BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Nedostaci Buzzer-a

Nedostaci Buzzer-a

Set priority
Show messages by
This Post:
00
198021.23 in reply to 198021.21
Date: 1/28/2012 6:11:36 AM
Overall Posts Rated:
437437
I ja mislim da ovo sa nagrađivanjem reprezentativaca nije dobra ideja, jer bi onda selektor direktno uticao na plate konkurentima u ligi. Dolazilo bi do svađe, ako je u pitanju BiH reprezentativac, tipa:"što nije pozvan moj igrač, a nečiji drugi jeste". Pogotovo, ako bi selektor pozivao svoje igrače itd.
Takođe ovo sa nagrađivanjem konačnog plasmana nije loše, jer sad trenutno, bolje prođe finansijski onaj što završi 5., nego onaj što završi 4. na tabeli.

This Post:
00
198021.24 in reply to 198021.20
Date: 1/28/2012 6:14:29 AM
Overall Posts Rated:
876876
Mislim da je krajnje vrijeme da se ovako nesto uradi jer je juce igrac sa 31 godinom i platom od 275 000 prodat za 74 000, sto je morate priznati veoma zalosno...

(5961278) Ako se ne varam pisao si o ovom igraču. Eto on nije reprezentativac i takvih imaš koliko hoćeš, ja sam imao dva igrača sa platama preko 200 k (njemac i mađar) i da bude onako kako si ti i mislim Leonida napisali, ništa se ne bi promjenilo.
Sve jedno, mi i onako ne možemo ništa promjeniti, a mislim da momci koji su zaduženi za ovu igru, čim srede ova sranja sa odlaganjem treninga i druge sitnice, već imaju riješenje da poboljšaju igru.
Ali zašto ne bi diskutovali?

From: JoccY

This Post:
00
198021.25 in reply to 198021.23
Date: 1/28/2012 6:15:27 AM
Overall Posts Rated:
613613
I ja mislim da ovo sa nagrađivanjem reprezentativaca nije dobra ideja, jer bi onda selektor direktno uticao na plate konkurentima u ligi. Dolazilo bi do svađe, ako je u pitanju BiH reprezentativac, tipa:"što nije pozvan moj igrač, a nečiji drugi jeste". Pogotovo, ako bi selektor pozivao svoje igrače itd.
Takođe ovo sa nagrađivanjem konačnog plasmana nije loše, jer sad trenutno, bolje prođe finansijski onaj što završi 5., nego onaj što završi 4. na tabeli.

E vidis o ovom nisam razmisljao :)) Nisam toliko pokvaren :DD
Onda bi mogli ovo da primjenimo na sve igrace ? :) Da taj neki procenat placaju sponzori npr :D
Inace ovaj Partijev predlog nije nimalo los. :)

This Post:
00
198021.26 in reply to 198021.22
Date: 1/28/2012 6:20:36 AM
Overall Posts Rated:
876876

Nagruvas ih na 400k i placas ih po 250k) A sa 400k nema sanse da ne budu reprezentativci

Nisi me razumio. Po meni nisu plate igrača jedini problem. Veći problem su 25:0 rezultati, a to se ne bi riješilo sa reprezentativcima.
Uz to svako može da ima igrača od 200k, nagruva za par treninga na platu od 400k i opet ne bi svi bili reprezentativci. I šta onda???

This Post:
00
198021.27 in reply to 198021.26
Date: 1/28/2012 6:25:56 AM
Overall Posts Rated:
613613
Jbg :)
Radile bi veze, mito, stricevi...:)

This Post:
00
198021.28 in reply to 198021.21
Date: 1/28/2012 7:02:03 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Tvoj prijedlog je zaista dobar, i upravo to sto ti rece, nema smisla da 5ti na tabeli ima vise koristi od onoga koji je zavrsio 4ti.

Na igrama slicnim ovoj, za prve 4 pozicije dobije se odredjeni iznos novca, naravno tako u svakoj ligi, pa da klub onda i ima neke koristi od toga. Taj prijedlog mi se zaista svidja.

A sto se tice Reprezentativaca, smanjanje od 20% njegove plate nije mnogo. S time bi poticali ljude da vis etreniraju igrace sa vecim platama, da se bore da imaju reprezentativca jer bi imali neke koristi od njega, a Reprezentacije i selektori bi imali veci i bolji izbor igraca.

Uglavnom oko 15-20% smanjenja plata jednom igracu koji igra za reprezentaciju nije bas previse, a dosta moze utjecati na menadjere i a njihov odnos prema igracima koji igraju u nekoj Reprezentaciji.

Ima finih prijedloga, neki od njih bi se mogli i realizovati, samo to treba fino smisliti i postaviti na Global kada dodje vrijeme za to.

This is where we hold them!
This Post:
00
198021.29 in reply to 198021.28
Date: 1/28/2012 7:05:11 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Evo samo jedan primjer na HT-u kod mene, igrac je dobio sansu za repku u utakmici i kada je azuriranje finansija na stranici kluba dobijem ovo:

Mirza Budinčić nastupio je za svoju izabranu državnu vrstu, te je odobreno smanjenje njegove plaće u iznosu 21 096 KM.

