Evo još jednom napomijem na svoj plan rada: Želim biti naš selektor, želim odvest ovu reprezentaciju na neko veliko takmičenje. Kao prvo rekao bih ako selektor želi oformiti KSBiH ( Košarkaški Savez Bosne i Hercegovine).
Biranje članova saveza Saveza
Biranje članova saveza bi se vršilo tako što bi vi u roku od 2 dana meni kao eventualnom selektoru slali svoje glasove za druge članove naše zajednice, s tim da ja nemam pravo glasa. I prvih devet menadžera bi činilo taj savez.
Rad Saveza
Savez bi odlučivao o svim bitnim stvarima za našu nacionalnu vrstu, kao što su npr. biranje taktike za naredni meč, odlučivanje o pozivima u reprezentaciju igrača koji ranije nisu igrali itd. Savez bi se okupljao jednom sedmično i to po dogovoru svih nas tj. kad nam svima odgovara. Na tim sastancima bi se gledao učinak reprezentacije za prošlu sedmicu i iznosili planove za sledeću.
Zaduženja članova saveza
Pošto u kvalifikaciskoj grupi ima od 6 do 8 ekipa svaki član saveza će imat zadatak da prati određenu reprezentaciju tj. da prati rezultate te reprezentacije , ključne igrače i naravno da provjerava na njihovom nacionalnom forumu sve vezano za njihovu reprezentaciju ( naravno uz pomoć Google Translate- a), i sve zapaženo će se iznositi na našim sastancima.
Meni će pored članova saveza i svi ostali članovi BB BIH biti potrebni a što će oni raditi je pratiti igrače naše rerezentacije (koja će brojat 12 igrača) da li se treniraju i u kakvoj su formi, a svoja zapažanja će mi tostaviti putem BB Maila.