BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ZigiZakk

This Post:
00
148651.234 in reply to 148651.233
Date: 7/3/2010 7:41:12 AM
Overall Posts Rated:
00
Értem, köszi Ádám! Csapat szempontból a nevelés? Amire gondolok: menedzserként az egyéni játékod kell azzal befolyásolnod, hogy a teszem azt 1 nevelt mellett csupán alacsony képességű és fizetésű 4-5-6 játékost tartasz, valamint az edzéseket kizárólag a nevelés szempontjából alkalmazod?

From: JoeBlack

This Post:
00
148651.235 in reply to 148651.233
Date: 7/3/2010 7:41:50 AM
Overall Posts Rated:
411411
én fizetés terén jelenleg nem tudok nyilatkozni.Az tuti, hogy a 2. szezonos 11-15k-s fizetését a 4. osztályban el lehet még viselni.az, hogy 21 éves korára ez hogy alakul majd a most kezdődő szezon végén fogom tudni megmondani.De aki a 4. osztályban aktív és már ilyen dolgokkal foglalkozik az nem tölt el 2 szezonnál több időt ott, így a 20-21 éves játékosok eltartását már a 3. osztály anyagi körülményei között számolhatja.meglátjuk, hogy fog ez menni nekem a jövőben.

From: Adam#4

This Post:
00
148651.236 in reply to 148651.234
Date: 7/3/2010 7:48:06 AM
Overall Posts Rated:
00
Az edzéseket Zádori fejlődésére alkalmazom, a többi posztra számomra megfelelő játékosokat próbálok igazolni, akiket már nem kell edzenem. Nem érzem úgy, hogy mellette alacsony fizetésű játékosokat tartanék, egyenlőre nem kell a fizetések miatt törődnöm Zádorival, a csapatom nem szenved hátrányt az edzéséből :).

From: JoeBlack

This Post:
00
148651.237 in reply to 148651.236
Date: 7/3/2010 7:51:18 AM
Overall Posts Rated:
411411
Az edzéseket Zádori fejlődésére alkalmazom, a többi posztra számomra megfelelő játékosokat próbálok igazolni, akiket már nem kell edzenem. Nem érzem úgy, hogy mellette alacsony fizetésű játékosokat tartanék, egyenlőre nem kell a fizetések miatt törődnöm Zádorival, a csapatom nem szenved hátrányt az edzéséből.

itt egyenlőre dettóra ugyanez a szitu.de jelzem még csak az első év végén van és tutira nem a korosztálya legesélyesebbje, hiába csak egy posztos edzéseket kap.És még sérült sem volt valamint minden héten 48+ edzést kap.igaz "csak" 5-ös edzőtől.

This Post:
00
148651.238 in reply to 148651.232
Date: 7/3/2010 7:58:37 AM
Overall Posts Rated:
9999
Mindenki a regisztráláskor kap egy levelet ("szerencsére" az én nevemben), hogy ha valamit nem ért kérdezzen, stb. Emellett minden csoport fórumban ott egy poszt, telis-tele hasznos dolgokkal, ezt a menedzserképző során látnia kell, szóval adott mindenkinek a lehetőség, hogy tájékozódjon, kérdezzen.

Nem igazán gondolom azt, hogy az újak megkeresése a tapasztaltabbak feladata lenne, szerintem ha valaki valamit nem tud, akkor kérdezzen, ilyen egyszerű.

Aki meg válogatottat akar venni az főleg. Úgy gondoltam, hogy aki tudatosan kijelenti, napokkal előre (nyilván nem hirtelen felindulásból), hogy ő márpedig venni akar egy esélyest, az valamennyire tisztában van a dolgokkal. Az hogy mindenkit egyenként megkeressen az ember borzasztó sok időt elvesz.

Amúgy a tavalyi draftkor még az akkor regnáló szövkap volt az illetékes, nem én, így ott nem volt rálátás, hogy ki kapott játékost, ki nem és miért nem. Ebből a szempontból rossz időben van a választás, mert a régi szövkap már nem érzi magáénak a dolgot, úgy ugye meg még nincs, nyilván intézkedni se tud.

