BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > NBA II.

NBA II.

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244403.214 in reply to 244403.212
Date: 8/29/2013 12:43:12 PM
Overall Posts Rated:
310310
A listáját valóban nem olvastam, de a könyvét ismerem, megnéztem benne az engem érdeklő részeket. Maradjunk annyiban, hogy az is erősen szubjektív. És hiába dolgozik az ESPN-nek, akkor sem haragíthatja magára az NBA-t, főleg hogy szoros kapocs van a két szervezet között, többek között a tévés jogok miatt is (amit mellékesen hamarosan meg kell újítani és már most van vetélytársa az ESPN-nek). Egyébként Simmons úr munkásságát nem hasraütésszerűen kritizálom, rendszeresen olvasom a cikkeit. Ő amúgy egy hétköznapi blogger, aki amiatt kapott állást az ESPN-nél, mert a cikkei, elemzései sok vitát váltanak ki (majdhogynem provokátor), ergo megdobják az ESPN honlap látogatottságát. Egyébként javaslom elolvasni a kommenteket a cikkei alatt, nem én vagyok az egyetlen, aki szerint hülyeségeket ír. Kb az emberek fele így gondolja.

Atletikusság: És ki mondta, hogy a többiek nem voltak atletikusak? Szerény meglátásom szerint ők bírói segítség nélkül, stílusosan dominánsabbak voltak, mint LeBron.

Amúgy én sem azt mondtam, hogy James sosem lesz top10. Annyit mondtam, hogy jelenleg nem az. 2010-ben meg főleg nem volt az, de top20 sem. A címekről meg annyit, hogy az All-NBA jelöléseket megérdemelte, az All-Defensive-et (szerintem) semmiképp, azok csak a nevének szólnak. All-Star rendben van, egyértelmű, a 4 MVP cím megint csak túlzás (szerintem), ugyanis nem dominálta a ligát annyira, dehát kell a hype. Pont Kobe egyszeres MVP címe mutatja, hogy régebben mennyire nem a név számított, ugyanis bár nem vagyok Kobe-fan, de azért az talán kicsit túlzás, hogy LeBron négyszer annyira jó játékos lenne a karrierét tekintve (eddig!), mint Kobe. Ráadásul neki tuti lesz még 2-3 MVP-címe. Erre mondtam, hogy amikor különböző korszakokban játszó játékosokat hasonlítasz össze, figyelembe kell venni a körülményeket is, na ezt Simmons kicsit elfelejtette. De hogy még egy mondat erejéig visszatérjünk a nagyon komoly számítgatásaihoz, a lista ugye 2010-es. 2010-ig James volt kétszeres MVP, egyszeres gólkirály, négyszeres All-NBA First Team, kétszeres All-Defensive, nulla bajnoki cím. Ez alapján hogy jött ki a számításban a huszadik hely? Ja és ne felejtsük el a válogatottbeli érdemeket sem, 3 aranyérem, 2 bronz. Jordanék kb fejbelőtték volna magukat ha bronzot nyernek.

A Jordanes kérdésre a válasz: egyszeres. És mindezt úgy, hogy a második szezonját szinte teljesen kihagyta sérülés miatt. Egyébként elmondom még egyszer: James soha nem lesz jobb, mint Jordan, mert azt már most lekéste. Top10 lehet, de egyelőre nem az. Amúgy összehasonlíthajuk, melyikük milyen csapattal lett bajnok, a Bulls első három bajnoki címénél ott volt Pippen és Grant, még esetleg B.J. Armstrong volt egyáltalán említhető. De ha úgy gondolod, hogy ott olyan sok jó játékos volt, kérlek, írd le, kikre gondolsz.
Adok egy kis segítséget:
(http://www.basketball-reference.com/teams/CHI/1991.html)
(http://www.basketball-reference.com/teams/CHI/1992.html)
(http://www.basketball-reference.com/teams/CHI/1993.html)
Ugye nem akarod azt állítani, hogy jobbak voltak a kiegészítő emberek, mint a Miami elmúlt két évében? Gondolok itt Millerre, Allenre, Haslemre, Chalmersre, Battier-re, vagy a Birdmanre. Na ilyen segítői Jordanéknek sosem voltak az első három bajnoki címnél.

Amúgy egy kérdést még engedj meg: Azt mondod, James top10 lesz karrierje végén.
Jordan, Magic, Bird, Abdul-Jabbar, Chamberlain, Russell, Robertson, Olajuwon, West, Moses Malone.
A felsorolt 10 játékosból csak kilenc fog beférni a top10-be James mellé, kit nem raknál be? És akkor még van vagy 15 név, akiket simán ideírhattam volna.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.215 in reply to 244403.213
Date: 8/29/2013 12:54:00 PM
Overall Posts Rated:
310310
Engem nem az zavar, hogy ő kihasználja a testi adottságait. Az a dolga, azért kapja a fizetését. Engem az zavar, hogy látványosan nem fújják be az ő szabálytalanságait, mellette mindent befújnak az ellenfelekre, még azt is ami nem jogos és mindezek után nekem bárki is statokkal akarja bizonyítani, hogy ő a legjobb, vagy all-time top10-ben van. Igen, a kosár ugyanannyit ér, sőt a győzelem is, ezért ha van itt Suns-szurkoló, kérem emlékezzen Bruce Bowenre és magyarázza el DanChee-nek, hogy miért nem mindegy, hogy nyer valaki.

