Rendben, akkor tisztázzuk le. Elismertem, hogy a döntőbe jutás nagy teljesítmény volt. A sweep viszont nem, mondhatni, méltatlan befejezése volt annak a szezonnak. A sweepet azért hozom fel, mert egy "Királytól" többet várna el az ember, főleg egy döntőben. Lehet, másképp láttuk azokat a döntőbeli meccseket, de ott pont azért lett sweep, mert James a döntő pillanatokban nem vállalta magára a dobásokat, illetve amit elvállalt, az sem ment be, plusz még a csapattársaival is úgy viselkedett, ami egy vezértől, a csapat legjobbjától elfogadhatatlan. Nyilván volt különbség az edzők és a csapattársak között is, ezt sosem vitattam. Ettől függetlenül Jamest már a kezdetektől úgy kezelték, mint a liga legjobbja. A liga legjobbjától pedig nem két konferenciadöntőt vár el az ember hét év alatt.
Hogy ne mindig csak régi példát hozzak, nézd meg a 2006-os bajnok Miamit. Nehogy azt mondd, hogy az jobb csapat volt, mint a 2011-es Miami. Mégis bajnokok lettek, és sosem láttad Wade-en, hogy valaha is a társait hibáztatná, ha veszítenek. Sőt, magára vállalta a legnehezebb pillanatokat is és át is lendítette a csapatát. Na ez az, ami a 2007-es Jamesből hiányzott.
Pippenről meg nem akarlak tanítani, meg úgy általánosságban senkit semmiről nem akarok tanítani. De ha ti beirogatjátok, hogy James mekkora király, hadd tartsam fent a jogot magamnak, hogy én is elmondjam a véleményem. Leírtam, hogy nálam Pippen előrébb van és ezen egyelőre nem fogsz változtatni. Ugyanakkor azt is leírtam, hogy James nálad előrébb van, amin meg én nem fogok változtatni soha. Nem is akarok, de ha nekem más a véleményem, engedd meg, hogy elmondjam. A véleményem pedig az, hogy a mai NBA-nek köze nincs a 20 évvel ezelőttihez. Ezeknek a mai sztároknak több mint a fele még kezdőjátékos sem lehetett volna akkor. Akkoriban a színészkedés nem hozott ennyi pontot a konyhára. 20 évvel ezelőtt is volt, hogy elnéztek lépéshibát, de nem szerezhettél volna szezononként 3-400 pontot lépéshibából.
Pár hsz-szel korábban meg azért hasonlítottam Jordanhez, mert érkezett egy olyan kérdés, hogy Jordan hány bajnoki címet nyert az első hét évében. Megválaszoltam. Nyugodtan olvasd vissza, nem én hoztam fel, hogy Jordan és LeBron első hét éve hány bajnokságot ért. És nem azt mondtam, hogy Jordannek egy csapattársa sem volt jó, hanem hogy mint csapat, az sem volt túl acélos. Ha visszanézed, megemlítettem Pippent is, sőt Grantet és B.J.-t is. Ez négy ember, Jordannel együtt. Még egy kezdőcsapat sem jön ki belőle. Magyarul csak arra céloztam, hogy nem igaz, hogy világverő csapat kell a "legnagyobbnak", hogy bajnok legyen. Ja és hab a tortán, hogy ezt annak kapcsán írtam, hogy az első Miami szezonban nem tudott bajnok lenni, pedig ott aztán volt körülötte csapat.
No de én is befejezem, csak még egy dolgot szeretnék tisztába tenni: nem vagyok James-hater. Az egész mostani NBA színvonalát alacsonyabbnak tartom, mint a 20 évvel ezelőttiét. Most konkrétan James merült fel (mint az esetek 99%-ában), de ha azt mondtad volna, hogy Howard all-time top10 center, róla is elmondtam volna legalább ugyanennyit (hisztik, hatékonytalanság, együttműködés hiánya, stb). Ha azt mondtad volna, hogy Chris Paul top10 irányító, akkor is elmondtam volna, hogy a flopjai nélkül nem hozna ilyen statokat. Pedig CP3-t nagyon szeretem. Egyszerűen azt érzem, hogy a mai játékosok borzasztóan el vannak szállva maguktól, holott 20 éve náluk jobbak voltak a ligában, akik jóval kevesebb hype-pal is igazi sztárok és domináns játékosok tudtak lenni. Egész egyszerűen nem tudsz ma olyan irányítót mutatni, mint Magic, olyan ccentert, mint Olajuwon, vagy a prime Shaq, nincs a ligában olyan dobóhátvéd, mint Jordan, de szerintem még egy Drexlerért is bármelyik csapat összetenné ma a kezét. De a sztárallűrök azért mennek. Köszönhetően az NBA sztárcsináló gépezetének, meg azoknak, akik minden lehetséges fórumon leírják, hogy Howard mekkora center, meg Kobe minden idők legjobb játékosa, stb.
Részemről itt le is zártam a James-témát,
Don't feed the troll