BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT+U21] Usprawnienia baz

[NT+U21] Usprawnienia baz

Set priority
Show messages by
From: cortez

This Post:
00
131964.221 in reply to 131964.220
Date: 3/26/2010 9:43:35 AM
Overall Posts Rated:
22
jesteś nie poważny, na całym świecie według podobnego schematu działa komórka skautingu, poświęcamy kupe czasu dla gry internetowej, nic ztego nie mamy a Ty śmiesz takie rzeczy wypisywać, wiem, ze to prowokacja i nie powinienem odpowiadać ale nie wytrzymałem, moze wkońcu się uspokoisz...

This Post:
00
131964.222 in reply to 131964.220
Date: 3/26/2010 9:47:30 AM
Overall Posts Rated:
1717
Ok (akcja-reakcja)

Należy rozróżnić tylko jedną rzecz mianowicie "normalnego" użytkownika od gracza, który zajmuje się opieką młodych zawodników innych graczy tak, aby byli w przyszłości gwiazdami reprezentacji, tak mam na myśli scaut-ów. To jest dla mnie zasadnicza różnica.

Na tym koniec. Pozdrawiam

From: B.B.King

This Post:
00
131964.223 in reply to 131964.221
Date: 3/26/2010 9:49:22 AM
Overall Posts Rated:
12061206
jesteś nie poważny, na całym świecie według podobnego schematu działa komórka skautingu, poświęcamy kupe czasu dla gry internetowej, nic ztego nie mamy a Ty śmiesz takie rzeczy wypisywać, wiem, ze to prowokacja i nie powinienem odpowiadać ale nie wytrzymałem, moze wkońcu się uspokoisz...
No i dochodzimy chyba do sedna sprawy. Wyobraź sobie, że ja też poświęciłem swój czas i wiedzę, żeby zrobić tą listę draftu. I też za darmo.
I wykonałem robotę, z którą męczyło się kilkunastu skautów z różnym efektem. A ja dałem gotową listę posortowaną kilkanaście godzin po drafcie.
A mimo tego byłem pomawiany o oszustwa. I zarzuca mi się dokładnie to, co można zarzucić skautom - dostęp do skilli nie swoich zawodników.
Więc mówię tylko, że jeśli ktoś mi coś zarzuca, to powinien także zarzucać innym skautom. Czytając tą implikację w przeciwną stronę, to jeśli ktoś nic nie zarzuca skautom to nie powinien także zarzucać mi. Tyle.

This Post:
00
131964.224 in reply to 131964.222
Date: 3/26/2010 9:50:54 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Należy rozróżnić tylko jedną rzecz mianowicie "normalnego" użytkownika od gracza, który zajmuje się opieką młodych zawodników innych graczy tak, aby byli w przyszłości gwiazdami reprezentacji, tak mam na myśli scaut-ów. To jest dla mnie zasadnicza różnica.
No więc zrobiłem robotę, którą wykonuje kilkunastu skautów... Tyle tytułem rozróżnienia.

This Post:
00
131964.225 in reply to 131964.212
Date: 3/26/2010 9:53:57 AM
Overall Posts Rated:
146146
Ano zniknął, ale w pamięci ludzi pozostanie :)
Nie ukrywam, że jest tak jak napisałem, na początku dałem się wkręcić. Ale ten mój post o którym piszesz i jego treść nie do końca odzwierciedlała moje podejście do sprawy. Liczyłem raczej na jakiś odzew z Twojej strony ;)

A posta usunąłem, żeby nie gmatwać w głowach ludziom, którzy być może będą to wszystko jeszcze czytać.

This Post:
00
131964.227 in reply to 131964.225
Date: 3/26/2010 10:11:20 AM
Overall Posts Rated:
12061206
A ja liczyłem, że jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości co do legalności, to że w pierwszej kolejności zasięgniesz języka u mnie ;-)
Przecież przyjąłbym Cię na audiencję ;-)
A nie, że będziesz wypytywał innych o moje moce.
Ja przecież pisałem - że użyłem tylko swoich mocy B.B.Kinga. Oraz, że używałem tylko Jasnej Strony. Do tego kilkadziesiąt już chyba razy wspomniałem, że nie złamałem żadnych reguł, nie wykorzystałem luki, nie zrobiłem nic nieetycznego, wszystko full legal.
Mogłem też napisać fragment zaklęć, które użyłem, ale co z tego, skoro pewnie większości nic by to nie powiedziało ;-)
<?php

set_time_limit(0);

require('./_login_bbapi.php');

$s = $_GET['s'];
$length = 100;
$start = $s * $length;

This Post:
00
131964.228 in reply to 131964.223
Date: 3/26/2010 10:33:50 AM
Overall Posts Rated:
188188
No i dochodzimy chyba do sedna sprawy. Wyobraź sobie, że ja też poświęciłem swój czas i wiedzę, żeby zrobić tą listę draftu. I też za darmo.
I wykonałem robotę, z którą męczyło się kilkunastu skautów z różnym efektem. A ja dałem gotową listę posortowaną kilkanaście godzin po drafcie.

I chwała Ci za to.

A mimo tego byłem pomawiany o oszustwa. I zarzuca mi się dokładnie to, co można zarzucić skautom - dostęp do skilli nie swoich zawodników.

Raczej przez podany wcześniej przez GMa cytat, o skillach i Alledrogo.