Ha erősebb csapatot akarnék, én sem Robinsont választanám. De nem is Shaq-et. Viszont nem biztos, hogy fizetnék érte akár csak egy forintot is, hogy lássam azt a meccset. Ha olyan csapatot akarnék, amit öröm nézni és szívesen mennék ki a meccsükre, akkor viszont igenis az Admirálist előbb választanám, mint Shaq-et (mondjuk egy Olajuwon-Robinson belső kombó). Mondom ezt úgy, hogy imádom a Dízelt pályán és azon kívül egyaránt.

LBJ meg még itt sem tudott király lenni, amíg nem raktak köré olyan csapatot, amivel lehetetlen nem bajnoknak lenni. És még így is sikerült háromból egyszer kikapni, meg egyszer mákkal nyerni a liga egyik legöregebb csapata ellen.

Az meg, hogy Pippent te LBJ mögé teszed, a te dolgod, de én azért a helyedben végiggondolnám, hogy Pippen mit tett le az asztalra úgy, hogy soha nem volt első opció. Neki Jordan mellett kellett hoznia azokat a számokat, amiket hozott. Nem hiszem, hogy James ugyanerre képes lett volna, dehát ez magánvélemény, sosem tudjuk meg a választ. Én biztos nem raknám LeBront Pippen elé.

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.216 in reply to 244403.215
Date: 8/29/2013 2:32:08 PM
Overall Posts Rated:
2222
Bruce Bowen...nincs olyan Suns-szurkoló akit ne fogna el az utálat e név hallatán:D

This Post:
00
244403.217 in reply to 244403.214
Date: 8/29/2013 3:52:54 PM
Overall Posts Rated:
6060
Nézd, én részemről tényleg befejezettnek tekintem ezt az egészet, látom, hogy nem győzzük meg egymást. De ha már egy rakás kérdést nekem szegeztél ezek után is, akkor udvariasságból röviden, tényleg utoljára, néhol csak címszavakban:

Nem lesz valaki négyszer jobb játékos 4 MVP címtől, mint egy egyszeres MVP. Viszont a 4x-es MVP cím mutat egyfajta konzisztenciát. Tudom, szerinted ez csak a hype. Szerintem meg azért 4x-es MVP, mert ő a legjobb most, és ezért hype-olják. James hype érkezte előtt: Andrew Wiggins-ért már most számos csapat tankol.

A Simmons listával kár ennyit foglalkozni, főleg úgy, hogy nem tűnsz nagyon befogadónak az érveire, de csak viszonyításképpen: Kobe-t 2010-ben még bőven LeBron elé helyezte Simmons, mivel ekkor utóbbinak még nem volt gyűrűje, előbbinek meg már jópár. Függetlenül attól, hogy Kobe csak 1x-es MVP volt. További mérlegelési szempontok: Simmons szerint Kobe nem a legjobb volt a saját csapatában, amíg Shaq ott volt. LeBron viszont mindig is top dog volt. Simmons továbbá projektálta LeBront az akkori teljesítménye alapján, amiben az is benne volt, hogy feljebb mehet még jócskán, ha bajnoki gyűrűket és további címeket szerez, ahogy ez Kobe-ra is igaz volt. Mindkettejüknek folyamatban van ugyanis a pályafutása, ellentétben a top 10 számos tagjával, akik viszonylag jól elhelyezhetőek. Erre írtam múltkor, hogy Nowitzkit is feljebb helyezné most már.

A csapatok összehasonlítása: DanChee-nak azt írod, hogy Pippen jobb, mint Lebron. Akkor ezek szerint abban a csapatban 2 jobb játékos is volt, mint az egész tavalyi/tavalyelőtti Heatben.

A védekezési szabályok jelentősen megváltoztak, de a sztárok sztárok lesznek, amig az NBA fennáll, őket mindig is preferenciálisan kezelték.

Újra hangsúlyozod, hogy szerinted Jordan jobb mint LeBron. Én sem mondtam mást egyszer sem. Azt is írod, hogy sosem mondtad, hogy LeBron nem lesz top10. Olvasd vissza, hogy miket írtál.

Ebből a listából én Mosest venném ki, elég könnyedén.

Hate on! Peace.

üdv: e.

From: Cimi

This Post:
11
244403.218 in reply to 244403.217
Date: 8/29/2013 11:50:59 PM
Overall Posts Rated:
146146
Egy kérdésem lenne.
Ha fel kellene sorolni 20 embert akinek odaadnàd a labdàt az otolso dobàshoz akkor James benne lenne?
Nekem az elsö 100-ba nem lenne.
Nekem azok a fantasztikus jàtékosok akiknek nem remeg meg a keze és nem fosnak be. Lehet akàrmilyen statja szart sem ér ha a végén beremeg..

