Imam doktor nivo 4. Sekogas sum imal ist. Dovolen e. Ama eve sezonava me unistija povredite.
Za minutazata, eve vi slika jas kako postavuvam i vo princip osven pri povredi ili 6 licni, nema nikakvi problemi. Redovno imam trojca so po 48 minuti nedelno (osven sezonava zaradi povredite :)).
http://img809.imageshack.us/img809/3551/treningprimer.jpg
Ona na sto mislam deka gresite e sto ostavate igrac plus da bide vo utakmicata, a da nema dobieno pozicija kako starter ili rezerva. Drug mozen problem e da nemate izbrano striktno sledenje na oznacenata postava.
Некој штеди на ПР-менаџер некој на доктор а се си има свое :).
Немам намера да му се мешам во менаџментот на најуспешниот менаџер во МКД во последните неколку сезони но моето лично мислење е дека доктор 4-ка е далеку од доволен па може да се каже дека овие повреди што ти се случуваат се на некој начин нормални за мене. Јас веќе 12 сезони сум константно со доктор 6 и фала богу немам вакви проблеми, да чукнам во дрво да не се урочам :)
За твојот пример со поставата можам да кажам дека јас потполно идентично постапувам дури и посигурно од тебе затоа што и на крило имам само еден резервен играч за разлика од тебе со 2 резерви. Останатите причини што ги наведуваш се веќе повеќе пати дискутирани и од сезона 9 расчистени, барем за мене. Единствено решение е да се одзеде оваа слобода на тренерот или да се помирам дека е таква играта, на крајот играчот порано или подоцна пак ќе го достигне потенцијалот ама борбата е да биде порано за да замени со ново дете за тренирање а од аспект на У21 битна е брзината на развој на играчот бидеќи времето е пократко. Реално 1-2 минути помалку тренинг е занемарливо малку, поголем проблем беше претходната сезона кога правеше 6-лични уште во трета четвртина ама зошто да ги губам тие 1-2 минути кога се трудам најпрофесионално да го истренирам а често жртвувам и резултат заради тој тренинг.
Last edited by Dadimo at 4/8/2013 4:36:06 AM