BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Сезона 23

Сезона 23

Set priority
Show messages by
From: Xsago
This Post:
00
237008.25 in reply to 237008.24
Date: 3/26/2013 7:47:05 PM
Overall Posts Rated:
128128
Navistina neverojaten start na sezonata. Se ocekuvase mnogu interesna bitka za site pozicii i zasega site timovi i poveke od toa da gi opravduvaat ocekuvanjata. Sekoj sekogo moze da pobedi. Vistinski haos od koj najsreknite ke izlezat so plasman vo plejofot, a najnesreknite so ispaganje. Ke resavaat nijansi i sekoj pobeda na takticki plan ke bide dragocena. novite prvoligasi odlicno se vklopija i site se so ambicii za opstanok. Sepak 4 tima ke mora da odat eden rang podolu na krajot na sezonata, pa ke bide interesno da se vidi koj ke bide toa. Jas prognoziram iznenaduvanja i vo plejofot i vo ispaganjeto.

This Post:
00
237008.27 in reply to 237008.26
Date: 3/27/2013 4:36:10 AM
Overall Posts Rated:
128128
Zosto tvojot PF ne go nadigra negoviot so podobra forma i pogolemo zalaganje ne znam. Toa ne mozam da go komentiram bez da gi znam skillovite na site igraci. Duri ne znam ni kako ste bile i dvajcata postaveni vo odbrana. Mozebi negoviot centar go cuval tvojot PF. Ako e taka toj e mnogu pokvaliteten igraci ishodot ne e cuden. Edinstveno sto mozam da komentiram e zosto zagubi, kako i faktot deka Vlora ne ti e vinovnikot za porazite.

I da da ne zaboravime, sepak dadimo igrase na domasen teren. Toa ne e za potcenuvanje.

Sto se odnesuva do skorot so pobedi i porazi, tuka treba vnimatelno da razgledas protiv kogo si go igral Vlora 48 minuti kako bek. Kako sto mozam da zabelezam, sezonava, ti Vlora si go igral na trite utakmici koi trebalo da gi izgubis (golem uspeh e sto uspea da dobies edna od niv), a ne si go igral na onie kade sto bese vo prednost i se ocekuvase da pobedis.

Se na se, ti vo momentov si 15ti po vkupna plata i toa daleku zad tie pred tebe. Faktot sto se drzis sosema solidno e znak za tvoe kvalitetno taktiziranje i odlicen znak za vo idnina koga ke soberis pari. Ama ni Vlora nitu nikoj drug ne moze da ti gi dobie utakmicite za koi se zalis.

This Post:
00
237008.28 in reply to 237008.11
Date: 4/6/2013 1:28:55 PM
Overall Posts Rated:
128128
Prvo Cuflaj se povredi 2 nedeli na start na sezona, sega Andov i Robev na po 2 nedeli... Sezonata odi od loso poloso... Sezonata prakticno e izgubena i vo domasnoto prvenstvo i vo kupot...

From: Dadimo

This Post:
00
237008.29 in reply to 237008.28
Date: 4/6/2013 1:42:34 PM
Overall Posts Rated:
5555
Ако не е тајна, што доктор имаш?
Инаку јас сум револтиран од слободата на тренерите, ќе молиш бога да не направи 6 лични играчот што го тренираш за да на 2 минути пред крај глупиот тренер го извади и го стави Арнаудовски да игра како плеј. Абе ако ставам само Един да игра како плеј (прва, втора и трета постава) тогаш тој МОРА да игра цел меч како плеј освен ако не направи 6 лични или не се повреди. Дајте ве молам некој од вас кој лесно збори англиски нека им пише на одговорните и нека го земат мојот меч со царот на анализа и нека го сменат ова веќе еднаш пред да ми побеле косата од вакви глупости.

This Post:
00
237008.31 in reply to 237008.29
Date: 4/7/2013 3:04:52 AM
Overall Posts Rated:
128128
Imam doktor nivo 4. Sekogas sum imal ist. Dovolen e. Ama eve sezonava me unistija povredite.

Za minutazata, eve vi slika jas kako postavuvam i vo princip osven pri povredi ili 6 licni, nema nikakvi problemi. Redovno imam trojca so po 48 minuti nedelno (osven sezonava zaradi povredite :)).

http://img809.imageshack.us/img809/3551/treningprimer.jpg

Vo slucajot Cuflaj e treniran kako plej. Ona na sto mislam deka gresite e sto ostavate igrac plus da bide vo utakmicata, a da nema dobieno pozicija kako starter ili rezerva. Drug mozen problem e da nemate izbrano striktno sledenje na oznacenata postava.

