Ale my tu uwielbiamy tasiemcowe posty. Poważnie :)
Co do samego meczu, to mimo wszystko wydaje mi się, że staty rywal miał po meczu lepsze, bo choć trafiłeś z obroną to była ona zbyt słaba by zatrzymać jego atak. A do tego ta ilość fauli...
Ale wracając do pytania o zmiany:
1. Myślę, że masz tak wyrównany skład, że wszystko było efektem kondycji, zmiany nie miały z tym nic wspólnego.
2. Czynniki wpływające na zmianę? Przede wszystkim kondycja, a właściwie fakt, że zawodnik będący na parkiecie z powodu utraty kondycji staje się słabszy niż jego zmiennik. Musi więc odpocząć, aby wróciła mu część sił. Często zmiany zależą od taktyki, która jest określana podczas wzięcia czasu. Powiedzmy, że wygląda to tak - trener bierze czas, decyduje że będzie rzut za 3 i wystawia zawodników, którzy w danym momencie mają największe szanse na trafienie takiego rzutu (jeżeli jest to rezerwowy, to wchodzi do gry). Do tego naturalnie dochodzi ilość fauli, ale pod koniec spotkania nie ma to większego znaczenia, a jak grasz "pozwól im grać", to i w całym meczu się to nie liczy. Czy zmiany w jednej ekipie wpływają na zmiany w drugiej - nie zauważyłem nigdy czegoś takiego.
3. Na ten pkt odpowiedź już dostałeś. To nie piłka ręczna, że zmiany zdarzają się w trakcie gry. W koszykówce gra musi być wstrzymana. Oprócz tych sytuacji, które wymieniłeś dochodzą jeszcze rzuty osobiste. Takie są reguły basketu.
Czekamy na kolejne pytania :)