Jbt, xyz postova na ovu temu... Kad sam prvi put otvorio temu, posle sest sati ako se ne varam, bilo je vec 95!!! Sampionski, nema sta! Koga ne mrzi, nek baci pogled kako stoji ostatak sveta na istoj temi. E sad, samo tu energiju da pretocimo u sampionski rad i posledicno sampionski tim.
U debati smo sampioni, u BB svetu prosecna reprezentacija. Kad kazem prosecna, mislim 45., 35, 25., 15. Kad uporedimo s RL, da li nas prosek zadovoljava? Da li nam je svejedno koji smo dok smo prosecni, dok nismo u grupi 5 koja pretenduje na vrh? Meni je svejedno. Tacnije, bolje je biti duze vreme 45. i strpljiv, da bi potom pretendovao na vrh, nego 15. i kontinuirano nestrpljiv.
Moje misljenje je da trenutni sastav repke nije ni blizu kadar da nam donese zeljeno mesto. Nece biti ni po proteku nastupajuceg mandata, sigurno ne u naredne 4 BB sezone! Koja su moja ocekivanja od selektora..Ne ocekujem rezultat, ocekujem igrace, pravilno usmerene igrace koji ce kroz 5-8 BB sezona (kako ko) dostici nivo koji odgovara vrhunskim dometima. To znaci kontinuitet i strpljenje, to znaci selektor na duzi rok, niti jedan niti dva, nego vise mandata. Ne mora to biti isto personalno resenje (da li Srbin moze o nekom lepo misliti 8 sezona?!), ali mora biti istovetan sistem rada s igracima.
Da li moze „odabrani“ sam da gura? Pa naravno da ne.. To otvara priliku svima koji dobro misle i onim koji znaju i onima koji veruju da znaju i onima koji ne znaju, a imaju pozitivan stav... Prica oko repke nije prica oko taktike i skauta protivnika. Centralno mesto u toj prici je igrac! Daj mi igraca i eto ti rezultat, pa bar 10 ljudi ovde moze podjednako dobro kad mu das igraca. Za mene ovde nije izbor ko ce da vodi, nego ko ima i zeli da da toliko energije i dobre volje da se bavi organizacijom treninga ozbiljne grupe domacih igraca. Ako mene pitas, to je najkrvavije, ovo ostalo je zajebancija i zabava spram toga..
Moj glas na ovim izborima ide Trbi. Moja procena je da radi ozbiljan posao, da je na pravom putu i da treba da nastavi zapoceto. Navaro jeste skroz ozbiljan kandidat, o cemu svedoci njegov dosadasnji nacin igre koji je za svako postovanje. Ali nije poenta ovog posta javno se opredeliti za kandidata, jos gore stranu.
Poenta je apel za ne rasipanje pozitivne energije!! Nisam istu primetio u dovoljnoj kolicini kad izbori prodju. Mnogo je bolji bio deo u kome je delovalo da mozete zajedno, nego deo u kome to dovodite u pitanje. Srecno vam bilo ko god da pobedi, a nadam se da cete srecu naci u razumevanju i saradnji.
Aj pa da za dve sezone pred izbore pricamo o tome kako vecina razume da imamo jezivo perspektivne igrace i da ih boli K sto smo trenutno 45.
Srecno!
Last edited by LA-matijag21 at 2/13/2012 11:16:34 AM