BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Сезона 28

Сезона 28

Set priority
Show messages by
From: Angel961

This Post:
00
261335.24 in reply to 261335.23
Date: 10/5/2014 5:21:37 PM
Overall Posts Rated:
2929
poslednive utakmici nekako somnitelni. nema sansi da pobedis vo gosti ako e podobro plasiran

From: Xsago

This Post:
00
261335.26 in reply to 261335.23
Date: 10/7/2014 10:31:21 AM
Overall Posts Rated:
128128
Стасавме и до последната такмичарска недела,четврто финале по ред,трето по ред против Ксаго.Досадни можеби станавме ама што да правиме кога останатите само нешто калкулираат,демек трупаат пари ама на крајот сепак се се сведува на едно исто.
За финалето што да се каже,Ксаго е фаворит има појака клупа која најверојатно и ќе пресуди.Шансите се 70-30 за Ксаго и ќе пробам добро да си ги искористам оние 30% да си ја свртам водата на својата воденица.
Очекувам финале во 3 утакмици и се надевам дека идната недела ќе се решава во последните секунди како и предходната сезона.

П.С. И останатите,дај направите веќе тимови кои ќе бидат конкурентни и без калкулации да ни биде интересна лигата.

Со среќа Гари. Очекувам неизвесно финале. Јас имам предност во домашен терен и клупа, ти имаш појака стартна постава. Искрено не сум многу уверен во триумф, ама некако порелаксирано влегувам во натпреварите бидејќи веќе имам обезбеден пласман во Б3 преку купот.

А за калкулациите, знаеш дека кај мене тренингот е секогаш на прво место. Мора да се ризикува некогаш :) Без ризик нема успех.

Last edited by Xsago at 10/7/2014 10:33:05 AM

From: ^ToNiO^

This Post:
00
261335.28 in reply to 261335.27
Date: 10/7/2014 7:12:41 PM
Overall Posts Rated:
66
Тоа е гари едноставно има некоја чудна хемија меѓу ксаго и енџинот, го сака многу шо да се каже, слична ситуација имав и јас во финалето на купот кога уште после 5-6 минути ми се повреди најакиот игач кој единствено можеше да напраиви некој разлика еве истото и тебе ти се сличи, Стојку ти беше веројатно единствената предност.
Што да се каже освем ксаго игра со шифри :D

p.s. Нестигнв да ти честитам за победата над мене честито, некако јас лежерно си влегов во утакмицата без многу тактичка анализа и подготвеност малку пре самоуверено а и тврдоглаво нејќев да заебам некој тренинг на форма а и на стамина зошто знаев дека ти во меѓувреме тренираш стамина како што рече и затоа си изгубив заслужено, како и да е јас сум и повеќе од задоволен од моето прво опстанување во прва лига.

Last edited by ^ToNiO^ at 10/7/2014 7:13:40 PM

This Post:
00
261335.29 in reply to 261335.28
Date: 10/8/2014 5:24:18 AM
Overall Posts Rated:
128128
Жалам Гари, секако дека не сакав вака да победам. Од првата средба искрено многу повеќе се плашев отколку од евентуалната мајсторка заради експериментите со составот (играв со најјакиот играч како резерва на крило, далеку од оптимална ситуација). Тесен ќе беше натпреварот со Стојку, иако не сум сигурен дека Стојку сам можеше да надополни 17 поени разлика (беше и 23 после 3 четвртини, после што кај мене подебела минутажа доби клупата).

А за GE не ми се верува дека некој мисли дека ме сака GE. Точно е дека ми се погодија некои клучни моменти последно време, ама за нив сум плаќал еден куп пати. И јас имам еден куп изгубени финалиња и во лигата и во купот на сличен начин (главно од Гемиџијата - Onisifor Beareaters). Финтата е што кај мене обично не се осеќа толку катастрофално ако некој се повреди бидејќи плаќам огромни плати за клупа да имам. Во вакви ситуации тоа помага, ама затоа стартната постава не ми е којзнае што.

П.С. Никако не сакам да купам странец, ама веќе сум во ситуација каде што можеби и ќе го направам тоа со цел да направам еден последен обид во Б3 (ако ме послужи среќата со распоредот).

From: ^ToNiO^

This Post:
00
261335.30 in reply to 261335.29
Date: 10/8/2014 9:10:59 AM
Overall Posts Rated:
66
Знаев дека одма ќе почнес со филозофите, јака клупа и резерви. Ова нама никаква врска со твојот тим едноставно е лоша среќа на Гари, шо не ти се повреди тебе Ангов... И како да не кажам дека те сака ГЕ кога во двете финалиња сезонава, противничкиот ти му се дешаваат млери. Може и ти си го јадел некад на исти начин ама ова е време кога енџинот е на твоја страна...

From: dimac

This Post:
00
261335.32 in reply to 261335.31
Date: 10/8/2014 1:55:19 PM
The Black Ice
II.1
Overall Posts Rated:
126126
Second Team:
dragonfly18
dimacot edvaj spasi gz so dve trojki na kraj cestitki do partizan za dobrata borba vo playout-ot, so srekja vo vtora liga, pobrzo da se vrati nazad...

a za pojacuvanje na tim, ke vidime, se nadevam deka ke ima cool igraci na TL pa ke moze da se napravi nesto povekje

This Post:
00
261335.33 in reply to 261335.30
Date: 10/8/2014 2:58:03 PM
Overall Posts Rated:
128128
Знаев дека одма ќе почнес со филозофите, јака клупа и резерви. Ова нама никаква врска со твојот тим едноставно е лоша среќа на Гари, шо не ти се повреди тебе Ангов... И како да не кажам дека те сака ГЕ кога во двете финалиња сезонава, противничкиот ти му се дешаваат млери. Може и ти си го јадел некад на исти начин ама ова е време кога енџинот е на твоја страна...

А кај напишав дека оваа сезона немам среќа? Напротив напишав дека оваа сезона ми се погодија работите. Едноставно последно време сите постови ти се како да имаш некаква агенда против мене, без апсолутно никаква причина.

Advertisement