Witam ponownie.
Przegryzłem się przez działy pomocy i forum, ale pozostał mi jeszcze jeden zgryz do rozwiązania. Chodzi o sposób przeprowadzania zmian w trakcie meczu i związane z tym opcje w panelu ustawiania taktyki meczowej.
Ostatni mecz ligowy grałem z liderem tabeli, wszystko poszło OK, taktyka bezbłędna, skład optymalny na jego możliwości ofensywne i defensywne po dokładnej ich analizie a jednak przegrałem . Pierwsza i druga kwarta wyrównane, w trzeciej złapałem sporą przewagę a w czwartej koszmar. Prowadząc na 4 min do końca 6-8 pkt przegrałem mecz 12 !!! pkt.
Zmiany ustawiłem „wg listy do 4 kwarty” i kłopoty zaczęły się mniej więcej od momentu, w którym komputerowy trener (poziom 4 none) dostał wolną rękę do zmian.
1. Czy w w/w przykładzie, oprócz słabej kondycji moich niektórych graczy, opcja zmian mogła wpłynąć na porażkę ?
2. Jakie czynniki wpływają na dokonanie zmiany przez trenera (poza przypadkami faul i kontuzjami) akurat w tym momencie a nie w innym ?
Czy jest to tylko utrata kondycji, czy jeszcze jakieś inne okoliczności ?
3. Czy dobrze zauważyłem, że silnik gry przewiduje zmiany tylko podczas przerw w grze typu time out, faul, rozpoczęcie kwarty i aut a nie przewiduje zmian wywołanych przez trenera w trakcie posiadania piłki przez jego zespół ?
W zależności od odpowiedzi sprecyzuję kolejne pytania w tej sprawie, nie chcę swoimi przypuszczeniami tworzyć tasiemcowych postów.