Akkor félreértettük egymást, én a világverő csapatot a Miamira értettem. Az meg nem meggyőző, hogy hét szezonból összesen kétszer jutott konferenciadöntőbe - amit Pippennek felrósz. Az a Cavs meg nyilván nem volt bajnokcsapat, de az egész abból indult ki, hogy bezzeg Jordannek milyen csapattársai voltak. Na milyenek? Pippen mellett ott volt Horace Grant (nem éppen domináns, alulméretezett erőcsatár), meg B.J. Armstrong, aki semmivel nem volt jobb, mint mondjuk Hughes (rezzenéstelen arccal írom, ha érdekel). Emellett pedig konkrétan senki. Jamesnek azért ennél több volt. Legalábbis az én megítélésem szerint. Hét év alatt azért voltak ott jó játékosok is (értsd: használhatóak, nem szupersztárok) és azokkal sem sikerült semmit elérni. Illetve egy söprést a döntőben.
Egyébként Pippennek azért "találom meg a mentségeket", mert én őt jobb játékosnak érzem, ráadásul ezerszer szimpatikusabbnak is. Ha hiszed, ha nem, rajtam kívül van még pár ezer (vagy millió) ember, aki igazából nem hater, csak rohadtul elege van már a James-hype-ból, amit pl te is gerjesztesz. Nyugodtan érvelhettek nekem statokkal, amiket én is ki tudok forgatni, ha éppen olyan kedvem van, meg roppant komoly Simmons-listákkal, akkor sem fogtok meggyőzni. Most még tuti nem. Leírtam eddig is, megvan Jamesben a lehetőség, hogy all-time top10-20 legyen, de most nem tartom annak. Ha majd annak fogom tartani, azt is le fogom írni. Ahhoz viszont még valami hiányzik.
LeBron statokról meg lásd az elmúlt napokban írt "spekulációimat", mint pl a lépéshibák, flopok, alacsony faultátlag. Tények, statok ide, vagy oda, ha annyira ismernéd a 90-es évek NBA-jét, nem mondanád, hogy ő akkor is ilyen számokat hozott volna. Más bírói felfogás volt, más fújások, más védekezés. Csak éppen ezt te a statokból soha nem fogod látni. Hidd el, egy Karl Malone, vagy Charles Barkley nem ugrált volna el előle és még csak faultot sem fújtak volna ellenük. Sajnos nem lehetséges, de azért megnézném, mit művelt volna ellenük. Szóval örülüök neki, hogy örülsz, hogy "tényekkel" cáfoltad meg a spekulációimat, de azért csak óvatosan a korszakok összehasonlításával, ugyanis az nem látszik a statokban, hogy mikor milyen volt a játék.
Don't feed the troll