BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
From: Cimi

This Post:
11
244403.224 in reply to 244403.222
Date: 8/30/2013 5:52:47 AM
Overall Posts Rated:
146146
Biztos,hogy nem adnàm James kezébe:-). A végén még bepisilna szegény gyerek mint egy kiskutya:-)

From: epszilon

To: Cimi
This Post:
00
244403.225 in reply to 244403.224
Date: 8/30/2013 7:35:28 AM
Overall Posts Rated:
6060
Spoelstra azért néha rábízza ettől függetlenül, pedig biztos ismeri LeBron, Wade és Ray Allen statisztikáit is.

This Post:
11
244403.226 in reply to 244403.225
Date: 8/30/2013 7:36:57 AM
Overall Posts Rated:
310310
Hát ha ebbe valakinek nincs beleszólása, az pont Spoelstra. Még a rendes játékidőben sem ő dönti el, mi történik, nemhogy utolsó másodpercekben

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.227 in reply to 244403.226
Date: 8/30/2013 7:40:41 AM
Overall Posts Rated:
6060
Urban legend kategóriában nyomultok erősen. Nevermind.

This Post:
11
244403.228 in reply to 244403.227
Date: 8/30/2013 9:18:37 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én azt mondom, amit meccseken láttam. Nézd majd meg, hogy amikor Thibodeau beszél, vagy Popovich, akkor milyen a játékosok viselkedése és milyen akkor, amikor Spoelstra.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.229 in reply to 244403.215
Date: 8/30/2013 1:20:34 PM
Overall Posts Rated:
4343
...és magyarázza el DanChee-nek...

Muhaha :D

hogy miért nem mindegy, hogy nyer valaki

Nem erről beszéltem, ne terelj.

LBJ meg még itt sem tudott király lenni, amíg nem raktak köré olyan csapatot, amivel lehetetlen nem bajnoknak lenni.

Aha. Egy olyan fostalicska Cavs-et vitt be a döntőbe, amilyet a döntő még nem látott. Gooden? Gibson? Larry f...in' Hughes? Mint meghatározó emberek? WTF?!

Az meg, hogy Pippent te LBJ mögé teszed, a te dolgod, de én azért a helyedben végiggondolnám, hogy Pippen mit tett le az asztalra úgy, hogy soha nem volt első opció.

Tévedés.
Amikor MJ először visszavonult ('94es és '95ös szezon) Pippen volt az első opció a Bullsnál. Mit tett le az asztalra MJ nélkül? Pontosan tudjuk: 94'ben nem jutott be a keleti döntőbe sem azzal a csapattal, amelyikben rajta kívül még 2 all star játékos volt (Grant, BJ). Ez a teljesítmény mégis hogyan múlja felül LBJ-ét?

Neki Jordan mellett kellett hoznia azokat a számokat, amiket hozott. Nem hiszem, hogy James ugyanerre képes lett volna.

A tények nem ezt mondják. A 3peat alatt (91-93) Pippen pontátlaga 17.8-21 ppg volt. '94ben és '95ben - azaz MJ nélkül, mint első opció! - 22 és 21.4 ppg. Hát nem egetrengető különbség. A te logikád/állításod szerint Pippen pontátlaga - hogy nem a 30 ppg-s MJ-vel osztozott a pontokon - legalábbis az egekbe kellett volna szökjön. Akkor hogy is van ez? De vegyük LBJ-t. Clevelandben kb. 30 ppg-t dobott, Miamiban Wade és Bosh mellett kb. 27-et. A többi fő statja is alig változott. De wade-nél is ez a tendencia. És ez nem a "mi lett vola ha"-féle érvelés. Ez tény. De majd annál rosszabb a tényeknek, igaz?

Szerénység elvtársak, szerénység! ;)

This Post:
00
244403.230 in reply to 244403.229
Date: 8/30/2013 2:50:32 PM
Overall Posts Rated:
310310
Továbbgondoltam azt a megállapítást, hogy a kosár az kosár, mindegy milyen. Akkor nyilván a győzelem is mindegy, milyen. Szerintem mondjuk nem, dehát ugye ez a te logikád.

