Większość ma alergię na bloki;-) Z resztą sam nie jestem przekonany czy to w blokach tkwi problem. Jak patrzę na TL to zauważam jedną przypadłość. Podkoszowi mają coraz większe OD i ogólnie jest takie przekonanie, że OD u podkoszowego to najlepiej dwucyfrowe (co widać też u nas), a obwodowi zwykle ID mają koszmarne...S
zczerze mówiąc nie słyszałem o żadnych takich akcjach. Z resztą dla większości podkoszowych zawodników kręcących się wokół kadry na trening bloków już za późno (za starzy, na wyczerpaniu potencjału, za duża pensja itp.) Namówić kogoś za granicą na trening BL ciężko. U podkoszowych ciężko o wyższe bloki ze względu na pensję, ale obwodowym można śmiało trenować.
Nie ma pewności co do bloków, ale dopóki nie spróbujemy nie przekonamy się. Dlatego zapytałem, czy jest chcociaż jeden taki rodzyn i jego szalony Prezes;). Bardziej mam tu na myśli np. obecnych kadrowiczów u21 jeżeli mnie pamięć nie myli to jest tam jakaś legenda...
Co do Obwodowych, to bardzo celne spostrzeżenie. Ludziska rzucili się na OD, a obwodowi ganiają z takim sobie ID. Jak nie bloki to może w tym jest recepta na LI?