BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Wątek debaty

U21 - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
44370.23 in reply to 44370.22
Date: 8/13/2008 7:06:49 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
to kiedy będzie mecz Izrael-Francja o 3 miejsce Europie?
Bo jak rozumiem, zwycięzca tego meczu awansuje do MŚ.

This Post:
00
44370.24 in reply to 44370.23
Date: 8/13/2008 7:43:21 AM
Overall Posts Rated:
88
Źle rozumiesz:). Teraz drużyny które zajęły 3 miejsce w 2 rundzie i te które odpadły w półfinale zagrają turniej barażowy, z 4 ekip z różnych kontynentów do MŚ awansuje jedna z każdej z 4 grup.

This Post:
00
44370.25 in reply to 44370.24
Date: 8/13/2008 8:14:40 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Ok. wszystko jasne ;)

From: Ksiuu

This Post:
00
44370.26 in reply to 44370.18
Date: 8/13/2008 9:52:53 AM
Overall Posts Rated:
99
o ten tu to chyba jakiś poważny kandydat ;]

ps.głosujcie na niego, na razie nie ma sensu głosować na kogoś innego!

@jakiś GM: zaraz, zaraz, mogę coś takiego powiedzieć, czy nie?

:))))

Last edited by Ksiuu at 8/13/2008 9:54:00 AM

From: t_mac
This Post:
00
44370.27 in reply to 44370.26
Date: 8/13/2008 6:38:34 PM
Overall Posts Rated:
77
Głosujcie na Hatcheta :-) Do tej pory przegrałem tylko z nim i a_saidem :-) A to chyba niezła rekomendacja :-)))))

From: al_said
This Post:
00
44370.28 in reply to 44370.27
Date: 8/14/2008 2:42:51 AM
Overall Posts Rated:
88
W tych swoich zachwytach nad hatchetem zapominacie o tym, że jeżeli zostanie selekcjonerem U21 to nie będzie mógł startować w wyborach na selekcjonera seniorów w przyszłym sezonie:).

Poza tym generalnie co do wyborów to jestem zniesmaczony:), mamy już 12 kandydatów a tylko 4 zaprezentowało się szerszemu gronu i o ile mogę przeżyć, że znany z gry w PP Wang tego nie uczynił to nie wiem czemu reszta milczy. To tyle w temacie wyborów mam nadzieję, że przy okazji drugiej rundy rozpocznie się jakaś burzliwa dyskusja na temat wizji kadry juniorów. Choć może nie koniecznie chodzi mi o coś tak mglistego jak w przemówieniu giancla/Pagianini bo jeżeli ktoś chce samemu na partyzanta szukać graczy poza systemem, to ja jako przedstawiciel tego systemu mówię: NIE POZWALAM. Nie po to mamy bazy i skautów żeby teraz nie wykorzystać ich pracy.

To tyle z rana moich refleksji.

This Post:
00
44370.29 in reply to 44370.28
Date: 8/14/2008 2:47:06 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
no ja też jestem troszkę zawiedziony, póki co to dyskusji nie ma żadnej

This Post:
00
44370.30 in reply to 44370.28
Date: 8/14/2008 6:07:03 AM
Overall Posts Rated:
112112
Podzielam zniesmaczenie. :/ Aż nawet zaczyna mi brakować wiadomo kogo ;)

Najgorszym efektem tego naszego całego marudzenia jest jednak to, że prawdopodobnie będzie coraz więcej "kwiatków" wśród kandydatów, którzy wstali z łóżka, spojrzeli w lustro i niby poczuli powołanie...Już conajmniej jednemu (;)) nie chciało się przeczytać reguł wyborów i nam to unaocznił :/

A w tych ok. 50 obserwowanych grajków to nie uwierzę...No chyba, że zarknę w "Wyniki draftu" swojej ligi, gdzie mam 48nazwisk "z czego z pewnością po rozmowach z właścicielami klubów dało by się wyselekcjonować tą szczęśliwą kadrę" ;)

Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 8/14/2008 6:07:50 AM

Message deleted
From: Khazaad

This Post:
00
44370.32 in reply to 44370.28
Date: 8/14/2008 6:42:30 AM
Overall Posts Rated:
146146
W tych swoich zachwytach nad hatchetem zapominacie o tym, że jeżeli zostanie selekcjonerem U21 to nie będzie mógł startować w wyborach na selekcjonera seniorów w przyszłym sezonie:).