James Cavs-ében pedig Hughes akkor még 15 pontos játékos volt, Gooden szintén nem volt olyan rossz akkoriban. Ott volt még Z, Pavlovic, Shannon Brown, Varejao. És igen, ott volt Gibson, aki akkoriban kiváló tripladobónak számított. Amúgy a világverő csapatot a Miamira értettem, lehet, nem volt egyértelmű. Olyat tuti nem írtam, hogy abból a Cavs-ből meghatározó játékosok lettek volna. Ha meg arra értetted, hogy rossz csapatot a hátán bevitt egyszer a döntőbe, azt nem tagadom. Csakhogy a hype olyan volt körülötte, már előtte is, mintha nyert volna vagy 5 bajnoki címet. Nehéz ám királynak (még nehezebb Királynak) lenni, korona nélkül.

A statokkal meg lehet játszani, ha gondolod, belemerülhetünk. Ettől még nálad Pippen nem lesz LeBron előtt, nálam meg LeBron nem lesz Pippen előtt. Azért a '94-es szezonhoz hozzátenném, hogy ott pont az a játékos vált ki, akire az egész rendszer épült. Nem könnyű ám a pár hetes nyári szünet alatt teljesen új rendszert felállítani, még akkor sem, ha történetesen Phil Jacksonnak hívnak.

De ha már így előcitáltad, hogy Pippen nem vitte be a csapatot abban a két évben a konferenciadöntőbe ('94-ben épp csak elbuktak a Knicks ellen, '95-ben szembejött a prime Shaq+Penny, kiegészülve Granttel és Nick Andersonnal), akkor hogy értékeled James teljesítményét Clevelandben? Hányszor is jutott konferenciadöntőbe a Cavs, amíg ott volt? Hét év alatt kétszer? Ja, hogy kétszer még a rájátszásba sem jutottak be? Na és ez a teljesítmény hogy múlja felül Pippenét?

De kíváncsi vagyok a véleményedre például abban a kérdésben is, hogy az elmúlt három év Heat keretét elnézve reálisnak tűnik az 1 bukta és 2 bajnoki cím (tudva, hogy az egyik azért elég nyögvenyelős volt egy lestrapált, leírt csapat ellen)? Esetleg alaulteljesítettek, vagy netán emberfeletti teljesítmény volt? Egy Királynak ilyen csapattal, ilyen kisegítőkkel ezt kellett volna elérnie, vagy többet, vagy kevesebbet?

A szerénységet meg szerintem pár ezer kilométerrel odébb kéne célozni. Mondjuk Floridába...

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.231 in reply to 244403.230
Date: 8/30/2013 4:35:19 PM
Overall Posts Rated:
4343
Továbbgondoltam azt a megállapítást, hogy a kosár az kosár, mindegy milyen. Akkor nyilván a győzelem is mindegy, milyen. Szerintem mondjuk nem, dehát ugye ez a te logikád.

_Nem_ez volt a logikám. Ezt te gondoltad tovább és utána úgy csináltál, mintha ezt írtam/sugalltam volna.

James Cavs-ében pedig Hughes akkor még 15 pontos játékos volt, Gooden szintén nem volt olyan rossz akkoriban. Ott volt még Z, Pavlovic, Shannon Brown, Varejao. És igen, ott volt Gibson, aki akkoriban kiváló tripladobónak számított.

Na ez a baj veled. Komolyan képes vagy mindezt "rezzenéstelen arccal" leírni? Csak nehogy már ne neked legyen igazad?Ember ez egy ótvar csapat, ótvaros játékosokkal!

Ha meg arra értetted, hogy rossz csapatot a hátán bevitt egyszer a döntőbe, azt nem tagadom.

Ez rendes tőled. Amúgy nyilván így értettem, nem?

A statokkal meg lehet játszani, ha gondolod, belemerülhetünk.

