Wiem kiedy miałem ostatni transfer ale weź pod uwagę że zawodnika też można zwolnić ;)
Ale co to ma do rzeczy? Ważne, że zawodnika nie można wskrzesić. A więc tych zawodników, których masz teraz, to miałeś także podczas dwóch ostatnich meczów.
No choćby dlatego że JW grając na PG owszem pewnie nieźle by bronił pod koszem ale mam wrażenie, że Ty zapominasz o ataku..bo taki JW nie potrafi w ogóle podawać a i rzuca on delikatnie mówiąc średnio...o pozostałych górnych skilach nie wspominając...
No i co z tego? Przecież to nie JW ma być odwrócony, to zawodnicy na przyszłość mieliby być. Ale chodzi przecież o test. Żeby sprawdzić, czy PG z ID z kryjący jako C/PF ma sens czy nie ma sensu. Warto znać odpowiedź na to pytanie. A Ty tego pytania sobie nie postawiłeś więc nie poznasz odpowiedzi.
Rzuty by w tym teście nie były ważne, pewnie by pudłował, chociaż test poboczny o przydatności IS u PG też jakieś informacje by dał. Ale to nie byłoby ważne ustawiając JW jako PG-A/C-D (PG w ataku, C w obronie). Ważne by było to, czy center przeciwnika wchodzi w obronę jak w masło (wtedy odwracanie nie miałoby sensu) czy też Wiśnia skutecznie go pokrył (wtedy odwracanie ma sens).
Zresztą aby nie być gołosłownym zobacz sobie dzisiejszy mecz w którym Wiśniewski zagrał na PG (17912865). Czy wyobrażasz sobie takiego PG w reprezentacji? Sorki bo ja nie...
Ale ja przecież też nie. Ale wyobrażam sobie PG z takim ID jak JW grającym jako PG-A/C-D. Przecież tu nie chodzi o badanie ataku, ona się nie zmieniła. Tutaj chodzi o zbadanie jak zachowuje się zawodnik w obronie gdy ma zmienione krycie. W tym meczu patrząc na marne zbiórki to podejrzewam, że zamiany krycia nie było. Wnioskuję po tym, że gdyby grał w obronie jako C/PF to powinien mieć co najmniej 20 zbiórek w obronie a nie 3.