BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXV.

Kérdés és csevegő XXV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
275331.219 in reply to 275331.218
Date: 4/22/2016 5:39:13 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Kaptal ket magyarazatot mi hogy latjuk a meccset, de az egod nem enged tovabb lepni.
Miert kersz igy velemenyt mastol?
Raadasul mindketten hasonlo dologra vilagitottunk ra.

This Post:
00
275331.220 in reply to 275331.219
Date: 4/22/2016 5:42:38 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ez nem egó kérdés. más, külföldi is csak néz a statra,mint Rozi a moziban és csodálkozik... Pont most kaptam egy ilyet:

One more fact for me, showing how useless the GDP is.

Újabb tény, hogy az MNF haszontalan dolog...

This Post:
11
275331.221 in reply to 275331.218
Date: 4/22/2016 6:23:27 AM
Overall Posts Rated:
110110
Legjobb bentit mentem, az nem kinti taktika. (kiegyensúlyozott) azt elismerem, h gyengébb mintha bent mentem volna, de..

Nincs de... Az a benti játék amivel a benti embereid játszanak. Na a legjobb benti nem ilyen. :d

pont arra számoltam, hogy a rontott MNF miatt jelentősen veszít az amúgy nem túl erős védekezéséből (mármint ha MKL szinten nézzük a bv-ét) Akkor ezek szerint az MNF csak dísznek van?

Nem tudja olyan mértékben ellensúlyozni a játékosaid képességét, mint amilyen mértékben a játékosaid nem felelnek meg egy taktikának. Ha 16-os tempós játékossal próbálsz meg középtávolikat dobatni egy 18 kv-s ember ellen 1:1 védekezés ellen, akkor így is úgy is meg fogja zabálni.

Azt magyarázd már meg vagy valaki taktikai szzki, ha van 13-as benti támadásom (és valóban nem szarral gurítanak a fiam, ahogy mondod, nem 13-14 a 2 pontosuk), akkor hogy a rákba tudott levédekezni szintekkel gyengébb! bv-vel?

A kérdés már önmagában is rossz, hiszen bent nem védekezett le, 48%-al dobtál ami jónak számít. A gond az volt, hogy nem erőltetted a benti játékot.

Tegyük fel h közelt megyek, azzal meg ott bukok hogy túl lassú a tempója az ő gyors támadásához képest.

Nem tudom a kettőnek mi köze egymáshoz. Kevered a szezont a fazonnal. Az alma tényleg nem dinnye. A megállapításod helyes. A lassú játékkal a dobószázalékon tudsz javítani, kevesebb rádobás de az kapja meg, aki 60%-al fog dobni olyan helyzetben ami neki jó. A támadásod fókusza is más lett volna, ha hközelit mész. Nem olyan helyeken dobáltak volna az embereid ahonnan fakezüeknek számítanak.

vagyisi mindenképp ott is előnyben van, szerintem.

Szerinted. A játé szerint meg nem.

Arról nem szólva, h benti MNF-et talált volna és mi van, ha 2-3 zónát nyom? Pont ermiatt maradtam legjobb bentinél hosszas vacillálás után.

Nem te vagy az első, aki hosszas vacillálás után a rossz taktikát válassza. Velem is előfordult már 1x 2x. A ha 2:3 zóna irreleváns a dologgal kapcsolatban, nem azt ment. Most próbálod megnyugtatni a lelkedet hogy jó döntés volt, de utólag kiderült, hogy nem. Így van ez már csak itt. Nem mindig az történik amit az ember előre eltervez. Egyébként okosan csinálta az ellenfeled, mert bebiztosította magát a benti támadás ellen, ha meg ilyen silány taktikát választasz mint ez, akkor meg nyerhet úgy is, hogy bukja az mnf-et. Ha sok futást vagy te is R&G-t választasz (persze nem ecs-vel 3 poszton) még akkor is nyersz szerintem.

a csapatom nagyszerűen tud kint is támadni, ld tavalyi döntőt (88933674) Ott tényleg nem lehetett szavam, mert a jobb nyert minden szempontból, csapaterő, statok stb. De tegnap nem volt ez olyan egyértelmű Funkynak mint ami kijött.

Elhiszem, hogy a csapatod a tavalyi döntőben nagyszerűen tudott kint támadni, de ez nem az a meccs volt. Most a legjobb bentit hasonlítod a tempódobás nélkülhez? Az alma még mindig nem dinnye. Bár igaz, mindkettő gyümölcs.

From: newsea
This Post:
00
275331.222 in reply to 275331.221
Date: 4/22/2016 6:24:58 AM
Overall Posts Rated:
110110

A Nógrádi vs Grace esetre mit mondasz, miért kaptam 21 pontot (34 vs 13) Nógrádiról Grace-ről? Ennyire nem számít a kinti védek? Bizonyosan állítom, subskillsben van olyan az emberem, mint Nógrádi.

Alig ha hiszem, hogy össze lehet hasonlítani a két játékost. Ennek azért okai vannak.