A to już jego wybór :)
Z drugiej strony - właśnie dlatego ja nie kandyduję :D (to żeby ew. trochę Was rozbawić w temacie wyborów)
Poza tym generalnie co do wyborów to jestem zniesmaczony:), mamy już 12 kandydatów a tylko 4 zaprezentowało się szerszemu gronu i o ile mogę przeżyć, że znany z gry w PP Wang tego nie uczynił to nie wiem czemu reszta milczy.

Chyba nawet 14. Co do Wanga, to myślę, że powinien się odezwać jeżeli poważnie myśli o stołku selekcjonera.
To tyle w temacie wyborów mam nadzieję, że przy okazji drugiej rundy rozpocznie się jakaś burzliwa dyskusja na temat wizji kadry juniorów.

Obawiam się, że nie przy tych wyborach.
---------------------------
A teraz trochę od siebie. Wg mnie w chwili obecnej tak na prawdę możemy mówić o 2, może 3 kandydatach. Jakie ja stawiam wymagania dla osoby, która zajmie się kadrą:
- Musi mieć doświadczenie w BB, najlepiej, gdyby był tu od początku.
- Musi mieć pojęcie o kadrze, zawodnikach, rozgrywkach itp.
- Musi być świetnym taktykiem. Składy juniorskie są często bardzo wyrównane, często dyspozycja zawodników, odpowiedni ich dobór i taktyka, taktyka, taktyka wygrywa mecze.
- Dobrze, gdyby miał na koncie jakieś sukcesy związane z ligą, PP czy B3.
- Musi być w stanie dogadać się z selekcjonerem seniorów - inaczej się nie da.
- Dobrze, gdyby miał to "coś", co sprawi, że ludzie będą interesować się kadrą, będą chwieli pomagać, wspierać i doradzać. Krótko mówiąc - odpowiedni public relation.
- W kadrze juniorów nie trzeba stawiać sobie długofalowych wyzwań, bo gracze szybko się starzeją. Ale trzeba mieć na uwadze kadrę seniorów, która mimo wszystko powinna być priorytetem.
- Jak nie będzie współpracował z BBinfo, to mu uszy pourywamy :D
- ... jak coś sobie przypomnę.

Sporo tego? No cóż, to tylko ogólne przemyślenia. Jedne są ważniejsze, inne nieco mniej.
Co do wizji kadry - pewnie w znacznej większości oprze się ona o kadrę seniorów, więc większość zawodników jest znana. Doświadczenie graczom nie nabija się tak sympatycznie jak w HT, więc właściwie nie trzeba wciskać do kadry 18-19 latków, żeby nabijali expa z myślą o późniejszej grze w kadrze (chyba, że się mylę).
Biorąc pod uwagę, że kadra seniorów ma już właściwie urlop, a juniorzy mają szansę powalczyć w ME, trzeba skupić się na nich (nie ryzykując np. kontuzji w meczach kadry seniorskiej).
Jedyna kwestia do rozpatrzenia wg mnie (i pytanie jak to widzą kandydaci), to sytuacja na koniec 6 sezonu. Jeżeli uda się awansować do MŚ, to co wtedy. Jak pogodzić 2 turnieje i móc w nich powalczyć? Myślę, że to będzie największy problem naszych selekcjonerów - jak rozwijać zespół, aby nawet po kilku przesunięciach kadrowych na początku 7 sezonu mieć dwie silne ekipy.

Ufff, ale się rozpisałem.
Może teraz trochę podyskutujecie na temat moich wypocin - tak, tak - mówię głównie do Was, Kandydatów :D

This Post:
00
44370.33 in reply to 44370.32
Date: 8/14/2008 7:02:42 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
dobrze mówisz :)
Niestety na dwie równorzędne ekipy to stać Włochów, Hiszpanów i może jeszcze kogoś. Jeżeli awansujemy do MŚ U-21 to niestety będzie trzeba wybrać. Ja zawsze uważałem że kadra młodzieżowców jest dla seniorów, a nie odwrotnie, więc zawsze będę za tym żeby w meczach o coś grali w kadrze seniorów najlepsi.

Advertisement