Jojjon egy kis U21 update.
Amikor atvettem a 21 eveseket, 55. helyen voltunk rangsorolva, ma 37-nek vagyunk. Ez mindenkepp jo eredmeny, de en ezzel nem vagyok meg elegedett, csupan azt latom hogy jo uton jarunk.
33 fos a zart FB csoportunk es mindenki elott aki ebben resztvesz le a kalappal.
Az elmult hetekben szamtalan U20 edzomerkozest jatszottunk. Szandekosan olyan csapatokat probaltam kihivni akik "papiron" joval erosebbek, hogy minel kozelebbi kepet kaphassak arrol hol lehetunk a nemzetkozi porondon, hiszen a mostani 21 evesek az elso igazi garda akik vegig az en elkepzelesemet kovettek, igy rendkivul bizakodo es egyben izgatott is vagyok.
Az elso edzomeccs a ranglista 9. Finnek ellen volt (U20 vs U20) es 125 - 137 aranyban vereseget szenvendtunk.
Tegyuk hozza ugy hogy a vege elott 4 perccel, vegig vezetve de az utolso negyedben 40 pontot kapva kaptunk ki.
Abszolut biztatonak gondolom ezt a merkozest, hiszen "papiron" es az eddigi eredmenyek alapjan merfoldekben merheto a kulonbseg.
A masodik edzomeccsunk a ranglista 30. Horvatok ellen volt akik a megbeszeltek ellenere vegyesen U21 jatekosokkal tuzdelve alltak ki a mi U20-as csapatunk ellen. 135 - 133 aranyban, ketto ponttal vereseget szenvedtunk.
Ennek tukreben nem kell ecsetelnem hogy nagyon nagy eredmenynek tartom a veget.
Harmadik edzomeccsunk az 55. helyen rangsorolt Svajc ellen volt, U20 vs U20, ahol 131 - 120 aranyban gyoztunk.
Valahol "papiron hasonlo" csapatkent gondoltam rajuk, ezert esett a valasztas a megelozo ket joval erosebb utan Svajcra.
Remek eredmeny.
A negyedik edzomerkozesunk ranglista 32. Anglia ellen volt akik ugyancsak vegyesen U21-el alltak ki es vegul 95 - 120 aranyban gyoztek ellenunk.
Sok meglatast, statisztikat nehez itt talalni, hiszen 1 teljes ev kulonbseggel voltak jatekosok.
Az utolso edzomerkozesre a ranglista 56 Svedeket valasztottam akiket 110 - 103 aranyban siman vertunk.
Azert mondom hogy siman, mert a negyedik negyedig +26 ponttal vezettunk es onnantol szinte a cserek hoztak le a meccset.
A valasztasom egyebkent tudatos volt, megpedig azert, mert abban a szezonban amikor megkaptam az U21 csapatot 20 ponttal, 116 - 96 aranyban kaptunk ki a Svedektol. Megha nem is teljesen realis az osszeeehasonlitas hiszen nem minden evben ugyanaz az U21 szeria, ilyen formaban sokkal luktetobb, nehezebb mint a nagyvalogatott ahol eveken at ugyanaz a garda szerepel es fejlodik, megis ad nemi osszehasonlitast.
A heten pedig megkezdtuk az idei EB-t.
Brutalis csoportot kaptunk (B csoport), a ranglista 1. Lengyelekkel, 18. Torokokkel es 25 Belgakkal, csak hogy a papiron erosebbeket emlitsem. Es van itt meg kakukktojas a Szlovakok tekinteteben akik az elso meccsen mindosszesen 5 ponttal kaptak ki a Lengyelektol, hiaba "csak 41. rangsoroltak" igy azt gondolom nekik is igen jo idei 21 eveseik lehetnek.
Szerencsere a sorsolasunk kedvezo, a nehez ellenfelek a vegen jonnek, addig meg tovabb tudunk fejlodni.
Az elso merkozesunket a hianyosan felallo Ormenyek ellen 140 - 48 aranyban megnyertuk, igy ha masra nem is, de golarany miatt jo kezdes.
Jovoheten a ranglista 66. Irek majd azt kovetoen a ranglista 61. Svajciak (akikkel par hete edzomeccseztunk, lasdd fent) kovetkeznek.
Januar 18-an pedig az elso igazi eroproba a kakukktojas Szlovakok ellen. Azt gondolom ha meglepetest szeretnenk, akkor ezeket a meccseket hozni kell.
En tovabbra is bizakodo vagyok!
Sz.
Last edited by Szepiz(U21 NT) at 12/30/2020 2:43:26 PM