Helló!
Igazad van, egyre kisebb a merítés lehetősége, DE!!! nem csak nálunk, az egész BB-ben csökken a csapatok száma. Én, a 9. bajnokságban kezdtem, akkor még majd' 20 ezer menedzser játszotta. Azóta sok új országot csatornáztak be, de mégis csökken a csapatok száma. Oka egyébiránt, maga a játékszervezők hülyesége. Ugyanúgy fog járni, mint a Charazay...
Sok olyan hibája van a játéknak, ami miatt az embernek elmegy a kedve. A legnagyobb az infláció, amit maga a rendszer-szabály gerjeszt: a személyzet bérének heti növekedése - ez nem a valóság. A felduzzasztott menedzser-létszám ugyanehhez vezet. Traderként sokkal könnyebben ugrasz szintet. Ez, elveszi a kedvét mindenkinek a játékosok fejlesztésétől. Aztán meg, a "meccsmotor belenyúl a meccsbeállítás ellenére és elveszi a fejlesztett játékostól a fejlődéséhez szükséges időt konkrétan, lecseréli az utolsó 1-2 percben és bárki mást betesz a helyére. (Én bajnokságok óta 3 játékost fejlesztek, ez 3 mérkőzést jelentene...) Sorolom tovább: minek az a rengeteg szint a játékosok tehetségének meghatározásához. Elég lenne a "tehetséges"-től felfelé a 7 szint. Minek a játékosok skilljei értékeihez az a 20 szint? Csapatszellem érték 15...
Bőven elég lenne mindegyikhez a személyzet képességszintjei, illetve a játékosoknál a 14 szint.
Mérkőzések miért nem libikóka-szerűen (otthon-idegenben) váltakozóak: ez virtuális játék, simán összehozható lenne. Ebből jobban tervezhető lenne a bevétel mozgása. Kupa: minek a "random" sorsolás? Ja, a véletlen szerű csapatpárosítások. Megint csak azt mondom, ez virtuális játék! Sokkal igazságosabb lenne az előző bajnokság során kialakult rangsort felhasználva a következő szerinti párosítás-rendszer.
Első, az utolsóval, második az utolsó előttivel, harmadik az azt megelőzővel és így tovább. Minek a bot csapatokat a kupába bevonni?
Na, itt megállok, mert már ez is elég ahhoz, hogy ha e működtetők, ezeket a hülyeségeket kikotornák és egy normális játékot szerkesztenének, valóban többen játszanánk/ nem hagynák abba annyian. Soroljam, az ellenfeleim közül hányan hagyták abba - 20-30 bajnokság után?
Üdv: AaHun