BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > Sezon 33

Sezon 33

Set priority
Show messages by
From: Sztuker
This Post:
00
274838.252 in reply to 274838.251
Date: 2/15/2016 8:51:59 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
W PLK Draft jak zawsze na poziomie widzę...

OG.
From: Siwy

This Post:
11
274838.253 in reply to 274838.249
Date: 2/15/2016 9:09:45 AM
Overall Posts Rated:
15061506
No właśnie nie do końca o to chodziło... Zgodnie z regulaminem, Tomi musi któryś ze swoich 2 klubów wykluczyć z walki o BBB:

" Jeśli jeden manager zdobędzie kwalifikację do B3 zarówno swoją pierwszą, jak i drugą drużyną będzie musiał wybrać, która zagra w B3. "

Żeby w B3 zagrała 4 Polaków, mistrzostwo musiałby zdobyć Dolar.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: darkonza

To: Siwy
This Post:
11
274838.254 in reply to 274838.253
Date: 2/15/2016 9:32:19 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
tyle gram w B3 a nie znam regulaminu, wstyd

From: Tomi.
This Post:
66
274838.255 in reply to 274838.254
Date: 2/15/2016 3:08:14 PM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10861086
Second Team:
ASPK Gostynin
Dziękuję Bogu, mamie i tacie..... a nie, to nie ta impreza.:-)

Chciałbym w pierwszej kolejności podziękować zacnemu rywalowi Dolarowi za bardzo emocjonującą walkę do samego końca. Podziękowania za złożone gratulacje również dla Darkonzy, Misia, Kaznodziei, Jarlosa i Kozlika.
A także tych wszystkich, którzy gratulowali mi na priv.

Powiem szczerze, że do tej pory nie mogę uwierzyć w to co się stało, zwłaszcza, że w Utopii też udało się wygrać najwyższą z Lig (Heaven).
W Utopii nie byłem faworytem ale za to taktycznie rozegrałem play-offy po mistrzowsku. I udało się.
Tego samego nie mogę powiedzieć o PLK. Pomógł mi ogromnie fakt, że miałem HCA bo zarówno z Młotami jak i DLR poszedłem na żywioł w myśl zasady Look Inside i do przodu... :-). Przez co oczywiście byłem bardzo przewidywalny ale inne taksy nie byłyby na pewno zwycięskie, nawet gdyby zadziałał element zaskoczenia. Dysponowałem słabym entuzjazmem, na pewno kilka punktów niższym niż Darko i Dolar. W dodatku już w PF z Darko grałem CT. przez co Ent na Finał był jeszcze mniejszy. A Dolar nabity był entem po uszy. Mimo wszystko postawiłem wszystko na jedną kartę i w pierwszym meczu Finału wcisnąłem "normala" by odrobić trochę enta do Dolara. Opłaciło się. Rywal dał CT. Wygrałem mecz jednym koszem!
Poza tym kilku moich zawodników strasznie pospadało w skillach i gdyby sezon potrwał jeszcze tydzień dłużej to nie byłoby co zbierać.
Generalnie wszystko robione na maksymalnym ryzyku ale przede wszystkim na szczęściu i wielu detalach, o losach których decydowały dosłownie sekundy.
Chociażby jak zakup podstawowego PG zakontraktowany o godzinie 14.50 (TL zamykali o 15.00).
Chociażby fakt, że ów PG z formy "przeciętnej" od razu wskoczył na "sprawną"!
Sekundy decydowały też o ustawieniu GDP w trzecim decydującym meczu Finału.
Wiedziałem, że Dolar zagra albo LI albo ewentualnie PtB. Tę drugą opcje odrzuciłem jednak po wpisie Darko- "Ale to PtB dziadowskie jest, niech Dolar potwierdzi". Nie sądzę, że to była podpucha. Zostało na placu boju sztywne LI.
Zaznaczyłem w sobotę wieczorem po sromotnie przegranym drugim meczu - rywal zaatakuje pod kosz i tempo szybkie.
I tak wisiało to aż do niedzielnego meczu. Dosłownie kilka minut przed końcem czasu na ustawienie składu odrzuciłem wybór tempa. Nie wiem kto lub co podpowiedziało mi, żebym to zrobił bo Dolar Low Posta nie grał przecież w całym sezonie ani razu! W obliczu dogrywki, która miała miejsce, to pewnie bym przegrał myląc się i zaznaczając - tempo szybkie.

Można by wiele o tym "niechcącym" sukcesie jeszcze pisać ale skoro jest, to tylko się cieszyć. :-)
Tym bardziej, że naprawdę miałem w połowie sezonu tankować ale Darko zaliczył tyle wpadek na początku sezonu, że żal byłoby nie wykorzystać HCA. Następny MISTRZ pewnie za kilka, kilkanaście sezonów u mnie. A może już nigdy?

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Dolar
This Post:
44
274838.256 in reply to 274838.255
Date: 2/16/2016 2:13:55 AM
DLR Basketball Club
IV.26
Overall Posts Rated:
512512
Second Team:
D L R
Darko, Koźlik i Tomi, dziękuję za gratulacje.
Tak naprawdę to po cichu liczyłem na PP, ale okazało się że bliżej było do mistrzostwa. Gdyby Koźlik nie pokonał mnie w pucharze, pewnie byłbym na 5 miejscu, tak jak pisze Darko.
Po odpadnięciu z PP zacząłem oszczędzać enta i jak się okazało w pierwszym meczu finałowym było to za mało. W tym meczu miałem lepszego enta, lepsze nastawienie, lepsze GDP i formę u wszystkich sprawną, a i tak wygrał Tomi. I cały misterny plan w pizdu. Po tym meczu, od razu ustawiłem już skład, taktykę i przewidywania na 3 mecz, chociaż nie wiedziałem czy do niego dojdzie.
Mecz nr 2 miał tylko naprowadzić na to, że zagram w 3 meczu LI. Nie dawałem żadnego GDP, bo Tomi mógł zagrać wszystko. Obawiałem się, że będzie chciał mnie wyczuć ale okazało się że jednak nie i spokojnie wygrałem. Kontuzja meczowa jego SF-a, moim zdaniem najlepszego zawodnika tych finałów, tylko pomogła.
W meczu nr 3 wiedziałem, że 2 mecz nic nie znaczy i będzie trzeba cudu żeby to wygrać. Cudu nie było, ale mecz był fajny i emocjonujący, oprócz dogrywki, gdzie już było widać w mojej drużynie zmęczenie i wąski skład.

Co do PtB, taktyka fajna, ale nie na wszystkich, na pewno nie na Goldenę ;P.

From: rw36

This Post:
00
274838.257 in reply to 274838.254
Date: 2/18/2016 1:18:24 AM
Overall Posts Rated:
2929
Gratulacje darkonza! Wygrałeś zmianę regulaminu B3 ;]

Spóźnione gratulacje również za Tomiego za wygranie tytułu ;]

From: Tomi.

To: rw36
This Post:
00
274838.258 in reply to 274838.257
Date: 2/18/2016 2:31:38 AM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10861086
Second Team:
ASPK Gostynin
Dzięki

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: darkonza

To: rw36
This Post:
11
274838.259 in reply to 274838.257
Date: 2/18/2016 7:31:29 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
niby wygrałem a pucharu za to żadnego nie ma
mam nadzieje że kiedyś skorzystasz, choć paradoksalnie bedę próbował Ci w tym przeszkodzić jeszcze przez kilka sezonów

Last edited by darkonza at 2/18/2016 8:21:56 AM