Kozlik - faktycznie czasu teraz brakuje, bo zaraz mecz - tylko konkret... jeśli krytykujesz (jak zwykle:) ) bardzo proszę rób to z sensem...
1. Nie rozumiem dlaczego kwestionujesz kolejność treningu zawodników "niskich" i proponujesz, aby w okresie, gdy trening idzie najszybciej, nie trenować głównych skillów dla obwodowych??? Ja też wymiękam na taką propozycję osoby, której wiedza przerasta moją z pewnością o trzy poziomy:) Rozumiem, że mamy stawiać na główne skille, a jednocześnie nie trenować od początku OD i PS dla PG? Hmmm... ciekawa koncepcja... zwłaszcza biorąc pod uwagę FAKT, że w sezonie kadrowym takiemu właściwielowi "grozi" posiadanie zawodnika o maksymalnej pensji około 30-40 tysięcy. Faktycznie, ekonomia ma powodować, że zaczniemy od "łatwiejszych" umiejętności, a potem będziemy trenować PS i OD... i stracimy z dwa skoki w głównych skillach z uwagi na wolniejszy ich trening... Super...
2. Pokaż mi zawodnika obwodowego Włochów z tymi to głównymi skillami, które spowodowały, że wygrali ME. Akurat nie obwodem wygrywają... a o wysokich nie napisałem nic, nie podałem ani pół skilla, więc Twoja krytyka jak zwykle ostatnio jest po prostu sztuką dla sztuki. Byle coś gdzieś przywalić i nawet nie ma znaczenia, że niecelnie...
Pewnie masz sporo racji - nie mam zamiaru walczyć o przywilej nieomylności, ale sposób i czas, w którym te racje wyrażasz powodują, że nie widzę sensu w dyskusji - pomocy nie ma w tym Twoim pisaniu żadnej. Wolę starać się robić swoje, tak jak potrafię, niż walczyć z wiatrakami ... odpowiadając więc na Twoje pytanie o sens komentowania - nie ma sensu, bo nie odpowiem:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)