@ Borczi
Oczywiście, że nie pogniewam się publikowaniem jego skilli (dopóki jest u mnie), ale lepiej dla nas, aby jego wszystkie skille nei wyciekły gdzieś poza nasze forum. Jeżeli projekt okaże się sukcesem to będziemy przez to do przodu o kilka sezonów, a szkoda marnować tyle czasu i może medali.
@Kozlik
Życzenia nie są wyolbrzymione. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to KK do końca tego sezonu uzyska SS4=57. Co prawda RB=16 raczej nie wytrenuję, ale od początku było wiadome, że skupiam się na nieco innych aspektach gry. Z drugiej jednak strony zbiórki to coś co kuleje w naszej młodzieżówce od kilku ładnych sezonów.
Jakby przyjrzeć się aktualnemu sezonowi młodzieżówki to wielkiej klapy na razie nie ma. Przegrywaliśmy z Bułgarią, Włochami i Łotyszami. Zaskoczeniem mógł być tylko ten pierwszy rywal, ale nie Włosi, którzy ostatnio wszystkie puchary przywożą na półwysep lub Łotysze, którzy zmontowali nie gorszych podkoszowych od makaroniarzy. Najważniejszy teraz będzie najbliższy tydzień, bo on zadecyduje, w którym turnieju zagramy w następnym sezonie. Wydają się w naszym zasięgu, jednak należy pamiętać, że potrafili zagrać bardzo wyrównany mecz z Włochami oraz mają wyższy entuzjazm od nas. Na dokładkę pozostaje fakt, że oni pewnie zagrają CT, bo nie sądzę, aby liczyli na 1/2 ME, podczas gdy my musimy zachować entuzjazm na ostatni mecz ze Słowenią.
Tak na prawdę to selekcjonerów powinno poddawać się ocenie po zakończeniu ich pracy z kadrą (chyba, że będzie reelekcja), ponieważ ich główna praca jest najmniej widoczna. To praca z najmłodszymi i wyselekcjonowanie takiej grupy zawodników, którzy mogą otrzeć się o reprezentację pół roku później. Myślę, że dobrym krokiem byłaby pewna ewidencja zawodników, publikacja roczników, aby każdy z nas mógł ocenić czy wszystkie idzie w dobrym kierunku. Oczywiście wszystko w dość uproszczonej formie, aby pewne informacje nie wylazły poza nasze forum (choć czy to ma znaczenie skoro każdy ma tak samo zbudowane zespoły i to samo gra?:P). Najlepiej, aby te dane były standaryzowane, aby mieć możliwość porównywania ich w przekroju sezonów. Czegoś takiego brakuje i to od kilku sezonów.