Áron Nógrádi 26 válogatott tétmérkőzésen lépett pályára.
Áron Nógrádi 21 nemzeti válogatott edzőmeccsen lépett pályára.
Áron Nógrádi 4 U21-es válogatott tétmérkőzésen lépett pályára.

Timmy Grace 0 válogatott tétmérkőzésen lépett pályára.

A kérdés megközelítése ismételten rossz. Nógrádit elég jól lefogta Grace, ez a dobószázalékán is látszik. Grace meg egyszerűen használhatatlan volt ennél a taktikánál Nógrádi ellen. Azt viszont ne akard elhitetni velem, hogy Gracenek a kinti védekezése magasabb mint Nógrádi dobásai, a dobásai magasabb mint Nógrádi kv-ja, az 1:1 képességei is magasabbak mint nógrádi 1:1 képességei, valamint magasabb a 2 pontosa mint Nógrádi bv-je. Mindezt úgy, hogy a passzolása vélhetően magasabb mint Nógrádié. Mert ha ez így lenne, akkor a keresetbe kb 50-60k fölénye kéne hogy legyen. És ugyan oda jutottunk, mint pár órája, nem megfelelő taktikát használtál a csapatoddal és a játékosaiddal. Tudom, neked nem tűnik úgy, most taktikázásban szerintem megvertek. Csak ezért, semmi másért jár a gratuláció az ellenfelednek. Ügyesebb volt szerintem most.

This Post:
00
275331.223 in reply to 275331.214
Date: 4/22/2016 7:11:55 AM
Overall Posts Rated:
188188
Nógrádi védelmében, ha már Nálam tanulta azt amit tud, még ha felejtett is belőle. TAPASZTALAT szintje. Ennyivel tud többet a 35 éves játékos.

This Post:
00
275331.224 in reply to 275331.221
Date: 4/22/2016 11:13:53 AM
Overall Posts Rated:
350350
Szögezzük le, mondasz részigazságokat, de utólag már könnyen okos az ember. Ha te lettél volna hasonló taktikai „kényszerben”, biztos, hogy a tuti jó döntést hozod? Mint írtad hibáztál már meg mások is. Most én is, de…. és van de, mert a stat szerint jobb voltam a játék több paraméterében (nem ismétlem tételesen, mégis kihoznak vesztesnek) Erre csak annyi kaptam a külföldi fórumokon, hogy pechem volt, Funkynak szerencséje vagy a random megvert. Ez mondjuk lehet, de nem vigasztal. Téged se vigasztalna, ha hasonló vereséget szenvedünk anno u21-ben, hogy papíron mondjuk jobbak vagyunk az ellenfélnél és ezt a statok is részint igazolják, csak a végeredmény nem! Mondhatni: megszívtam, de ez nem tud vigasztalni. Nem gondolnám, h 10-ből 10-szer kikapok semleges pályán Funkytól, sőt minimum egál a párharcunk. Szerencséje volt, amit a meccsmotor generált. Ehhez nem lehet gratulálni, nem önmagának köszönheti. Még azzal sem, hogy rá kényszerített egy taktikai váltásra.
Oké, tehát egy rugalmas taktikát toltam. Egyes csapatoknak jobban fekszik bentről, mert a BD-ECS-C triójuk dob sokat (láttam ilyenre több jó példát, pont Funky ellen alkalmazták, sikerrel, igaz tavalyi szezonban), máskor meg belekeveredik több kinti dobás. Mint pl tegnap a 24 triplakísérlet. Na, de ha a benti embereim közel 50%-ban dobáltak, miért volt ez a sok kinti eldobált labdám. Te mondod, látni, hogy jól passzolnak az ir-jeim, igaz is, elég csak MKL tabellánál megnézni, így tehát az nem lehet kifogás, ne tudnák bejátszani palánk alá a labdákat... Azt mondod, bentre nem védett le kellően Funky annyira, mint kintre. A motor volt rugalmatlan, ha ez egy „rugalmas” taktika, „nem vette észre, hogy a benti dobás milyen hatékony nálam. Nyilván a sok kinti eldobott lasztit jól le tudták védeni. Pech.
Azt mondod, nem erőltettem a bent játékot. Tegnap nem, viszont a bajnokinkon igen. Ott érthetetlen módon majdnem levédtek a szintekkel gyengébb bv-jükkel. Mégis hogyan? Ugyanez - állításod szerint - már nem volt igaz tegnap, mert 48%-kal dobtam bentről. Nem védett le kellően.
Alma vs körte, mert mi más lehetne? Két különböző taktika h közel vs Rng, két eltérő gyümölcs. Attól még a tempó miatt megszívhatom ha nem tudtak volna kellően pontosak lenni az embereim bent. Láttam példát, h közellel több a bukás gyors támadás ellen, mint a siker. Komoly szintű meccsek voltak. Ezt megjegyeztem, elraktam a kobakomban.
Persze, ez már csak utólagos találgatás, léleknyugtatás. Ezt túl könnyű meglépni, de meccs előtt a sötétben tapogatva minden opcióra készülni kell. Lásd a levél teteji kérdésemet te hogy döntöttél volna? Belemész a falba és 2 pontost tolsz a 100% várható MNF-re vagy H közelt a 50%-os MNF-re vagy pedig olyasmit, amivel teljesen ütöd az MNF-ét? Utóbb mellett döntöttem, tiszta volt, hogy gyengébb lesz a benti játékoknál. Az MNF bukástól többet reméltem neki veszteségként… de hát ezt senki sem tudja pontosan, mennyit is számít.
Attól még tudok egy komoly kinti támadást, hogy most nem ezt választottam idén is már mentem jó pár ízben.
A tavalyi példával azt akartam mondani, hogy ott az esélyesebb, erősebb csapat nyert. Márpedig az idei döntő utáni statokban sokban voltam jobb Funkynál. Még a skillszám alapján összeálló buzzerstat index is igazolta, 161 vs 147 nekem. Magyarul skill szerint is erősebb a csapatom, ezek alapján úgy tűnik nekem.

