BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > SEZON 28

SEZON 28

Set priority
Show messages by
From: Sztuker

To: Jax
This Post:
00
260625.252 in reply to 260625.251
Date: 9/1/2014 10:23:28 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Nie powiedziałem, że nie jest trefny, ale nie uważam, że to jest najbardziej skopana rzecz w BB, ponieważ troszkę odwzorowuje życie z tymi transferami.

Co do juniorów pełne poparcie w każdej kwestii, która została poruszona, dlatego staram się osobiście trochę od nich stronić.

@darko

Z tym czasem na szukanie graczy na TLu, nie zgadzam się do końca, przecież biorąc kogoś do zakładek, możesz się spodziewać pi razy oko, kiedy będziesz mógł po niego sięgnąć. Jeśli nie, to trudno, przecież masz paru innych kandydatów. Mówię tutaj oczywiście o próbie zarabianiu na graczach, wyłączając juniorów do lat 19.

Z życia wzięte: żeby znaleźć coś do treningu na obwód, ale takiego, żeby w miarę już był podbity, muszę czekać na FA, bo albo takich graczy nie ma albo ceny są z kosmosu. W ciągu tygodnia nie schodzi mi więcej niż 10 minut na takie poszukiwania.

OG.
This Post:
00
260625.253 in reply to 260625.247
Date: 9/1/2014 10:56:23 AM
Overall Posts Rated:
515515

Bardziej przyczepiłbym się do wpływu popularności na utrzymanie stołka prowadzenia kadry seniorów lub juniorów. Bardzo aktualna sytuacja jeśli chodzi o krajowe podwórko.

Gdyby była tylko taka możliwość złożyłbym sam rezygnacje na rzecz nowego kandydata żeby mógł się przygotować do kolejnego sezonu, bo jeden spar to dość mało żeby poczuć się bardziej pewnie
Ja naprawdę nie przykleiłem sie do stołka i jak pisałem wcześniej, wyniki to moja wina a niczyja inna
Ale co to ma wspólnego z popularnością to ja nie łapie

This Post:
00
260625.254 in reply to 260625.253
Date: 9/1/2014 11:09:44 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Przekażesz instrukcje, w razie czego Kozlik i Lechu też pewnie pomogą nowemu selekcjonerowi. Ciekawe w ogóle kto będzie kandydował.

OG.
From: Siwy

This Post:
00
260625.255 in reply to 260625.253
Date: 9/1/2014 11:53:30 AM
Overall Posts Rated:
15061506
80%-22% pod względem poparcia dla ciebie jest... myślę, że "seniorów" jest tutaj dodane głównie dla stworzenia pozorów obiektywności...

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Jax

This Post:
00
260625.256 in reply to 260625.253
Date: 9/1/2014 1:03:20 PM
Overall Posts Rated:
773773

Bardziej przyczepiłbym się do wpływu popularności na utrzymanie stołka prowadzenia kadry seniorów lub juniorów. Bardzo aktualna sytuacja jeśli chodzi o krajowe podwórko.

Gdyby była tylko taka możliwość złożyłbym sam rezygnacje na rzecz nowego kandydata żeby mógł się przygotować do kolejnego sezonu, bo jeden spar to dość mało żeby poczuć się bardziej pewnie
Ja naprawdę nie przykleiłem sie do stołka i jak pisałem wcześniej, wyniki to moja wina a niczyja inna
Ale co to ma wspólnego z popularnością to ja nie łapie

Nie wiem czy robiłeś błędy czy nie robiłeś błędów mniejsza o to , niezależnie kto tym selekcjonerem będzie watpię aby nowy selekcjoner cokolwiek sensownego z wynikiem zrobił ( za mało czasu na zmiany ) , jak patrzę tylko przez pryzmat podkoszowych to nie dziwię się że nic wielkiego nie zrobiłeś . Nie chce tu oceniać grajków bo nie znam skili ale tylko tak czasami rzuce okiem na TL i widzę że nie gra najlepszy w chwili obecnej podkoszowy Stokowy a grają inni . Dziwi mnie to kompletnie . Argument że nie grał do tej pory bo był cienko z forma tylko do mnie przemawia ale nic innego . Skilowo wątpię aby ktos mu dorównywał . Argument ze ma za małe OD rozbawi mnie tylko ;-)

Nie będzie bungi ,trzeba będzie ustawiać z palca teoretycznie niby bedzie można dać 15 do meczu ale i tak na parkiet zapewne nie wszyscy wyjdą , więc zagra 10 .Miejsc w kadrze jest 16 i moim zdaniem trzeba zacząć robic róznorakich grajków bo jednowymiarowością naprawdę gówno bedzie można zrobić . LI LP owszem dalej będzie fajne i mocne ( tylko dlatego ze niektórzy trenują totalny szrot np Włosi mnie rozbawiają ) ale tak bedzie tylko do czasu bo jeszcze dojdzie forma grajków , GDP i parę innych rzeczy .

