Kao sto vam je vecini poznato u ponedeljak krece nokaut faza utjesnog turnira i poraz oznacava automatski put kuci do sledece sezone. 32 tima izborila su sesnaestinu-finala i samo 5 koraka ih dijeli do titule.
Parovi sesnaestine-finala su :
1. Danska- Srbija
2. Svajcarska- Grcka
3. Argentina- Letonija
4. Holandija- Bosna i Hercegovina
5. Kanada- Madjarska
6. Hrvatska- Portugal
7. Kolumbija- Estonija
8. Meksiko- Litvanija
9. Indonezija- Rusija
10. Tajvan- Ukrajina
11. Irska- Turska
12. Makao- Belgija
13. Singapur- Slovacka
14. Slovenija- Finska
15. Island- Ceska
16. Venecuela- Rumunija
Upoznajmo protivnika.
Prva prepreka naseg tima u ovom dijelu takmicenja ce biti ekipa Holandije. Holandjani su, kao sto ste mogli vidjeti u predhotnom postu, uvjereni da mogu ostvariti pobjedu od 10 razlike ukoliko izvedu 'najjaci tim'. Kao sto mozete primjetiti imaju solidan tim sa nesto jacim centrima i solidnim bekovima. Dosta ulazu u razvoj svoje zajednice i cak se 10 njihov igraca trenira u Holandiji dok su ostali na usavrsavanju sirom Evrope : u Srbiji, Spaniji, Portugalu, Grckoj, Belgiji, Sloveniji,
Poljskoj... Holandjani su u Top32 usli sa skorom 5-2 izgubivsi 2 meca od Gane i Slovacke. Imali su relativno lak put, jer im je zreb dodijelio sve protivnike koji su bili lose rangirani od njih, dok smo mi morali da se peglamo sa 30 mjesta bolje plasniranim Portugalom. Sto se taktika Holandjani igraju dosta sareno miksujuci spoljne i unutrasnje napade. Nesto slicno smo i mi radili u predhodnim mecevima.
Igraj igru istine.
Selektor mlade reprezentacije Holandije ima tu cast da dobije cijelu jednu malu temu na mom danasnjem postu. Pravi primjer pokvarenog i lakomislenog covjeka :) Sjedim ti ja tako u sredu na kompu, citam forum bba, kad stize jedna poruka. Ja otvorim kad tamo poruka od Holandskog selektora:
"Good luck coming monday. It's a nice matchup.."
Vec sluteci o cemu se radi, ja mu posaljem sledecu poruku:
"Good luck too. It will be a nice match, but u will lose :P" u namjeri da ga isprovociram, kad on odgovara:
"
With one hand tied behind your back you would beat me.. saves you some enthausiasm I guess for the future rounds as I dont intent to win.. just happy to reach 2nd round.."
Kao on nema namjeru da pobjedi. Sta on misli, sKALEBAM mu ga mamici bezobraznoj. :)
@Kalebam: Posto znam da redovno pratis ovu temu, nadam se da ces se lijepo obradovati kad ovo vidis :*
Ko ga jos pratiti u ponedeljak ?
Ukoliko nasa mlada reprezentacija u ponedeljak ostvari pobjedu najzanimljivi mec po nas ce biti mec izmedju Argentine i Letonije, jer bi se 10.10 sastali sa pobjednikom iz tog meca. Takodje bi neki od zanimljivijih meceva mogli biti mecevi izmedju Madjarske i Kanade, Slovenije i Finske, Svajcarske i Grcke. Bice tu jos zanimljivijih meceva tokom sledecih kola, a moji favoriti za osvajanje najveceg odlicja su Srbi, Madjari i Rusi, pa cemo vidjeti sta ce biti. Mi guramo do cetvrtfinala, a posle sta bude. Ali polako, prvo da se prodje Holandija, a posle korak-po-korak.