This is where we hold them!
This Post:
00
198021.30 in reply to 198021.27
Date: 1/28/2012 7:20:01 AM
Overall Posts Rated:
12781278
Što se tiče ovog u vezi isplate reprezentativaca,slažem se sa ovim što je neko u prethodnim postovima rekao,da bi došlo do svačega tu....nisam odmah razmišljao na takav način ali sada sam uvidio šta bi sve moglo proizaći iz toga....
naravno,ne mogu svi igrači biti reprezentativci,stoga,bilo šta da promjene moralo bi važiti za sve igrače,bilo da su u rep. ili ne.
Sistem sponzora bi mogao najbolje funkcionisati i misim da to nije teško uvesti (s obzirom da neke mnogo skromnije i lošije igre to već imaju)....Što se tiče štednje novca,što za posljedicu ima sve više rezultata 25:0,toga je uvijek bilo i uvijek će biti.....
pokušali su to suzbiti sa uvodjenjem Player Salaries Floor-a,ali ni to ništa ne mjenja....Što se ztiče ovoga ne vidim nikakav problem u tome,ko hoće da namjerno gubi utakmice i bude zadnji na tabeli radi skupljanja love,neka to radi,to je stvar ličnog izbora.....
Naravno,kao što ste i rekli,zaista je glupo što 5-oplasirana ekipa bolje prodje finansijski negoli npr.drugoplasirana.....
To se mora mjenjati,barem neka nagradjuju novcem timove koji udju u završnicu playofa,ili bilo šta drugo kako bi ipak bilo važnije i bolje biti drugi a ne 5. kao što je sada.....

I trebali bi za te timove napraviti takmičenje (mislim na drugoplasirane i trećeplasirane timove),ako ništa barem na regionalnom nivou,npr. Jadranska liga,Baltička itd.,tako bi bilo mnogo zanimljivije za sve,a može se to napraviti,kao što supporteri igraju privatne lige,tako i ovo samo za sve timove.....
Po meni najveći su problem transferi,u realnosti najbolji igraču su i najskuplji (logično) a ovde to nije tako.....

From: ...
This Post:
00
198021.31 in reply to 198021.30
Date: 1/28/2012 9:07:05 AM
Overall Posts Rated:
104104
Tako je i na Top elevenu, u zavisnosti kjoibudeš na tabeli toliko novca dobiješ. I ono taman se potrošiš pre dkraj sezone i onda ti legne fina svota novca pre dpočetak sledeće sezone!

From: Gule
This Post:
00
198021.32 in reply to 198021.31
Date: 1/28/2012 9:50:13 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
A kad bi prvoligasi dobijali novac za mjesta u ligi sta mislite koliko bi drugoligasa ili treceligasa uspjelo uci u prvu ligu poslje? I da li bi ikad ti drugoligasi bili konkurentni u prvoj ligi? Da je tako sta mislis da bi sad Party bio kod nas prvi na kraju ili da bi Leonida bio prvi, nego bi Dado, Muljito, Vuk, Bevzil i ostala kompanija ubjedljivo dominirala nad ostatkom lige.

Sad sta je po vama bolje, da istih 5-6 ekipa dominira, da durgih 5-6 ekipa se bori za play off i da svake sezone u prvoj ligi imamo po 3-4 ekipe koje ce se konstantno mjenjati, malo igrati u prvoj malo u drugoj bez tendencije napretka.

Lako je rec daj sad lovu za rezultat kad ga imam, pa da tu i ostanem, a da nije ovakvog sistema kakav je sad ne bi nikad ni imali rezultat, nego bi se gurali za eventulani opstanak i to ako imamo srece.

From: JoccY

To: Gule
This Post:
11
198021.33 in reply to 198021.32
Date: 1/28/2012 10:06:41 AM
Overall Posts Rated:
613613
A kad bi prvoligasi dobijali novac za mjesta u ligi sta mislite koliko bi drugoligasa ili treceligasa uspjelo uci u prvu ligu poslje? I da li bi ikad ti drugoligasi bili konkurentni u prvoj ligi? Da je tako sta mislis da bi sad Party bio kod nas prvi na kraju ili da bi Leonida bio prvi, nego bi Dado, Muljito, Vuk, Bevzil i ostala kompanija ubjedljivo dominirala nad ostatkom lige.

Sad sta je po vama bolje, da istih 5-6 ekipa dominira, da durgih 5-6 ekipa se bori za play off i da svake sezone u prvoj ligi imamo po 3-4 ekipe koje ce se konstantno mjenjati, malo igrati u prvoj malo u drugoj bez tendencije napretka.

Lako je rec daj sad lovu za rezultat kad ga imam, pa da tu i ostanem, a da nije ovakvog sistema kakav je sad ne bi nikad ni imali rezultat, nego bi se gurali za eventulani opstanak i to ako imamo srece.

Treba davati nagrade u svim ligama, ne samo u prvoj. Stim da bi npr. sampioska ekipa iz druge lige dobijala kao treceplasirana iz prve, te sampionska iz trece kao treceplasirana iz druge :)

Advertisement