ПІДСУМОК СЕЗОНУ 38 для Молодіжної збірної:
1. я вперше очолив молодіжні збірні, хоча до цього декілька раз керував Національними збірними різних країн. мені було цікаво подивитись на стан речей в збірних, де немає стабільності, як в НЗ; де кожен сезон може вистрілити будь-яка збірна світу; де гравці підвищують рівні своїх навичок в рази швидше, аніж в Національних збірних. останнім я радів щотижня найбільше. спочатку переглядав апи гравців збірної, а потім своєї команди. бо там їх було значно більше. не вів я особливих діалогів з менеджерами гравців збірної і кандидатів до неї, не наполягав я дуже на їх конкретному тренуванні. але якщо щось було не так (чи то погана форма, чи то відсутність підвищення скілів), то гравець не виходив в основі чи то, навіть, не попадав в заявку.
2. по підбору виконавців, то я підібрав гравців, які б могли грати як зовнішню атаку, так і внутрішню чи сбалансовану. в принципі я і грав різні тактики в атаці. звичайно, що ту чи іншу атаку на кожен конкретний матч я пібдирав судячи з оцінки:
- гравців суперника, їх форми;
- тактики суперника;
- який номінальний гравець грає на ЛФ, чи загравався він на РЗ чи Ц і чи, відповідно, який у нього гірший захист;
- форми наших гравців.
3. все, здається, йшло непогано для наших хлопців. правда перший матч проти болгар ми грали на нормалі (в превю писав чому), далі - 3 піки. потім почалася жара. нам потрібно було вигравати 2 з 3-х матчів. розглядались декілька варіантів з настроєм на матчі, але я вибрав варіант мотсити і швейцарців, і греків. і якщо швейцарців ми здолали, то з слабшими греками у нас виникли проблеми. навіть, незважаючи на те, що суперник не вгадав наш акцент, ми поступились в 5 очок. в останньому матчі нам вже і так нічого не світило, оскільки італійська збірна просто бомбезна і вже завтра вона зіграє в фіналі ЧЄ проти Іспанії та, на мою думку, стане чемпіоном Європи.
4. отже, в підсумку в групі ми взяли тільки 3-е місце, хоча на початку були в 1-му кошику. до вихооду до настпуного етапу нам трішки не вистачило. правда, варто відзначити, що по зарплатах гравців, ми були 5-ми.
5. дуже скоро почнеться новий сезон, в якому будуть грати нові наші молоді зірочки. про них більш детально опишу орієнтовно через 10 днів. поки що в складі є 13 фаворитів, яких я і награю. але, коли повторно, вже в новому сезоні, огляну гравців, то склад, ясна річ, збільшиться.
коротко порівняти склади минулого і цього сезону, то зараз, на перший погляд, у нас сильніші всі гравці, окрім ЛФів. того сезону Грегул і Сухорученко були класнючими. але, надіюсь, до їх рівня все ж таки підтянуться Турянський і Скрипка.
всім успіху і нехай кожному з нас щастить!!!