Forum o niczym nie mówi, a tutaj dzieją się ciekawe rzeczy u nas. Marcin bardzo dobrze radzi sobie w PP i bardzo możliwe jest, że wejdzie do kolejnej rundy, ponieważ ma bota w tym tygodniu, także spokojnie może się przyłożyć do tego meczu.
U niebieskich miejsca 6-7 nawet są w stanie dojść do PO, bardzo dużo tu zależy od Dziesięcin, bo ma mecz z Hawkeye'm bez formy oraz Polo u siebie. OZOR ma jeszcze ciężkie mecze przed sobą, więc nie wiadomo jeszcze, kto będzie miał pierwsze miejsce w lidze - ja również mogę złapać porażki, ale to w dalszej części. Reszta zespołów może się jeszcze mocno przetasować, więc ciężko cokolwiek wyrokować w tym momencie.
Jeśli chodzi o czerwonych, to tutaj zapowiada się ciekawa walka o miejsca bezpośredniego spadku i utrzymania, miejsca w PO już są raczej zarezerwowane i tam mogą być jedynie przetasowania jeśli chodzi o miejsca 3-4 i 1-2, bo nie wierzę, żeby Ciapciaki w takiej formie coś przegrały w tym tygodniu. E-NBA się wzmocniło i jest w formie, a ma mecz z pozbawionym połowy uzbieranego entuzjazmu wcześniej Rodeo Bulls, a także ze mną.
Ustka natomiast nie zapowiada póki co aktywności transferowej, ponadto ma dość słabą formę i kontuzjowanego jednego zawodnika. Pod względem formy rywale Khazzada mają przewagę, a w przypadku zespołu jentasa nawet bardzo dużą (na szczęście jentas jest podejmowany u siebie). Ciężko będzie, ale może Korsarze są w stanie powalczyć, na pewno jest do tego potencjał.
Payro i Debeściaki będą walczyć ze sobą o trzecie miejsce na koniec rundy zasadniczej, także też może być tutaj ciekawie, bo jeszcze mecz bezpośredni między nimi zostaje do rozegrania w następnym tygodniu.
Jeśli chodzi o mnie, to nadal mogę stracić moje pierwsze miejsce na rzecz Ciapciaków, ponieważ mam problemy kadrowe w postaci dwóch dwutygodniowych kontuzji. Również jeśli chodzi o formę nie wyglądam za dobrze. W tym tygodniu (mam szczerą nadzieję, że już we wtorek zagra) powinien dojść do siebie podstawowy rozgrywający Kunfa, a w następnym tygodniu drugi z Azjatów - Kangmin, który będzie kluczowym zmiennikiem, a w rundzie zasadniczej z konieczności gra na SFie.
Zobaczymy co będzie dalej.