De eleget offoltunk, ezt majd megbeszélhetjük máshol, had folytatódjon az "érdemi munka"... :)

Last edited by RTFM-urimate at 7/3/2010 7:59:41 AM

This Post:
00
148651.239 in reply to 148651.234
Date: 7/3/2010 8:35:09 AM
Overall Posts Rated:
22
Hát hogy teljesen őszinte legyek,nekem nem ment a csapatom rovására az u21 es játékos nevelése.
Eredményekről annyit hogy idén sikerült feljutnom.
Pénzügyileg 4ed osztályban nulszaldós voltam.
Most remélem hogy kicsit növelni tudom a bevételeket.
Sztm aki veszi fáradtságot és összegyűjt egy kis pénzt, és az edzendő játékos köré építi a csapatát,annak ez inkább hasznos lesz.
Nem véletlen hogy most jutottam fel.
Szerintem 30-40 ezres fizetésű játékost egy jól szervezett csapat el tud tartani.
És nagy bevételekre is szert tud tenni.És ezáltal folyamatosan fejlődni.

A te példádnál maradva:
Te az egész csapatodon a a gyengébb skillekre edzesz és ha egy kort elhagynak eladod őket.
Míg szerintem ha edzel egy komoly játékost akit veszel mondjuk 1milláért,és azt 21 éves korában mondjuk eladod 3,5-4 ért.
Akkor ha újra kezded megint egy milliós fiatallal akkor is zsebbe marad elég sok pénz.
Ha ezt végre hajtod mondjuk 2* vagy 3* lesz annyi pénzed hogy stabil másod osztályú csapatpt alakíts ki.
Legalábbis nekem ez a tervem nem sietek, építkezek és próbálok pénzt félre tenni.
Saját példámból annyit elmondhatok hogy nekem most a második kör megy ,egy játékost már el adtam,és van spórolt pénzem.
Persze az első eladott játékosomból kellet költeni nem keveset a csapat többi posztjának megerősítésére, de megérte.

Sztm ahogy te csinálod lassabb fejlődés mert hiába veszel olcsón,nem tudsz annyi pénz kihozni egy eladásból.

This Post:
00
148651.240 in reply to 148651.232
Date: 7/3/2010 8:36:44 AM
Overall Posts Rated:
00

És zigi ha pl nem leszel szövkap foglalkozhatnál ilyen dolgokkal is ha már 24 órából 48-at online vagy, és a kommunikációd is az egeket verdesi.Ideális feladat lehetne a 2 év múlva esedékes szöv kap választásig.Megmutathatnád a sok kritizálódnak mennyire alkalmas vagy hasonló feladat betöltésére.Csak a baj, hogy azt érzem "becsülettel" végig csinálod ezt a választást azt eltűnsz 2 évre mint szürke szamár a ködben.

Ha nem csak a fújolásra alkalmas szavakat kerested volna a mondandómban, akkor ezt le se írtad volna... Mivel amit kérdeztem, arra véletlen se kapok választ tőled (talán túl értelmes volt, ami nem illeszkedik a rólam alkotott világképedbe), akkor legalább azt keresd vissza, amiben megtalálod erre a fenomenális megjegyzésedre a választ. :)

This Post:
00
148651.241 in reply to 148651.239
Date: 7/3/2010 8:53:52 AM
Overall Posts Rated:
00
Ádám, Diégó, köszi a válaszokat! Dzsevaszét már nem várjuk meg, remélem kiment megmunkálni a földeket. :)

Tehát az érdemi alapján kijelenthető, hogy meg lehet oldani a játékosok kinevelését és eltartását úgy, hogy a menedzser csapata se legyen éppen csoportvégi maradék. Ennek viszont feltétele az, hogy a menedzser tudatosan erre készüljön több szezonon keresztül. Ehhez persze kell nagy türelem és az eredmények kivárása, de kettőtök korrekt tájékoztatása alapján én úgy látom megéri hosszú távon. Nektek is, és reméljük a válogatottak is profitálhatnak ebből a szemléletből. :)

Diégónak: így van, tökéletesen értelmezted a mondandómat a saját csapatomról, és azt hiszem a megállapításod is helytálló. Én egészen más irányban indultam a csapatommal fejlesztésileg, aminek eredménye az, hogy perpill kinevelésre szinte alkalmatlan. :S Azért csak szinte, mert ezzel a létszámmal is hozom a heti +60k-t, de az edzést már nem tudnám egyetlen reménységre büntetlenül fordítani. :( Tehát ha valamikor én is a nevelés mellett döntenék, akkor gyökeres átalakítást kellene eszközöljek, meg nyugalmat erőltetni magamra 4-5 szezonra. :D Azt hiszem itt még nem tartok, ebben a szezonban még tutira nem állítom át a játékomat. Hacsak nem leszek kapitány, mert akkor azonnal... :DDD