folyt

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 4/22/2016 11:31:18 AM

This Post:
00
275331.225 in reply to 275331.222
Date: 4/22/2016 11:15:44 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nógrádi vs Grace, attól h egy playa magyar válogatott, az nem jelenti azt, hogy hasonló tudású ember ne lehetne olyan tudással egy olyan országból ami jóval előttünk jár NT szinten. Grace-t többször megnézték, bekérték a skilljeit. Nyilván vannak jobb embereik és azok az Nt tagok. Ebből sosem csináltam problémát.
Azzal még egyet is értek, amit Mikhai mond, hogy tapi… ha csak ezen múlik, akkor minden komoly sikerhez 33-36 éves emberekkel kiálló csapat kell vagy olyan, akinek gyorsan lép a tapija fiatalon és tudásban is ott van azon a polcon, ahol kell legyen.

Láttam már nagyon eltérő bérrel hasonló tudású playákat, így csak találgatunk, de szerintem Grace nem annyival gyengébb védekezésben, hogy ennyire átfussanak rajta!

Szerintem túlragoztuk, viszont megint egy élő példa volt, hogy a Legjobb dob taktika, az nem tökély a játékban.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 4/22/2016 11:16:31 AM

This Post:
00
275331.226 in reply to 275331.225
Date: 4/22/2016 6:55:04 PM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Csak hogy megnyugodjon a lelked, mert nekunk nem hiszel (noha kerdezel es tobb ponton is hasonlo velemenyt alkottunk).
Van egy-ket jo ismerosom nemzetkozileg a jatekban, akik eleg jol ertik a jatekot (nalam biztosan sokszorosan jobban)
Megkertem mondjon velemenyt csak a latottakbol:

Gondolom beszelsz angolul. (ha nem szolj es leforditom neked)

"I see a couple of things.
First I agree that Basket Boyz is the strongest team of the two.
Second Run en Gun is a lucky shot attack. Which sometimes makes that the weaker team, wins if the pg and SG in total is winning their match-up. Which is clearly the case here.
Third the predictions don't have that much influence on the out come. one high ranked manager even believes that it doesn't have any influence, while others believe it has 3 to 6 points influence.
Fourth inside isolation is basically base offense with a small twist to inside play. But mostly a base offense in shot distrubution.
Fifth if Basket Boyz had played look inside I believe that they would have won easily. Than the PF and Center would have crunched their opponent."

Peace,
Sz.

This Post:
00
275331.227 in reply to 275331.226
Date: 4/23/2016 2:02:35 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Én nem tudok angolul, de megköszönném ha lefordítanád nekem, szerintem hasznos lenne ha tudnám mi van a szövegben :)

This Post:
22
275331.228 in reply to 275331.227
Date: 4/23/2016 2:27:32 AM
Overall Posts Rated:
3333
Ha nem gond, lefordítottam én.

Először is egyetértek, hogy a Basket Boyz az erősebb csapat.
Másodszor, a fuss és tüzelj egy mázlira épülő taktika, ami néha a gyengébbik csapat győzelmét hozza, ha az irányító és dobóhátvéd megnyeri a maga posztján a meccset. Itt egyértelműen ez a helyzet.
Harmadszor az MNF-nek nincs akkora hatása. Egy top manager úgy gondolja, hogy egyáltalán semmi hatása nincs, míg mások szerint mindössze 3-6 pont különbséget eredményez.
Negyedszer a legjobb belső dobjon egy kiegyensúlyozott taktika, kis eltolódással a benti támadás felé. Dobás elosztásban mindenesetre kiegyensúlyozott.
Ötödször, ha Basket Boyz 2pontos erőltetését játszott volna, szerintem könnyedén nyertek volna. Az erőcsatár és a centerösszeroppantotta volna az ellenfelet.

This Post:
00
275331.229 in reply to 275331.228
Date: 4/23/2016 4:15:32 AM
Overall Posts Rated:
110110
Semmi olyan újdonság, ami itt nem hangzott el. Köszönjük a fordítást.

Advertisement