No to ja odpowiem na kilka pytań:
1. Według moich obliczeń pierwszy (towarzyski) mecz nowego sezonu 11 powinien się odbyć 17 grudnia 2009
2. Cytując reguły
Draft ma miejsce w przerwie między sezonowej, dwa dni po terminie trzeciego (dogrywkowego) meczu o mistrzostwo ligi (czyli draft ma miejsce w pierwszy wtorek po wyłonieniu mistrza ligi).
Tak więc powinno to być 15 grudnia 2009.
3. Ponownie cytując zasady
Puchar Krajowy ma prostą strukturę eliminacyjną... Z powodu tej właśnie struktury niektóre drużyny z najniższych lig mogą nie otrzymać w danym sezonie zaproszenia do turnieju.
Tak więc to czy zagrasz w PP jest sprawą losową. Twoje szanse są delikatnie pomniejszone faktem iż jesteś z V ligi, ale nie martwił bym się tym zbytnio, prawdopodobnie będziesz grał w PP w przyszłym sezonie (ale nie na pewno!)
4. Jeśli masz młodych zawodników z potencjałem oraz perspektywicznych to warto zainwestować w trenera lvl 5 i kształcić przyszłe gwiazdy (niestety takich u Ciebie nie widzę póki co, ale draft tuż tuż ;) Tak więc ja bym proponował na początek jednak lekko przyoszczędzić i awansować wyżej z tym składem który masz, ewentualnie dokupić kogoś do treningu lub już lekko "wykształconego".
Jeśli coś pomieszałem, to z pewnością mądrzejsze głowy mnie poprawią

Pozdrawiam