Verovatno je primetno da ne odgovaram na poruke poslednje 3-4 nedelje. Ne radi se o nepoštovanju ljudi koji mi pišu, već je, nažalost, to posledica manjka mog slobodnog vremena, zbog velikih obaveza u realnom životu, koje će potrajati poduže vreme.
Imao sam neke planove sa generacijom koja ove sezone ima 19 godina, možda i da se kandidujem na mesto selektora mlade reprezentacije u sezoni koja predstoji, kako bih izgurao tu generaciju i stavio neku tačku na posao skauta koji sam započeo sa popajem i nastavio sa osalim skautima iz Bosne. No, sada su se stvari drastično promenile.
Trenutno imam preko 120 poruka u sandučetu koje su nepročitane. Potrudiću se da odgovorim na ove poruke u narednih par dana, u zavisnosti koliko slobodnog vremena mogu da pružim.
No, nevezano za poruke, nažalost, doneo sam odluku: dajem ostavku na mesto skauta mlade reprezentacije, koja će biti definitivno aktivirana na početku sledeće sezone. Naprosto, nisam više u mogućnosti da posvetim dovoljno vremena BBu, a ne želim da mi se i ovo malo slobodnog vremema što imam pretvori u još jednu obavezu. O ovoj mojoj odluci je upoznat i stručni štab mlade reprezentacije Srbije, te će svaki moj dalji rad u reprezentaciji biti zasnovan na savetovanju za taktike i to samo u okviru vremena koje mogu da pružim BBu.
Što se mlade reprezentacije Bosne tiče, ova zajednica raspolaže sa spoljnom linijom koja spada u top 5 najboljih generacija sa 19 godina, trenutno. Ta zasluga je 10% moja, ostalo spada na ljude u ovoj zajednici koji su prihvatili taj način rada. Nakon ove sezone, odabraću 4-5 igrača iz te generacije, tako da će njihovi vlasnici moći da se konsultuju i dalje sa mnom oko treninga, koliko to njima odgovara. I to je maksimum koji mogu da pružim.
Uputsto za trnere dok ne odgovorim na svu dosadašnju poštu:
Igrači sa 18 godina: samo miksovanje treninga spoljnog šuta i spoljne odbrane (cilj je da oba skila budu bar 8-9 na kraju sezone)
Igrači sa 19 godina: miksovanje treninga 1na1, spoljne odbrane, spoljneg šuta (za bekove), plus dodavanje (za plejmejkere)
Ukoliko ima nejasnoća, koje traže momentalni odgovor, moćićete da ih nađete na forumu zajednice Srbije, na temi "Uputstvo za trening".
Eto toliko.