BuzzerBeater Forums

Poland - II.3 > Sezon 23

Sezon 23

Set priority
Show messages by
This Post:
00
237044.255 in reply to 237044.254
Date: 6/18/2013 3:14:54 PM
Overall Posts Rated:
7373
pomysl nie jest zly, tylko czy to nie bylaby zbyt duza pewnosc? a BBcy chyba buduja draft tak, zeby to byla wlasnie loteria.
Dla mnie draft moze zostac nawet tak jak jest, ewentualnie jakies lekkie dopracowanie. Ale zrobilbym cos innego, wlasnie na wzor Twojego pomyslu (bo dzieki niemu tez mi wpadl moj :)

ze mozna byloby dawac kase na dodatkowy skauting gracza pozyskiwanego poza draftem. I wtedy mialoby sie wplyw, czy to ma byc obwodowy, czy podkoszowy itd. I wlasnie ilosc przeznaczonej kasy wplywalaby na gracza. Wkoncu w NBA skauci rowniez dzialaja poza draftem i nie raz mlodzi sa sciagani po drafice (patrz Spurs).

This Post:
00
237044.256 in reply to 237044.255
Date: 6/18/2013 4:33:34 PM
Overall Posts Rated:
7474
Nie podoba mi się element pewności. Obecnie jest w porządku. Nie lubię gwarantowania czegoś. Wyobraźmy sobie, że ktoś nie dość, że odpuszcza (co zbyt często zdarza się nawet w PLK) - zarabia dzięki temu więcej niż pozostali w lidze - nie mówiąc już o tych ligę niżej. I jeszcze inwestując miałby mieć gwarancję pozyskania klasowego zawodnika? Za dużo korzyści jak na moje oko. Zresztą, co to za inwestycja jeśli miałbyś wkładać równowartość zawodnika. A pozyskiwanie poza draftem już mamy - nazywa się lista transferowa.

Gdyby wyeliminować wymienione przeze mnie wyżej mankamenty może udałoby się nam dojść do jeszcze bardziej interesujących pomysłów...

This Post:
00
237044.257 in reply to 237044.256
Date: 6/19/2013 6:52:46 AM
Overall Posts Rated:
270270
No ale właśnie jeśli chciałby mieć pewność posiadania klasowego zawodnika to nic by nie zarobił na tankowaniu. Bo musiałby w ten draft wpakować więcej kasy niż da się zarobić na tankowaniu.

Więc wydaje mi się że ten mankament byłby rozwiązany. Tanker miałby możliwość wyboru, albo chce zarabiać albo chce mieć fajnego juniora ;)

Innych mankamentów w twoim poście nie zauważyłem ;)

Minus jaki widzę takiego podejścia jest taki, że sporo kasy by wyciekło z BB jak tankerzy zaczęliby miliony inwestować w scauting co mogłoby doprowadzić do kolejnych obniżek cen na TLu.