Áno v zásade 18r sa dá vydraftovať okolo 60 TSP, 19r do asi 85 TSP. S trénerom mladíkov sa dá dosiahnuť cca 22 skilov za prvú sezónu, čiže ono je to tak plus mínus jedno.
Ešte by som doplnil, že výhoda 18r je potom najmä v tom, že tie skily od18r do 19r trénuješ podľa seba. 19r drafťáci majú strop úrovne skilu ako bolo písané 10, (alebo 10,5), pokiaľ ak draftuješ 18r hráča a trénuješ ho 1 sezónu vieš ho vytiahnuť povedzme na 14 v jednom skile, čo zas ovplyvňuje celý vývoj v budúcnosti a zrýchľuje tréning celý život hráča.
Napokon, táto zmena mala za cieľ zefektívniť draft 19r hráčov, ktorí bývali bezcenní pri drafte. Myslím že sa podarilo a v závislosti od rozloženia a výšky skilov môže byť často krát 19r draft výhodnejší ako 18r. Všeobecne by som však povedal, že k maximalizácii úrovne vývja hráča by som asi vyberal 18r hráča ak má na drafte do cca 22-23 skilov menej ako 19r hráč (to je taká hranica, pri ktorej by som pozeral na jeho skily).
1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching