BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > SEZON 28

SEZON 28

Set priority
Show messages by
This Post:
22
260625.247 in reply to 260625.246
Date: 9/1/2014 8:04:03 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
TL najbardziej trefny? Nie wydaje mi się. Są po prostu takie okresy w sezonie, gdzie można kupić taniej gracza, a potem sprzedać drożej. Podobnie z trenerami - zdarza się, że podczas gdy wszyscy oglądają swoje mecze ligowe, idzie jakiś trener lvl 5 z fajną pensją, za jaką nawet wieczorem/w nocy nie jesteś w stanie wyszarpać.
Po prostu trzeba mieć nosa, jak to na wolnym rynku bywa. Kto nie ryzykuje nie pije szampana. ;)

Bardziej przyczepiłbym się do wpływu popularności na utrzymanie stołka prowadzenia kadry seniorów lub juniorów. Bardzo aktualna sytuacja jeśli chodzi o krajowe podwórko.

OG.
This Post:
00
260625.248 in reply to 260625.247
Date: 9/1/2014 8:18:26 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
TL promuje managerów którzy mają dużo czasu, a w teorii zaletą tej gry ma być to iż wystarczy kilka minut dziennie w odróżnieniu od gier online w których można siedzieć 24h na dobę - im więcej tym lepiej

This Post:
00
260625.249 in reply to 260625.248
Date: 9/1/2014 8:24:44 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
To prawda, ale trzeba też wiedzieć czego szukać. Wystarczą kryteria, cena maksymalna - 5-10 minut szukania i masz parę zakładek na trzy dni.

OG.
This Post:
00
260625.250 in reply to 260625.249
Date: 9/1/2014 8:30:14 AM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
a później już tylko musisz być kilkanascie razy o określonej porze przy kompie (czasem w nocy) by obserwować licytację i sprawdzać czy czegoś nie da się kupić okazyjnie
ok, ktoś to może lubić, sam jak mam fazę na BB z tego korzystam i szukam, jak teraz gdy przebudowywałem trochę zespół
ale to właśnie ten drobiazg powoduje że gra przestaje się różnić aż tak bardzo od tych "24godzinnych"

p.s. no i dodatkową wadą TL-u (w takiej formie jak w BB) jest kwas jaki moze produkować, sam wiem jak to irytuje jak ktoś za dobrze zawodnika sprzeda, nic nie piszę ale wiem że potrafi to w tyłek ukłuć
więc nie wdziwię się tak naprawde dyskusji na temat bizjaka, ani wcześniejszym dyskusjom w temacie innych zawodników "ale za drogo poszedł"

Last edited by darkonza at 9/1/2014 8:34:18 AM

From: Jax

This Post:
00
260625.251 in reply to 260625.247
Date: 9/1/2014 9:24:28 AM
Overall Posts Rated:
773773
A nie trefny ? ze w ciągu miesiąca cena za grajak wzrasta o 700 tysi czy o milion ?? 4-5 treningów i nagle tak mu przybyło umiejetności ??

O tych juniorkach to szkoda nawet klikać mi po raz 100 w klawiaturę .

Najlepszym elementem moim zdaniem w tej zabawie jest silnik , daje bardzo fajne spektrum róznych mozliwości grania . A teraz jak nie będzie bungu będzie jeszcze fajniej .

From: Sztuker

To: Jax
This Post:
00
260625.252 in reply to 260625.251
Date: 9/1/2014 10:23:28 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Nie powiedziałem, że nie jest trefny, ale nie uważam, że to jest najbardziej skopana rzecz w BB, ponieważ troszkę odwzorowuje życie z tymi transferami.

Co do juniorów pełne poparcie w każdej kwestii, która została poruszona, dlatego staram się osobiście trochę od nich stronić.

@darko

Z tym czasem na szukanie graczy na TLu, nie zgadzam się do końca, przecież biorąc kogoś do zakładek, możesz się spodziewać pi razy oko, kiedy będziesz mógł po niego sięgnąć. Jeśli nie, to trudno, przecież masz paru innych kandydatów. Mówię tutaj oczywiście o próbie zarabianiu na graczach, wyłączając juniorów do lat 19.

Z życia wzięte: żeby znaleźć coś do treningu na obwód, ale takiego, żeby w miarę już był podbity, muszę czekać na FA, bo albo takich graczy nie ma albo ceny są z kosmosu. W ciągu tygodnia nie schodzi mi więcej niż 10 minut na takie poszukiwania.

OG.
This Post:
00
260625.253 in reply to 260625.247
Date: 9/1/2014 10:56:23 AM
Overall Posts Rated:
515515

Bardziej przyczepiłbym się do wpływu popularności na utrzymanie stołka prowadzenia kadry seniorów lub juniorów. Bardzo aktualna sytuacja jeśli chodzi o krajowe podwórko.