Tłukę o tych blokach któryś sezon a tutaj dalej jakaś jest totalna olewka , ja nie wiem czy tego naprawdę nie widać ?? Silnik tej gry daje naprawdę bardzo fajne mozliwści kobinowania . Nawet przez czystą logikę rozumując to to o czym mówię ma sens . BB-cy sami to przyznają więc co tutaj nad tym dyskutować . Trenowac tylko pozostaje .

Teraz przy GDP opłaca sie robic grajków mających wszystko i łącznie z JR i blokami u podkoszowych i obwodowych . IS też jak najbardziej ale na wszystko musi byc umiar i sens.

This Post:
11
260625.257 in reply to 260625.252
Date: 9/1/2014 2:08:50 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
ok dla Cibie szukanie okazji na TL-u to fajna zabawa i dodatkowa częśc tej gry, rozumiem to
wraz ze spadkiem liczby użytkowników takie okazje na LT będą się pojawić coraz częściej i coraz częściej od szczęscia będzie zależało w jakiej cenie sprzedamy zawodnika - mi sie to nie podoba (o możliwym kwasie między użytkownikami wspominałem)

wolałbym taki TL jakiego zasmakowałem w innych grach, w BB musiałoby powstać coś w tym stylu: (252829.218)

@Jax

czy Ty nie jesteś za surowy dla Bijaka?
przecież on wygrywał tytuły i w Polsce i na świecie i musiał wtedy LI powstrzymywać bo nie było GDP
nie ma obwodowych z pensją zbliżoną do niego którzy lepiej zatrzymują LI i LP ponieważ gdyby mieli więcej bloków czy obrony pod koszem byliby PF-ami a nie obwodowymi
no i co to znaczy jednowymiarowy gracz? on miał drugie miejsce w konkursie rzutów za 3pkt w tym roku, więc uważasz ze za słabo rzuca z bliska?

Last edited by darkonza at 9/1/2014 2:14:32 PM

From: Jax

This Post:
00
260625.258 in reply to 260625.257
Date: 9/1/2014 2:35:36 PM
Overall Posts Rated:
773773
Nie zerkałem na jakiej pozycji grał myslałem że był rezerwowym SF-em , a wtedy przełąziliby przez niego dość łatwo . Jak grał na SG to ok i defensywnie na bank był nie najgorszy . Może niektórym się otworzą oczy ze do zatrzymania LI dla obwodowych OD wcale wielkie nie jest potrzebne bo niewielka tylko część rzutów jest oddawana z dystansu . Owszem fajnie jak mają na jakis średnim poziomie bo wysokie sporo kosztuje a niewiele daje . Już gdzies o tym pisałem że kiedyś mówili mi trenuj OD a to szło normalnie w gwizdek bo wszyscy dawali LI totalna głupota z mojej strony to była :-)))

że jest jednowymiarowy miałem na mysli to ze grać nim tylko pod kosz mozesz bo żadne inne takktyki nie wchodza w grę bo za cienkie JR i JS na granie z obwodu , a na taksy neutralne też z takimi skilami nie poszalejesz .

Message deleted
Message deleted
This Post:
00
260625.262 in reply to 260625.257
Date: 9/2/2014 3:50:48 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Mnie by się nie podobał TL w formie jaką przedstawiasz. Jak dla mnie byłoby to zwyczajnie nudne. Dla mnie TL i licytacje graczy to od samego początku jedne z elementów, które w BB kręcą mnie najbardziej. Podejrzewam też, że takich ja jest więcej.
Poza tym gdyby właściwie nie było możliwości zakupów po okazyjnych cenach to umocniłoby to tylko pozycję bogatszych zespołów (i pewnie jeszcze bardziej spotęgowało jak dla mnie niszczące rywalizację tankowanie). Biedniejszym z małym stażem byłoby za to dużo ciężej gonić czołówkę. Gdyby jeszcze obcinać trensfery za juniorów to wtedy dostanie się do I czy nawet II ligi przez w miarę "nowe" osoby byłoby prawie niemożliwe. Poza oczywiście wypadkami rezygnacji z gry starych użytkowników.
Podsumowując, zmiany które proponujesz w mojej opinii spowodowałoby, że gra stałaby się dla wielu nudna i spowodowałoby to pewnie jeszcze szybszy odpływ graczy.

Last edited by Kaznodzieja at 9/2/2014 3:58:34 AM

Advertisement