BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21

U21 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
170516.242 in reply to 170516.241
Date: 3/19/2011 7:42:39 AM
Overall Posts Rated:
4646
A i novi problemi za našu mladu reprezentaciju nakon povrede ligamenata Danijela Glavocevica koji ce pauzirati mjesec dana ,povrijedio se i prvi playmaker naše reprezentacije Skender Bjelogrlic......Na utješnom turniru mladu reprezentaciju samo prati peh za pehom.

From: Jabus
This Post:
00
170516.243 in reply to 170516.242
Date: 3/19/2011 8:46:45 AM
Overall Posts Rated:
9393
Verovatno je primetno da ne odgovaram na poruke poslednje 3-4 nedelje. Ne radi se o nepoštovanju ljudi koji mi pišu, već je, nažalost, to posledica manjka mog slobodnog vremena, zbog velikih obaveza u realnom životu, koje će potrajati poduže vreme.

Imao sam neke planove sa generacijom koja ove sezone ima 19 godina, možda i da se kandidujem na mesto selektora mlade reprezentacije u sezoni koja predstoji, kako bih izgurao tu generaciju i stavio neku tačku na posao skauta koji sam započeo sa popajem i nastavio sa osalim skautima iz Bosne. No, sada su se stvari drastično promenile.

Trenutno imam preko 120 poruka u sandučetu koje su nepročitane. Potrudiću se da odgovorim na ove poruke u narednih par dana, u zavisnosti koliko slobodnog vremena mogu da pružim.

No, nevezano za poruke, nažalost, doneo sam odluku: dajem ostavku na mesto skauta mlade reprezentacije, koja će biti definitivno aktivirana na početku sledeće sezone. Naprosto, nisam više u mogućnosti da posvetim dovoljno vremena BBu, a ne želim da mi se i ovo malo slobodnog vremema što imam pretvori u još jednu obavezu. O ovoj mojoj odluci je upoznat i stručni štab mlade reprezentacije Srbije, te će svaki moj dalji rad u reprezentaciji biti zasnovan na savetovanju za taktike i to samo u okviru vremena koje mogu da pružim BBu.

Što se mlade reprezentacije Bosne tiče, ova zajednica raspolaže sa spoljnom linijom koja spada u top 5 najboljih generacija sa 19 godina, trenutno. Ta zasluga je 10% moja, ostalo spada na ljude u ovoj zajednici koji su prihvatili taj način rada. Nakon ove sezone, odabraću 4-5 igrača iz te generacije, tako da će njihovi vlasnici moći da se konsultuju i dalje sa mnom oko treninga, koliko to njima odgovara. I to je maksimum koji mogu da pružim.

Uputsto za trnere dok ne odgovorim na svu dosadašnju poštu:
Igrači sa 18 godina: samo miksovanje treninga spoljnog šuta i spoljne odbrane (cilj je da oba skila budu bar 8-9 na kraju sezone)
Igrači sa 19 godina: miksovanje treninga 1na1, spoljne odbrane, spoljneg šuta (za bekove), plus dodavanje (za plejmejkere)

Ukoliko ima nejasnoća, koje traže momentalni odgovor, moćićete da ih nađete na forumu zajednice Srbije, na temi "Uputstvo za trening".

Eto toliko.

This Post:
22
170516.244 in reply to 170516.173
Date: 3/19/2011 11:27:53 AM
Overall Posts Rated:
9393
Meni licno se takodjer cini, da skauti rade svoj posao sa iskljucivo jednim ciljem, da nakon toga postanu selektori...

Od prvog trenutka, kada sam se pojavio na ovom forumu, nisam pročitao nijednu pametnu izjavu od tebe.

Skaut sam od sezone 7 (izračunaj koliko je vremena prošlo od tada), nisam se nikad, čak ni kandidovao za to mesto - jednostavno me nije interesovalo. Na početku sezone je, istina, postojala ideja da skauti oforme svoj "klan" koji će izbaciti kandidata na kraju sezone i nastaviti započeti posao, ali ni u jednom trenutku nije bio interes skauta, isključivo da zauzmu selektorska mesta.

No, prirodna posledica je da svaki skaut jednog dana postane selektor, a u međuvremenu da zajedno sa selektorom radi na odabiru taktike, jer tako "kupi" zanat. I nema ništa ništa negativnog u tome, jer, primera radi, ne može večito Timber da bude selektor, s obzirom da čovek verovatno ima i neke svoje lične planove, koje ne obuhvataju BB.

No, sad, da ja tebe pitam. Zajednica Bosne se ostala na 4 skauta, koji su odlično upoznati sa generacijom koja će igrati naredne dve sezone. Koliko je realno da taj posao bolje obavi od njih neko ko nema apsolutno blage veze šta ga čeka od igrača u narednom periodu? Što će biti veoma bitno, jer generacija za dve sezone morati da izbori bar polufinale utešnog turnira, ako se ova naredna ne kvalifukuje za EP.

From: JoccY

This Post:
00
170516.245 in reply to 170516.244
Date: 3/19/2011 11:32:29 AM
Overall Posts Rated:
613613
Meni licno se takodjer cini, da skauti rade svoj posao sa iskljucivo jednim ciljem, da nakon toga postanu selektori...

Od prvog trenutka, kada sam se pojavio na ovom forumu, nisam pročitao nijednu pametnu izjavu od tebe.

Skaut sam od sezone 7 (izračunaj koliko je vremena prošlo od tada), nisam se nikad, čak ni kandidovao za to mesto - jednostavno me nije interesovalo. Na početku sezone je, istina, postojala ideja da skauti oforme svoj "klan" koji će izbaciti kandidata na kraju sezone i nastaviti započeti posao, ali ni u jednom trenutku nije bio interes skauta, isključivo da zauzmu selektorska mesta.