Gdyby była tylko taka możliwość złożyłbym sam rezygnacje na rzecz nowego kandydata żeby mógł się przygotować do kolejnego sezonu, bo jeden spar to dość mało żeby poczuć się bardziej pewnie
Ja naprawdę nie przykleiłem sie do stołka i jak pisałem wcześniej, wyniki to moja wina a niczyja inna
Ale co to ma wspólnego z popularnością to ja nie łapie

This Post:
00
260625.254 in reply to 260625.253
Date: 9/1/2014 11:09:44 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Przekażesz instrukcje, w razie czego Kozlik i Lechu też pewnie pomogą nowemu selekcjonerowi. Ciekawe w ogóle kto będzie kandydował.

OG.
From: Siwy

This Post:
00
260625.255 in reply to 260625.253
Date: 9/1/2014 11:53:30 AM
Overall Posts Rated:
15061506
80%-22% pod względem poparcia dla ciebie jest... myślę, że "seniorów" jest tutaj dodane głównie dla stworzenia pozorów obiektywności...

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Jax

This Post:
00
260625.256 in reply to 260625.253
Date: 9/1/2014 1:03:20 PM
Overall Posts Rated:
773773

Gdyby była tylko taka możliwość złożyłbym sam rezygnacje na rzecz nowego kandydata żeby mógł się przygotować do kolejnego sezonu, bo jeden spar to dość mało żeby poczuć się bardziej pewnie
Ja naprawdę nie przykleiłem sie do stołka i jak pisałem wcześniej, wyniki to moja wina a niczyja inna
Ale co to ma wspólnego z popularnością to ja nie łapie

Nie wiem czy robiłeś błędy czy nie robiłeś błędów mniejsza o to , niezależnie kto tym selekcjonerem będzie watpię aby nowy selekcjoner cokolwiek sensownego z wynikiem zrobił ( za mało czasu na zmiany ) , jak patrzę tylko przez pryzmat podkoszowych to nie dziwię się że nic wielkiego nie zrobiłeś . Nie chce tu oceniać grajków bo nie znam skili ale tylko tak czasami rzuce okiem na TL i widzę że nie gra najlepszy w chwili obecnej podkoszowy Stokowy a grają inni . Dziwi mnie to kompletnie . Argument że nie grał do tej pory bo był cienko z forma tylko do mnie przemawia ale nic innego . Skilowo wątpię aby ktos mu dorównywał . Argument ze ma za małe OD rozbawi mnie tylko ;-)

Nie będzie bungi ,trzeba będzie ustawiać z palca teoretycznie niby bedzie można dać 15 do meczu ale i tak na parkiet zapewne nie wszyscy wyjdą , więc zagra 10 .Miejsc w kadrze jest 16 i moim zdaniem trzeba zacząć robic róznorakich grajków bo jednowymiarowością naprawdę gówno bedzie można zrobić . LI LP owszem dalej będzie fajne i mocne ( tylko dlatego ze niektórzy trenują totalny szrot np Włosi mnie rozbawiają ) ale tak bedzie tylko do czasu bo jeszcze dojdzie forma grajków , GDP i parę innych rzeczy .

Tłukę o tych blokach któryś sezon a tutaj dalej jakaś jest totalna olewka , ja nie wiem czy tego naprawdę nie widać ?? Silnik tej gry daje naprawdę bardzo fajne mozliwści kobinowania . Nawet przez czystą logikę rozumując to to o czym mówię ma sens . BB-cy sami to przyznają więc co tutaj nad tym dyskutować . Trenowac tylko pozostaje .

Teraz przy GDP opłaca sie robic grajków mających wszystko i łącznie z JR i blokami u podkoszowych i obwodowych . IS też jak najbardziej ale na wszystko musi byc umiar i sens.

This Post:
11
260625.257 in reply to 260625.252
Date: 9/1/2014 2:08:50 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
ok dla Cibie szukanie okazji na TL-u to fajna zabawa i dodatkowa częśc tej gry, rozumiem to
wraz ze spadkiem liczby użytkowników takie okazje na LT będą się pojawić coraz częściej i coraz częściej od szczęscia będzie zależało w jakiej cenie sprzedamy zawodnika - mi sie to nie podoba (o możliwym kwasie między użytkownikami wspominałem)

wolałbym taki TL jakiego zasmakowałem w innych grach, w BB musiałoby powstać coś w tym stylu: (252829.218)

@Jax

czy Ty nie jesteś za surowy dla Bijaka?
przecież on wygrywał tytuły i w Polsce i na świecie i musiał wtedy LI powstrzymywać bo nie było GDP
nie ma obwodowych z pensją zbliżoną do niego którzy lepiej zatrzymują LI i LP ponieważ gdyby mieli więcej bloków czy obrony pod koszem byliby PF-ami a nie obwodowymi
no i co to znaczy jednowymiarowy gracz? on miał drugie miejsce w konkursie rzutów za 3pkt w tym roku, więc uważasz ze za słabo rzuca z bliska?

Last edited by darkonza at 9/1/2014 2:14:32 PM

Advertisement