A za Gari,

Izgubi isklucivo zaradi licni greski - slobodni frlanja. Toa vo golema mera e slucaen faktor koj ne mozes da go kotroliras, a delumno vlijanie moze da ima i toj skrien skill - agresivnost. I jas sum gubel kojznae kolku pati zaradi slobodni frlanja. Pogledni ja na primer poslednata sredba so Estonija. Isto taka jas ne mislam deka si imal pogolem entuzijazam od nego - ste bile tuka nekade. Ti si igral CT nekolku pati sezonava, toj ne. I toj igra TIE vo kupot. A igracki toj ima pojak tim od tebe.

Razlikata e iznenaduvacki golema, ama porazot i ne e kojznae kolku cuden. Ne mozes da sporeduvas taka dva sosema razlicni tima kavadarci i Kozuv. Mozebi timot na kavadarci poveke ti "lezi" na tvojot sostav. Da ne zboruvam sto razlicno e CT vo pocetok na sezona koga ni formata ni entuzijazmot ne se sredeni, a poinaku e veke vo sredinata na sezonata.

This Post:
00
237008.33 in reply to 237008.32
Date: 4/7/2013 12:08:49 PM
Overall Posts Rated:
128128
Istoto i kaj kinezot koj bese vo 9 forma 18 na skok sut,18 na nad. odbrana a se utepa od promasuvanje

Nadvoresnite igraci so slab sut od dalecina sekogas skoro imaat slab procent na realizacija. Kinezot tvoj e dobar igrac za platata, no toa ne znaci deka e semoken. A ova:

Dukasin e podobar samo na ID za eden skil i skokovi kade e 6 skila pred nego na se ostanato Bola e podobar a ima 60K poslaba plata

iskreno ne znam sto da ti odgovoram na ova. Znaes li kolkava ogromna prednost e 6 skilla na skokovi? Tie dodatni 60k se so pricina, ne se slucajni... I i toa kako dobro ke ti dojdat tie 6 skilla. Vo ovie prvi 9 kola tvojot tim se naoga na 15toto mesto od 16 ekipi spored skokovi po natprevar.

From: Dadimo

This Post:
00
237008.34 in reply to 237008.31
Date: 4/8/2013 4:29:58 AM
Overall Posts Rated:
5555
Imam doktor nivo 4. Sekogas sum imal ist. Dovolen e. Ama eve sezonava me unistija povredite.

Za minutazata, eve vi slika jas kako postavuvam i vo princip osven pri povredi ili 6 licni, nema nikakvi problemi. Redovno imam trojca so po 48 minuti nedelno (osven sezonava zaradi povredite :)).

http://img809.imageshack.us/img809/3551/treningprimer.jpg

Ona na sto mislam deka gresite e sto ostavate igrac plus da bide vo utakmicata, a da nema dobieno pozicija kako starter ili rezerva. Drug mozen problem e da nemate izbrano striktno sledenje na oznacenata postava.

Некој штеди на ПР-менаџер некој на доктор а се си има свое :).
Немам намера да му се мешам во менаџментот на најуспешниот менаџер во МКД во последните неколку сезони но моето лично мислење е дека доктор 4-ка е далеку од доволен па може да се каже дека овие повреди што ти се случуваат се на некој начин нормални за мене. Јас веќе 12 сезони сум константно со доктор 6 и фала богу немам вакви проблеми, да чукнам во дрво да не се урочам :)
За твојот пример со поставата можам да кажам дека јас потполно идентично постапувам дури и посигурно од тебе затоа што и на крило имам само еден резервен играч за разлика од тебе со 2 резерви. Останатите причини што ги наведуваш се веќе повеќе пати дискутирани и од сезона 9 расчистени, барем за мене. Единствено решение е да се одзеде оваа слобода на тренерот или да се помирам дека е таква играта, на крајот играчот порано или подоцна пак ќе го достигне потенцијалот ама борбата е да биде порано за да замени со ново дете за тренирање а од аспект на У21 битна е брзината на развој на играчот бидеќи времето е пократко. Реално 1-2 минути помалку тренинг е занемарливо малку, поголем проблем беше претходната сезона кога правеше 6-лични уште во трета четвртина ама зошто да ги губам тие 1-2 минути кога се трудам најпрофесионално да го истренирам а често жртвувам и резултат заради тој тренинг.

Last edited by Dadimo at 4/8/2013 4:36:06 AM

This Post:
00
237008.35 in reply to 237008.34
Date: 4/8/2013 6:05:37 AM
Overall Posts Rated:
128128
I jas samo eden na krilo ostavam, no ova e samo primer deka e mozno...

Advertisement