No, prirodna posledica je da svaki skaut jednog dana postane selektor, a u međuvremenu da zajedno sa selektorom radi na odabiru taktike, jer tako "kupi" zanat. I nema ništa ništa negativnog u tome, jer, primera radi, ne može večito Timber da bude selektor, s obzirom da čovek verovatno ima i neke svoje lične planove, koje ne obuhvataju BB.

No, sad, da ja tebe pitam. Zajednica Bosne se ostala na 4 skauta, koji su odlično upoznati sa generacijom koja će igrati naredne dve sezone. Koliko je realno da taj posao bolje obavi od njih neko ko nema apsolutno blage veze šta ga čeka od igrača u narednom periodu? Što će biti veoma bitno, jer generacija za dve sezone morati da izbori bar polufinale utešnog turnira, ako se ova naredna ne kvalifukuje za EP.

Lajk i potpis ;)
Brate mnogo mi jeZao sto nas napustaaas :(((

From: Jabus

This Post:
00
170516.246 in reply to 170516.245
Date: 3/19/2011 1:36:53 PM
Overall Posts Rated:
9393
Jbg, potpuno mi je neizvodljivo da posvećujem dovoljno vremena skautingu u BBu. Šta više, propustio sma da namestim postave za prethodna 2-3 meča :(

This Post:
00
170516.247 in reply to 170516.244
Date: 3/19/2011 8:13:08 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Sta ces prijatelju, ja svoju pamet zadrzim za sebe, to je dragocijeno, ne prosipam je kao ti uokolo sa svojim prosvjetiteljskim postovima. Zaista si me zadivio, koliko svojim radom, toliko svojim postovima i tehnikama govora, tako da sam u šoku, bez nekih velikih komentara.

Ja sam rekao svoje misljenje, sta mislim o trenutnom stanju, i skautima koji su trenutno skauti, i to sto sam rekao se potvrdilo, jer su ljudi vec unaprijed najavili kandidaturu, i ja sam rekao da u tome nista lose nema, vec da to meni licno ne pase. To sto se ti pronalazis u mom postu je tvoj problem, cast izuzetcima, ne odnosi se na sve skaute, i takodjer sam naveo da ne zamjere ako grijesim, jer je to moj neki pogled na sve ovo.

Sto se tebe tice, nisam te nesto primjetio, koji post sam od tebe vidio na forumu, eto tek toliko da sam vidio, neki koristan rad i nisam, mozda je opet do mene pa sam preskocio tvoj veliki i mukotrpan rad.
Ako se ne varam bio si u nekom paketu sa proslim selektorom mlade repke koji je uklonjen sa igrice, to dovoljno govori koliko je bio ozbiljan igrac i trener, ako si bio u paketu na izborima sa takvim ljudima i sa njima dosao, trebao bi da se stidis i ne javljas se vise. Neposteni ljudi nisu na dobrom glasu, a ni na cijeni.

Ostali smo na 4 skauta, ako neko novi hoce da bude skaut treba izraziti zelju i vjerujem da ce mu ljudi pomoci da udje u fazon. Morace izboriti polufinale? Samo se mora umrijeti.

Ziv ti meni bio.

This is where we hold them!
This Post:
00
170516.248 in reply to 170516.247
Date: 3/20/2011 6:28:25 AM
Overall Posts Rated:
613613
Nisi upravu Leonido :(
Primjetices ti Jabusov rad, vec pri sledecem azuriranju plata mladih plejeva i za 2-3 sezone kad budemo imali spoljnu liniju skuplju od danasnje unutrasnje.
Sto se tice skauta, trebace mozda 1-2 posle drafta, da pripreme spiskove i to je to.

This Post:
00
170516.249 in reply to 170516.246
Date: 3/20/2011 6:29:39 AM
Overall Posts Rated:
613613
Ajde na skajp kad vidis ovu poruku da mi posaljes spiskove :((

This Post:
00
170516.251 in reply to 170516.250
Date: 3/20/2011 7:40:27 AM
Overall Posts Rated:
613613
Još da napomenem da Jabus pravi i jednog vrsnog play-a koji će za sezonu-dvije nositi našu A reprezentaciju ;)
Čisto da se zna ;)

Ma on ce da razbija vec sledece sezone ;DD

This Post:
00
170516.252 in reply to 170516.247
Date: 3/20/2011 8:01:32 AM
Overall Posts Rated:
9393
O razlozima banovanja prethodnog selektora ne želim da diskutujem, jer se to kosi sa pravilima foruma.

O tome da treba da se stidim, već mogu diskutovati, ali ne bih ni tu dužio: pregledaj moje transfere od kada sam se registrovao. Ako naletiš bar na jednog igrača za koga sam dobio 5000 više nego što zaslužuje, ja ću obrisati svoj nalog na BBu.

Još uvek smo ostali na 5 skauta. Ja sam najavio svoju ostavku, koja se aktivira na kraju sezone (tada će biti lakše da se ljudi organizuju, tako da neću bataliti sve sad). Stoga, Joccy, dobijaš spiskove na kraju sezone :)

A što se Bacanovića tiče... On će dobijati treninge ove i sledeće sezone, što će mu podići platu do nekih 250.000. Ja imam realne šanse da uđem u prvu ligu ove sezone, ali je realno i da to ne uspem. Stoga, bilo bi poželjno da se unutar zajednice napravi plan za ovu goru varijantu, gde ja neću moći da isplaćujem Bacanovu platu kroz dve sezone, te da bih ga u tom slučaju prodao, najradije nekom vlsniku bosanske ekipe. Ali, o tom potom, prvo da se napravi zver od njega :)

Advertisement