Meni licno se takodjer cini, da skauti rade svoj posao sa iskljucivo jednim ciljem, da nakon toga postanu selektori...
Od prvog trenutka, kada sam se pojavio na ovom forumu, nisam pročitao nijednu pametnu izjavu od tebe.
Skaut sam od sezone 7 (izračunaj koliko je vremena prošlo od tada), nisam se nikad, čak ni kandidovao za to mesto - jednostavno me nije interesovalo. Na početku sezone je, istina, postojala ideja da skauti oforme svoj "klan" koji će izbaciti kandidata na kraju sezone i nastaviti započeti posao, ali ni u jednom trenutku nije bio interes skauta, isključivo da zauzmu selektorska mesta.
No, prirodna posledica je da svaki skaut jednog dana postane selektor, a u međuvremenu da zajedno sa selektorom radi na odabiru taktike, jer tako "kupi" zanat. I nema ništa ništa negativnog u tome, jer, primera radi, ne može večito Timber da bude selektor, s obzirom da čovek verovatno ima i neke svoje lične planove, koje ne obuhvataju BB.
No, sad, da ja tebe pitam. Zajednica Bosne se ostala na 4 skauta, koji su odlično upoznati sa generacijom koja će igrati naredne dve sezone. Koliko je realno da taj posao bolje obavi od njih neko ko nema apsolutno blage veze šta ga čeka od igrača u narednom periodu? Što će biti veoma bitno, jer generacija za dve sezone morati da izbori bar polufinale utešnog turnira, ako se ova naredna ne kvalifukuje za EP.