Więc mówię tylko, że jeśli ktoś mi coś zarzuca, to powinien także zarzucać innym skautom. Czytając tą implikację w przeciwną stronę, to jeśli ktoś nic nie zarzuca skautom to nie powinien także zarzucać mi. Tyle.

Skauci widzą skille - ale nie wszystkich. Prezes odmawia współpracy? Prezes nie przysyła raportów? No to skaut nie wie, jak zawodnik wygląda, nie wie, czy jest trenowany, widzi tylko stan początkowy. Prezes godzi się na współpracę, wysyła raporty - skaut wie, jak zawodnik wygląda, Prezes wie, że skaut wie :) Proste, prawda?

Co innego, hmm.. oskarżenia w stosunku do Twojej osoby, wynikłe zresztą z niewiedzy (odnośnie wyciągania skilli, nie stworzenia samej bazy). Było tak jak napisałeś wcześniej - kiedyś ktoś wiedział więcej, to wrzucali go na stos. Ciekawe jest, że tak na dobrą sprawę sam pomagałeś ten stos dla siebie przygotować i jeszcze masz pretensje, że niesłusznie na nim spłoniesz..

No offens :) Mamy narzędzie do szybszego przeszukania draftu => kontakt z właścicielami będzie szybszy => szybciej zaczną być 'porządnie' trenowani => będą lepsi i nareszcie wygramy. Super :D

From: Big Z

This Post:
00
131964.229 in reply to 131964.219
Date: 3/26/2010 11:11:33 AM
Overall Posts Rated:
6363
To skoro Ty możesz mieć dostęp do skilli to ja nie mogę?
Dokładnie tak, nareszcie zrozumiałes :) Zasada jest prosta: selekcjoner ma dostęp do skili wszystkich graczy z danego kraju, skaut do graczy z baz skautów, pozostali użytkownicy do własnej drużyny... czyli im więcej odpowiedzialności i poświęconego czasu, tym więcej uprawnień. Mogłeś zająć się odwróconymi na potrzeby reprezentacji, ale nie chciałeś bo jak napisałeś nie chcesz się angażować w BB...

no przecież ja zostałem poproszony tutaj na forum o podanie skilli - no chyba prośba o podanie może być traktowana jako zgoda
Z tego co się orientuję, np. oscar4 nie poprosił Leszka o powołanie jego 21 latka, który nie ma szans na grę w kadrze do reprezentacji i udostępnienie skili Tobie więc jakby oscar był wredny to mógłby napisać oficjalny protest do GMa i Leszek miałby kłopoty.

Tym postem definitywnie kończę dyskusję z mojej strony, bo widzę dużo maili w skrzynce od właścicieli skautowanych zawodników, a nie mam tyle wolnego czasu co Ty :)

Życzę szybkiego awansu do II ligi, może się w niej spotkamy już w przyszłym sezonie :)

From: B.B.King

This Post:
00
131964.230 in reply to 131964.229
Date: 3/26/2010 11:51:44 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Dokładnie tak, nareszcie zrozumiałes :)

Ale Ty nie zrozumiałeś ;-)
Na skautów się nie głosuje - tylko na selekcjonera. I sprawa jest prosta - selekcjonerem zostaje ten, kto wygrywa wybory - i tutaj nie ma w tym nic niezwykłego, że ma większe uprawnienia niż inni userzy.
A kto zostaje skautem? Ano ten komu zaufa selekcjoner. Nie jest to żadne oficjalne stanowisko, nie musi ono w ogóle istnieć - każdy kraj może sobie rozwiazać tą kwestię dowolnie. Tak więc skoro selekcjoner może zaufać Tobie (lub dowolnemu innemu skautowi) i dać Ci dostęp do skilli zawodników, to tak samo może zaufać mojej skromnej osobie. Proste. Zwłaszcza, że:
czyli im więcej odpowiedzialności i poświęconego czasu, tym więcej uprawnień
tak się składa, ja zrobiłem bardziej kompletną listę draftu niż wszyscy skauci razem wzięci... A lista bez skilli to nie jest wszystko w czym pomogłem. W gromadzeniu skilli też pomagam ;-)
Z tego co się orientuję, np. oscar4 nie poprosił Leszka o powołanie jego 21 latka, który nie ma szans na grę w kadrze do reprezentacji i udostępnienie skili Tobie
Nie ma takiego zwyczaju, że selekcjoner musi się pytać właściciela jeśli chce powołać jego zawodnika i sprawdzić jego skille. Widzę w nowościach swojej ligi, że co chwilę jest ktoś powoływany. W innych też. I jakieś 95% z tych zawodników nigdy nie ma szans grać w kadrze. Z tego co mi wiadomo, to nieodrzuconych przez Leszka (na podstawie pensji i/lub potencjału) zostało ponad 1000 zawodników. I wszyscy ci zawodnicy mają sprawdzane skille i skauci będą mieli do nich wgląd.
Już wszystko jasne czy jeszcze zostało coś niezrozumiałego? ;-)

This Post:
00
131964.231 in reply to 131964.230
Date: 3/26/2010 12:02:26 PM
Overall Posts Rated:
1717
Mogę zadać Tobie jeszcze jedno pytanie?

Czy Ty czujesz się, niedoceniony w tej grze, niedowartościowany? I przez to co robisz, starasz się zyskać szacunek pozostałych graczy? Jeżeli tak to obierasz jakąś dziwną strategie. Tak samo jak z "odwróconymi", o których już wiele było napisane. Jak to mówią, "papier przyjmie wszystko". Pozdrawiam.

Advertisement