Graty dla Przemka. Obliczyłem skład na przegraną 30 pkt i prawie się udało, ale najważniejszy mecz tego tygodnia mam w czwartek i czekam z niecierpliwością na wyniki losowania drugiej rundy (mam taką nadzieję kurna, że obejdzie się bez zawału i jakiś dogrywek czy coś) :))))
Co do stadionów to sprawa jest prosta: Śląsk - Wisełka - Lechia Gdańsk, czyli i Wrocław i Gdańsk mają dwa najpiękniejsze stadiony w Polsce i tyle w tym temacie :) Co do mistrza - to oczywiście do tej pory nikt wśród naszych kibiców nawet o tym nie mówił, poprostu wszyscy z ciekawością z się przyglądali.Ale teraz po wygranej z Lubinem 5:1 zaczyna się dość wyrażnie akcentować, że taka szansa jednak istnieje. Dla waszej wiadomości. Prezes Śląska oznajmił kibicom, że jeśli Śląsk zakończy rundę na fotelu lidera w zimowym oknie transferowym będą dwa poważne transfery napastnika oraz pomocnika. Być może też trzeci, ale to element zupełnie na deser. Tak czy owak jak wygramy z Wisłą, co będzie bardzo ciężkie, ale nie niemożliwe to Wisła tracić może już 7 pkt do nas, a to może być sporo. Tak czy owak nasz cel to europejskie puchary, bo z pełnego stadionu będzie sporo pieniędzy na kolejne poważne transfery i budowę naprawdę mocnego zespołu na mistrza Polski w kolejnym sezonie. Pozdrawiam.