuncuları almak ıcın para verıcek menecer yok denecek kadar az o cok yonlu uf ve center yetırmek de zaten oyuncunun maası boru gıbı olacagı ıcın bunu cok az kısı karsılayabılır o yuzden yllardır bu konu tartısılır ama adım atılmaz gercek hayatta oldugu gıbı sanalda bır ekol sorunumuz var ve boyle devam eder :)

From: ergin7206

This Post:
11
264529.268 in reply to 264529.266
Date: 8/5/2015 3:18:01 PM
Overall Posts Rated:
180180
Valla hocam benim icin ikiside onemli bu bir oyun gercek hayatta dedigin dogru ama burada her ikiside bence ayni degerde sence olmayabilir herkesin fikri farklidir ama sunu spyleyeyim u21 e oyuncu yetisrmek hem maliyeti az hemde yetistiren icin gurur ve onur kaynagidir ve bu onuru yasamak icin bir cok sezonu es gectim suanda harunuma verdigim ve en iyi sekilde yetistirecegini ve oyuncusu ile gurur duyduguna eminim bende cok mutluyum yani sunu anlatmak istedim ben o oyuncuyu belli noktaya getirdim ve ekonomik olarak benden cok daha iyi durumda olan ve goxu gibi bakacagimi bildigim haruna devrettim bunu forumda hep dile getirdim alt lig takimlari bu oyunculari yetistirmeli ve ekonomisi iyi olan ust takimlarimiza devretmeli o zaman zati her ikisindede basari gelir.... haktan abi haklisin cok tartisildi ve sonuc cikmadi ben hem u21 e hem mt ye oyuncumu yetistirip devrettim simdide elini tasin altina koymus ve u21 e oyuncu yetistirmis degerli hocalarimiza eger secilirsem onlara hertirlu destegi seve seve verecegim he basarili olurmuyum o bilinmez ama ozgur hocam citayi tavana cok yakin birakti bir ustu artik final ve kupa almak ve ozgurum kadroyu az cok dizmis bayagi iyi kadro .... en cok uzuldugum konu nevzati yetistirdigimde keske maddi durumum olaydi onunla beraber bir oyuncu daha verebilseydim ki vasfi dmi olmasaydi nevzattanda iyi olacakti

Advertisement