BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21

U21 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ...

This Post:
00
170516.233 in reply to 170516.232
Date: 3/18/2011 2:12:23 PM
Overall Posts Rated:
104104
Ljudi vako nemože više, zašto nemamo repku evo zašto. Zato što kad skaut pošalje poruku menadžeru nekog potencialo dobrog reprezentativca on mu neodgvori. I kako sad tom menadžeru reć šta bi trebo trenirat kad ti on ni skillove nepošalje. Al sreća pa imam debele živce pa ćemo vidjet ko će popustiti ja ili menadžeri

From: Brato-MO

This Post:
00
170516.234 in reply to 170516.233
Date: 3/18/2011 3:18:13 PM
Overall Posts Rated:
4646
Ma nikom ja ne zamjeram,samo sam iznio svoje mišljenje koje je suprotno od tvog;) Mislim da svak ima pravo na svoje mišljenje
zar ne?

Neće se sami izabrati, ako zajednica smatra da će dobro obavljati posao, zašto im ne dati priliku?

Pa nek se izabere,nije to problem,samo da se ne izabiraju loši selektori koji nisu dostojni reprezentacije...Naravno mi nismo vidovite dzemile da vidimo ko ima potencijala ko nema za vodstvo ali ja npr. to gledam sa ugla njegove sopstvene ekipe (tj.kakve formacije postavlja) a to je najvaznije kad vodiš reprezentacije.....pa covjece nisu dzabe formacije stvorene na igri nego da se pogadjaju ko i u svakom sportu ,poznatije kao takticko nadmudrivanje ;)

Ti ljudi odvajaju slobodno vrijeme za skauting, i svakako da zaslužuju priliku biti izabrani... A hoće li ih na kraju zajednica izabrati, ovisi o puno stvari...

Ja cijenim ljude koje rade skauting za dobrobit reprezentacija ,ali moramo razgranicit pojmove skaut i trener. Ja želim samo da ne opadne gledanost reprezentacija a taj brzi pad reputacije BIH upravo dolazi kad reprezentacije niže loše rezultate ,po najviše zahvaljuci tom faktoru.

Pa i ja sam uspješno vodio reprezentaciju, Punoglavci također dobro guraju, pa opet ne mislim da zaslužujem voditi reprezentaciju samo na račun toga...

Iskreno nisi baš uspješno vodio ali si je solidno vodio,.....Covjek je uspješan sa reprezentaijom kad napravi neki rezultat s njom a ne kad ima omjer 3-3 ili slicno tome . Iskreno od mene a ako si imalo realan i ti bi se trebao složit s tim :) S druge strane što se tice punoglavaca uvjek su bili dobri i ostvarivali jake rezultati u svima sezonama izuzimajuci 14-tu i ovu tekucu.

Kad bih se živcirao oko svake sitnice, gdje bih bio :)

Ja samo upitao,šta ja znam kako uticem na pojedince ;)

Uvijek se treba iznova dokazivati, a ne živjeti na staroj slavi... Kad se kandidiraš, napiši malo o svojim planovima i kako želiš voditi reprezentaciju, a ne opet kandidatura u stilu 'Mene svi znate, znate što sam postigao pa glasajte za mene!' i Ettore Messina je osvajao naslove s CSKA, pa je u Realu dao otkaz jer mu baš i nije išlo... Od stare se slave ne živi...

Problem je u tome što se Vukovi u svakoj sezoni dokazuju i pružaju dobre partije kao i sa reprezentacijama ,nisam vidio da si mi i na jednoj pobjedi cestitao sa U21 iako i kad prije nismo bili u dobrim odnosima ostavio sam to po strani i slao cestitke i moralnu podršku ali dobro po tome se vidi covjek :) U ovoj se recenici moze pronaci i Dadoni ;)
Što se tice tih pisanja planova ,to mogu pisat ovi što nisu poznati (pa da nam kroz pricu oslikaju šta žele s reprezentacijom)ali price nisu dovoljne ...dokazi su cudo ili kako kažu pokaži se na djelu zar ne drug?a svoje planove sam pisao dosta puta pa bi glupo bilo da radim copy/paste ;) Naravno ,ako je to jednom postigao zašto to ne bi i ponovio sa reprezentacijom pa cak i više ?:)
To zadnje necu ni komentirat (odnosno mislio sam da ne komentarišem ali primoran sam) ,spomenuo sam Mourinha samo iz jednog razloga(kako lik nikad nije šutnuo loptu ali sve osvaja a i sad mu u realu dobro ide ;)Zaslužna za njegov uspjeh je Tatkika ...evo ponovio sam ti a ti pišeš nešto deseto :)

This Post:
00
170516.235 in reply to 170516.234
Date: 3/18/2011 3:22:20 PM
Overall Posts Rated:
4646
Kakve argumente prilažeš .....vidi se da smo u rodu :))

From: JoccY

This Post:
00
170516.237 in reply to 170516.235
Date: 3/18/2011 3:41:04 PM
Overall Posts Rated:
613613
Necemo vise raspravljati ovdje. :)
Kad se otvore teme predvidjene za izbore, tad nastavljamo ;)
Sve u svemu, ja cu se prijaviti, pa sta bude.