A statokkal te játszol. Például amikor kitalálsz olyan hülyeségeket, hogy LeBronnak Jordan mellett nem lettek volna olyan átlagai, mint Pippennek. Már ezen kifeküdtem. Hogy állíthatsz ilyet azok után, hogy állítólag mindkét játékost láttad játszani, és nem a youtube-on? Ezért vezettem le neked, hogy Pippen a prime-jában az első MJ nélküli évében nagyságrendileg ugyanazokat a statokat produkálta, mint MJ-vel egy csapatban. LBJ pedig kb ugyanazokat Wade-el, mint "az akkoriban kiváló tripladobónak számító" Gibsonnal. Na ez TÉNY. A tiéd pedig egy jóindulatúnak nem nevezhető SPEKULÁCIÓ.
Amit 2 percig sem tartott, hogy egyértelműen megcáfoljak, és meg sem izzadtam. :D

Azért a '94-es szezonhoz hozzátenném, hogy ott pont az a játékos vált ki, akire az egész rendszer épült. Nem könnyű ám a pár hetes nyári szünet alatt teljesen új rendszert felállítani, még akkor sem, ha történetesen Phil Jacksonnak hívnak.

Ezt mind tudom, és a '90es évek NBA történelmét pedig ismerem olyan jól mint te, rájöhettél volna. Kettőnk közül nem én vagyok az, aki bőszen azzal érvelt, hogy Pippen sosem volt első opció. De volt. Láttuk mire ment vele, és én is pontosan tudom, hogyan vette el a győzelmet Pippentől és a Bulls-tól Hue Hollins '94ben a Knicks ellen. Nekem attól Pip még örökre a kedvencem marad, csak azt nem értem, hogy neki miért találod meg - az egyébként korrekt - mentségeket, LBJ-nek meg miért nem? Most írjam le megint, hogy de de de LBJ-nek meg ótvaros volt a csapata?

This Post:
00
244403.232 in reply to 244403.231
Date: 8/30/2013 5:03:23 PM
Overall Posts Rated:
310310
Akkor félreértettük egymást, én a világverő csapatot a Miamira értettem. Az meg nem meggyőző, hogy hét szezonból összesen kétszer jutott konferenciadöntőbe - amit Pippennek felrósz. Az a Cavs meg nyilván nem volt bajnokcsapat, de az egész abból indult ki, hogy bezzeg Jordannek milyen csapattársai voltak. Na milyenek? Pippen mellett ott volt Horace Grant (nem éppen domináns, alulméretezett erőcsatár), meg B.J. Armstrong, aki semmivel nem volt jobb, mint mondjuk Hughes (rezzenéstelen arccal írom, ha érdekel). Emellett pedig konkrétan senki. Jamesnek azért ennél több volt. Legalábbis az én megítélésem szerint. Hét év alatt azért voltak ott jó játékosok is (értsd: használhatóak, nem szupersztárok) és azokkal sem sikerült semmit elérni. Illetve egy söprést a döntőben.

Egyébként Pippennek azért "találom meg a mentségeket", mert én őt jobb játékosnak érzem, ráadásul ezerszer szimpatikusabbnak is. Ha hiszed, ha nem, rajtam kívül van még pár ezer (vagy millió) ember, aki igazából nem hater, csak rohadtul elege van már a James-hype-ból, amit pl te is gerjesztesz. Nyugodtan érvelhettek nekem statokkal, amiket én is ki tudok forgatni, ha éppen olyan kedvem van, meg roppant komoly Simmons-listákkal, akkor sem fogtok meggyőzni. Most még tuti nem. Leírtam eddig is, megvan Jamesben a lehetőség, hogy all-time top10-20 legyen, de most nem tartom annak. Ha majd annak fogom tartani, azt is le fogom írni. Ahhoz viszont még valami hiányzik.