This Post:
00
148651.242 in reply to 148651.240
Date: 7/3/2010 2:20:06 PM
Overall Posts Rated:
411411
Látod Zigi ez a te igazi problémád.Nem tudom a fent idézett szövegemből mi az ami számodra fújolás.Kifejthetnéd privát üzenetben nekem ha már így leparasztozol direktbe a következő üzidben.Mellesleg ha az is lennék szerinted szégyen Magyarországon annak lenni?Ne haragudj de nem személyeskedtem.Mellesleg nem érzem azt, hogy együtt homokoztunk volna és olyan jóba lettünk volna, hogy emlékezhetnél rá, hogy a földekre járok munkát keresni.Igazából a kérdéseidre pont olyan választ kaptál mint amilyeneket esetleg a többiek kaptak az övükére.Csak ők nem parasztoznak le téged a következő üzenetben.Ha kicsit visszaolvasnál, vagy olvasni tudnál, esetleg lenne annyi memóriád mint szerencsétlen Panni macskámnak, akkor emlékezhetnél, hogy eddig csak védtelek téged és még véletlenül sem írtam semmi rosszat sőőőőőőtttttttt!Keresem keresem a fenomenális kérdésemre a választ (több kérdésemre is keresném de azt már sosem találom meg mert nem jött),de sehol se látom leírva azt, hogy milyen tisztséget vállalnál a választások után.Esetleg köpködés helyett,- látom az már megy neked- megírhatnál a fenomenális kérdésemre egy fennkölt fenomenális választ.Próbáld úgy fogalmazni, ha kérhetem ó intelligencia atyja, hogy egy ilyen földműves legény is mint én megértse.A kapálástól nagyon elfáradtam úgyhogy lehet csak holnap reagálok az üzenetedre,már ha megtisztelsz egy ilyen falusi kölköt vele mint amilyen én vagyok.

Tisztelettel a zsíros deszka hagymaaval meg szalonnaaval!

Last edited by JoeBlack at 7/3/2010 2:22:14 PM

This Post:
00
148651.243 in reply to 148651.242
Date: 7/3/2010 2:37:55 PM
Overall Posts Rated:
00
ha nálad ez a védés, akkor inkább neeee! :D
A kérdésemre nincs válasz, a sérelmezett idézetedre nem kerested meg az én napokkal ezelőtti nyilatkozatomat (segítek: abban írtam erről a választásról és a 2 szezon múlva esedékes szándékaimról), akkor mit is akarsz a szememre vetni? Milyen posztot vállalnék? Ember! A kapitányi posztért kampányolok, nem tűnt fel? :o Talán most éppen a rengeteg hsz-t fogod megemlíteni, erre én meg azt mondom, hogy ne kérdezzetek annyi baromságot (ismét tisztelet a talán 10-15 korrekt érdeklődőnek, aki nem az indulás miatti alázásomat tekintette sportnak), amire elvárjátok a választ... Tehát lehetne hanyagolni szerény személyemet a megszólalásaidtól? Megköszönném, és már csak kettőt kell aludnod a végéig! Remélem ezzel is segítettem... :) Jó játékot!

This Post:
00
148651.244 in reply to 148651.243
Date: 7/3/2010 3:09:15 PM
Overall Posts Rated:
411411

Nem ez a védés hanem más hsz-ek amin igen átsuhantál. csak egy péda: 148651

segítek: abban írtam erről a választásról és a 2 szezon múlva esedékes szándékaimról)

Látod még se én vagyok a hülye?Engem a mostani választás nem érdekel már(mindenki tudja ki nyeri), sem a 2 év múlva kezdődő.Amit írtam az a köztes állapotra vonatkozott volna.Reméltem, hogy esetleg vállalsz valami pozíciót, írtam példát is rá, hogy hol lehetne, és a téged "fikázóknak" bizonyítasz valamit( most már amondó vagyok inkább kíméld meg a magyar földműveseket attól, hogy egy ilyen lekezelő városival keljenek kapcsolatot tartaniuk).Ez lett volna az idézett szövegben a lényeg.Nem az, hogy éppen a 1200 hektáros krumpliföldemet megyek megművelni a délután.Nah megyek megfejem a tehenet, hogy este lefekvés előtt a zsíros deszkát szét tudjam csapatni egy kis meleg tejcsivel hö!

Advertisement