Message deleted
This Post:
00
170516.239 in reply to 170516.235
Date: 3/18/2011 4:40:18 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Kakve argumente prilažeš .....vidi se da smo u rodu)

Ja ti i Sanel smo blizanci, samo to nikad nismo otkrili
Ja u Sarajevu a vi pobjegli u Mostar i sada moram cekati da mi dodjete na kafu da malo razbacamo taktike, planove, fazone i to

This is where we hold them!
This Post:
00
170516.240 in reply to 170516.239
Date: 3/19/2011 6:45:20 AM
Overall Posts Rated:
4646
Najbolje onda da nas trojica govorimo Vamos,Vamos :))

From: Bevzil

This Post:
00
170516.241 in reply to 170516.234
Date: 3/19/2011 7:05:48 AM
Overall Posts Rated:
7474
Iskreno nisi baš uspješno vodio ali si je solidno vodio,.....Covjek je uspješan sa reprezentaijom kad napravi neki rezultat s njom a ne kad ima omjer 3-3 ili slicno tome . Iskreno od mene a ako si imalo realan i ti bi se trebao složit s tim :) S druge strane što se tice punoglavaca uvjek su bili dobri i ostvarivali jake rezultati u svima sezonama izuzimajuci 14-tu i ovu tekucu.

Doveo sam reprezentaciju sa 64. na 20. mjesto u svijetu... Rezultati su bili u skladu s mogućnostima... Ali sam baš puno truda ulagao u sve to, sjećam se da sam čak na odvojenom forumu stalno osvježavao skillove igrača, koje su mogli vidjeti samo BiH korisnici... Sad to ne bih imao volje raditi, zato se više i ne kandidiram...

Punoglavci su trenutno okrenuti samo treningu i ostanku u prvoj ligi...

Problem je u tome što se Vukovi u svakoj sezoni dokazuju i pružaju dobre partije kao i sa reprezentacijama ,nisam vidio da si mi i na jednoj pobjedi cestitao sa U21 iako i kad prije nismo bili u dobrim odnosima ostavio sam to po strani i slao cestitke i moralnu podršku ali dobro po tome se vidi covjek :)

Isto kao što nisam čestitao ni Dadoniju ni Argusu... Ne pratim intenzivno reprezentaciju, prvenstveno zbog GM obveza... Nitko nije rekao da ti loše vodiš reprezentaciju, ali malo skromnosti ne bi ti škodilo...

This Post:
00
170516.242 in reply to 170516.241
Date: 3/19/2011 7:42:39 AM
Overall Posts Rated:
4646
A i novi problemi za našu mladu reprezentaciju nakon povrede ligamenata Danijela Glavocevica koji ce pauzirati mjesec dana ,povrijedio se i prvi playmaker naše reprezentacije Skender Bjelogrlic......Na utješnom turniru mladu reprezentaciju samo prati peh za pehom.

From: Jabus
This Post:
00
170516.243 in reply to 170516.242
Date: 3/19/2011 8:46:45 AM
Overall Posts Rated:
9393
Verovatno je primetno da ne odgovaram na poruke poslednje 3-4 nedelje. Ne radi se o nepoštovanju ljudi koji mi pišu, već je, nažalost, to posledica manjka mog slobodnog vremena, zbog velikih obaveza u realnom životu, koje će potrajati poduže vreme.

Imao sam neke planove sa generacijom koja ove sezone ima 19 godina, možda i da se kandidujem na mesto selektora mlade reprezentacije u sezoni koja predstoji, kako bih izgurao tu generaciju i stavio neku tačku na posao skauta koji sam započeo sa popajem i nastavio sa osalim skautima iz Bosne. No, sada su se stvari drastično promenile.

Trenutno imam preko 120 poruka u sandučetu koje su nepročitane. Potrudiću se da odgovorim na ove poruke u narednih par dana, u zavisnosti koliko slobodnog vremena mogu da pružim.

No, nevezano za poruke, nažalost, doneo sam odluku: dajem ostavku na mesto skauta mlade reprezentacije, koja će biti definitivno aktivirana na početku sledeće sezone. Naprosto, nisam više u mogućnosti da posvetim dovoljno vremena BBu, a ne želim da mi se i ovo malo slobodnog vremema što imam pretvori u još jednu obavezu. O ovoj mojoj odluci je upoznat i stručni štab mlade reprezentacije Srbije, te će svaki moj dalji rad u reprezentaciji biti zasnovan na savetovanju za taktike i to samo u okviru vremena koje mogu da pružim BBu.

Što se mlade reprezentacije Bosne tiče, ova zajednica raspolaže sa spoljnom linijom koja spada u top 5 najboljih generacija sa 19 godina, trenutno. Ta zasluga je 10% moja, ostalo spada na ljude u ovoj zajednici koji su prihvatili taj način rada. Nakon ove sezone, odabraću 4-5 igrača iz te generacije, tako da će njihovi vlasnici moći da se konsultuju i dalje sa mnom oko treninga, koliko to njima odgovara. I to je maksimum koji mogu da pružim.

Uputsto za trnere dok ne odgovorim na svu dosadašnju poštu:
Igrači sa 18 godina: samo miksovanje treninga spoljnog šuta i spoljne odbrane (cilj je da oba skila budu bar 8-9 na kraju sezone)
Igrači sa 19 godina: miksovanje treninga 1na1, spoljne odbrane, spoljneg šuta (za bekove), plus dodavanje (za plejmejkere)

Ukoliko ima nejasnoća, koje traže momentalni odgovor, moćićete da ih nađete na forumu zajednice Srbije, na temi "Uputstvo za trening".

Eto toliko.

Advertisement