LeBron statokról meg lásd az elmúlt napokban írt "spekulációimat", mint pl a lépéshibák, flopok, alacsony faultátlag. Tények, statok ide, vagy oda, ha annyira ismernéd a 90-es évek NBA-jét, nem mondanád, hogy ő akkor is ilyen számokat hozott volna. Más bírói felfogás volt, más fújások, más védekezés. Csak éppen ezt te a statokból soha nem fogod látni. Hidd el, egy Karl Malone, vagy Charles Barkley nem ugrált volna el előle és még csak faultot sem fújtak volna ellenük. Sajnos nem lehetséges, de azért megnézném, mit művelt volna ellenük. Szóval örülüök neki, hogy örülsz, hogy "tényekkel" cáfoltad meg a spekulációimat, de azért csak óvatosan a korszakok összehasonlításával, ugyanis az nem látszik a statokban, hogy mikor milyen volt a játék.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.233 in reply to 244403.232
Date: 8/31/2013 3:25:02 AM
Overall Posts Rated:
4343
Nem értettük félre egymást. Tudom, hogy a Miamira értetted a világverő csapatot, csak érvként hoztam fel, hogy én kimagasló teljesítménynek tartom azt, hogy LBJ döntőbe jutott egy fostalicska Clevelandi csapatot a hátán cipelve. És itt a különbség kettőnk látásmódja között: te ugyanerről a teljesítményéről mindig negatív előjellel beszélsz, láthatóan különös kéjjel megemlítve minden egyes alkalommal azt a tényt, hogy a döntőben sweep volt. És e körben gondosan "megfeledkezel" arról, hogy milyen csapata volt akkor LBJnek, illetőleg arról is, hogy milyen játékosokból állt az ellenfél csapata, miként arról is, hogy milyen edzők vezették a csapatokat. 2 szó: kettős mérce.

Azt pedig felejtsd el, hogy te fogsz engem tanítani arról, hogy ki volt Scottie Pippen. Sosem volt első opció, mi? Grant meg alulméretezett erőcsatár? Most tényleg linkeljem be a magasságát meg a súlyát, stb? De még ha egy Barkley méretű csávó lett volna, akkor is mit számít a mérete? A 3peat idején 9.5-11 rpg teljesítményt nyújtott, meg all-defensive 2nd team-be választották. Maradjunk annyiban, hogy nem azokat választják be, akikről az ellenfél megszórja magát. Ja és hogy azt követően begyűjtött még 3 2nd teambe választást? Mind1.

Az pedig már tényleg nevetséges, hogy pár hsz-el korábban MJ-vel hasonlítottad össze LBJ-t azt elemezve, hogy első kb hét évükben mit értek el, rámutatva a nyilvánvaló különbségre, ugyanakkor azt színlelve, mintha ugyanazon feltételek között (lsd. csapattársak, edző, stb.) érték volna el, amit, míg utána mintha mi se történt volna, azt állítod, hogy MJ-nek olyan csapattársa volt (Pip) az eredmények elérésében, aki maga is jobb mint LBJ. Erre epszilon is rámutatott, de te még csak nem is értetted...

Ja oké, akkor zárjuk azzal, hogy én nem ismerem sem a 90es, sem sehányas évek NBA-jét. És elnézést, hogy beleszóltam. :) Nem haragszom, csak ennek _így_ nincs értelme. Inkább megyek és gerjesztem tovább a LBJ-hype-ot. :D

This Post:
11
244403.234 in reply to 244403.233
Date: 8/31/2013 4:48:56 AM
Overall Posts Rated:
310310
Rendben, akkor tisztázzuk le. Elismertem, hogy a döntőbe jutás nagy teljesítmény volt. A sweep viszont nem, mondhatni, méltatlan befejezése volt annak a szezonnak. A sweepet azért hozom fel, mert egy "Királytól" többet várna el az ember, főleg egy döntőben. Lehet, másképp láttuk azokat a döntőbeli meccseket, de ott pont azért lett sweep, mert James a döntő pillanatokban nem vállalta magára a dobásokat, illetve amit elvállalt, az sem ment be, plusz még a csapattársaival is úgy viselkedett, ami egy vezértől, a csapat legjobbjától elfogadhatatlan. Nyilván volt különbség az edzők és a csapattársak között is, ezt sosem vitattam. Ettől függetlenül Jamest már a kezdetektől úgy kezelték, mint a liga legjobbja. A liga legjobbjától pedig nem két konferenciadöntőt vár el az ember hét év alatt.

Hogy ne mindig csak régi példát hozzak, nézd meg a 2006-os bajnok Miamit. Nehogy azt mondd, hogy az jobb csapat volt, mint a 2011-es Miami. Mégis bajnokok lettek, és sosem láttad Wade-en, hogy valaha is a társait hibáztatná, ha veszítenek. Sőt, magára vállalta a legnehezebb pillanatokat is és át is lendítette a csapatát. Na ez az, ami a 2007-es Jamesből hiányzott.

Pippenről meg nem akarlak tanítani, meg úgy általánosságban senkit semmiről nem akarok tanítani. De ha ti beirogatjátok, hogy James mekkora király, hadd tartsam fent a jogot magamnak, hogy én is elmondjam a véleményem. Leírtam, hogy nálam Pippen előrébb van és ezen egyelőre nem fogsz változtatni. Ugyanakkor azt is leírtam, hogy James nálad előrébb van, amin meg én nem fogok változtatni soha. Nem is akarok, de ha nekem más a véleményem, engedd meg, hogy elmondjam. A véleményem pedig az, hogy a mai NBA-nek köze nincs a 20 évvel ezelőttihez. Ezeknek a mai sztároknak több mint a fele még kezdőjátékos sem lehetett volna akkor. Akkoriban a színészkedés nem hozott ennyi pontot a konyhára. 20 évvel ezelőtt is volt, hogy elnéztek lépéshibát, de nem szerezhettél volna szezononként 3-400 pontot lépéshibából.

Pár hsz-szel korábban meg azért hasonlítottam Jordanhez, mert érkezett egy olyan kérdés, hogy Jordan hány bajnoki címet nyert az első hét évében. Megválaszoltam. Nyugodtan olvasd vissza, nem én hoztam fel, hogy Jordan és LeBron első hét éve hány bajnokságot ért. És nem azt mondtam, hogy Jordannek egy csapattársa sem volt jó, hanem hogy mint csapat, az sem volt túl acélos. Ha visszanézed, megemlítettem Pippent is, sőt Grantet és B.J.-t is. Ez négy ember, Jordannel együtt. Még egy kezdőcsapat sem jön ki belőle. Magyarul csak arra céloztam, hogy nem igaz, hogy világverő csapat kell a "legnagyobbnak", hogy bajnok legyen. Ja és hab a tortán, hogy ezt annak kapcsán írtam, hogy az első Miami szezonban nem tudott bajnok lenni, pedig ott aztán volt körülötte csapat.

No de én is befejezem, csak még egy dolgot szeretnék tisztába tenni: nem vagyok James-hater. Az egész mostani NBA színvonalát alacsonyabbnak tartom, mint a 20 évvel ezelőttiét. Most konkrétan James merült fel (mint az esetek 99%-ában), de ha azt mondtad volna, hogy Howard all-time top10 center, róla is elmondtam volna legalább ugyanennyit (hisztik, hatékonytalanság, együttműködés hiánya, stb). Ha azt mondtad volna, hogy Chris Paul top10 irányító, akkor is elmondtam volna, hogy a flopjai nélkül nem hozna ilyen statokat. Pedig CP3-t nagyon szeretem. Egyszerűen azt érzem, hogy a mai játékosok borzasztóan el vannak szállva maguktól, holott 20 éve náluk jobbak voltak a ligában, akik jóval kevesebb hype-pal is igazi sztárok és domináns játékosok tudtak lenni. Egész egyszerűen nem tudsz ma olyan irányítót mutatni, mint Magic, olyan ccentert, mint Olajuwon, vagy a prime Shaq, nincs a ligában olyan dobóhátvéd, mint Jordan, de szerintem még egy Drexlerért is bármelyik csapat összetenné ma a kezét. De a sztárallűrök azért mennek. Köszönhetően az NBA sztárcsináló gépezetének, meg azoknak, akik minden lehetséges fórumon leírják, hogy Howard mekkora center, meg Kobe minden idők legjobb játékosa, stb.

Részemről itt le is zártam a James-témát,

Don't feed the troll
Advertisement