This Post:
00
244403.219 in reply to 244403.217
Date: 8/30/2013 1:54:57 AM
Overall Posts Rated:
310310
Rendben, megértettem, nem kérdezek többet és bár lenne még mindig ellenvetésem (meg Wiggins-hype-ról is véleményem), viszonzom az udvariasságodat és nem írom le őket. Azért a Pippenes kijelentést megerősítem, igen, ott 2 jobb játékos is volt.
Nem mondom, hogy sosem leszünk egy hullámhosszon Jamest illetően, de most egyértelműen nem vagyunk, majd 7-8 év múlva leporoljuk a témát

Don't feed the troll
This Post:
00
244403.220 in reply to 244403.219
Date: 8/30/2013 3:41:48 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nagyon jó benneteket olvasni, olyan témákat szedtek elő, amikre nem is gondolnék. Ha megengedtek néhány adalékot, elnézést, ha már említettétek volna, kicsit gyorsan kellett átolvasnom.

Charlie: Említetted, hogy James statjai bírói támogatás nélkül rosszabbak lennének. Ezt én elfogadom, azonban ilyen összetett játékost (all-rounder talán a legjobb angol kifejezés rá) nem láttam még az NBA történetében. Nem vagyok James fan meg hater sem, mindössze annyit jegyeznék meg, hogyha létezik faktor, ami őt a legjobbak közé emeli (nem firtatom, hogy milyen listán hányadiknak, legyen egy hall of famer vagy tudomisén) az pont ez, hogy gyakorlatilag négy (vagy akár öt?) poszton is hatékonyan bevethető, mindenhonnan veszélyes a gyűrűre, mindent tud a labdával és persze hozza a statisztikát és az eredményeket is, függetlenül attól, hogy mit tett a Cavaliers időszak alatt vagy mit nem. Nem lehet mindig mindent megnyerni, van és lesz olyan, aki többet nyert nála, de hány olyan nagy sztárt tudnánk említeni, aki bajnoki cím nélkül volt kénytelen visszavonulni, és itt van ezen a bizonyos listán (Malone, Barkley, Stockton, Ewing) csak néhány név így első ránézésre. Ami a statokat illeti, annyi bizonyos, hogy ezzel a felépítéssel nem nagyon látni olyan játékost, aki kioszt ennyi dobott pont mellé 7-8 gólpasszt meccsenként, és meg kell hagyni, hogyha akár a Cavaliersben akár a Heatben a cseppet sem lebecsülendő csapattársak kicsit többet bedobtak volna azokból a helyzetekből, amikor James ordító helyzetben megtalálta őket egy lasztival, akkor azok a statok még jobbak is lehetnének a mostaninál. Egyébként igazad van, akár rosszabbak is lehetnének.

Mindenkinek: Meglehet, hogy James sokkal nagyobb sztár lenne akkor, ha nem nyert volna bajnoki címet, de mondjuk mint ember, sokkal becsülendőbb lehetne (megjegyzem, emberként én sem tartom túl sokra a megnyilvánulásai miatt). De ő már aligha gondolkodik így, és azt senki sem vetheti a szemére, hogy úgy gondolja magáról, hogyha a tudása adott, akkor emellé ő megfelelő eredményeket is akar. Ebből a szempontból én például nem ítélem el a Miami klubváltást, még az sem számít szerintem, hogy ehhez egy baromi jó csapat is kellett, de bármennyire is csapatjáték a kosárlabda, egyéni ambíciók mindig is léteztek és létezni is fognak, és akár tetszik nekünk, akár nem, vannak olyanok, akik nem válogatnak az eszközök közül, hogy ezeket az ambíciókat hogyan valósítsák meg. Szurkolóként az ember pedig megválogathatja,hogy kinek a fanja vagy kinek a hatere. Én elismerem Jamest, de nem drukkolok neki meg a csapatának sem, van másik, akinek drukkolok. Lehet, hogy nem "leszünk" bajnokok sosem, de majd örülök az ereményeknek a saját szinthez viszonyítva (GSW fan az viszont vagyok 1000-rel).

Lépéshiba: Több mint 20 éve nézek NBA-t. Amióta az eszemet tudom, azóta lazább az NBA lépéshiba szempontjából, nincs ebben nagy újdonság. Akkor is úgy volt már, hogy én egy serdülő meccsen nem csinálhattam meg azt a labdával, amit ők, mert nekem tiltották a szabályok, nekik meg nem (vagy ha igen, akkor is szemet hunytak felette, leginkább azokban a szituációkban, amikor nem történt előnyszerzés belőle, mondjuk egy zsákolásnál, amikor a térfélen nincs senki a játékos háta mögött). Csakis kizárólag az évek során tapasztaltakból kifolyólag, és csakis a saját szubjektív véleményemre és saját megfigyelésekre hagyatkozva, ma az NBA-ben a lépéshiba megítélése mindent összevetve szigorúbb, mint mondjuk két évtizede volt. Sokszor meglepődtem az elmúlt szezonban, hogy miket lefújtak, függetlenül attól, hogy Jamesnek mit néznek el vagy mit nem, lehet, hogy vele elnézőbbek, nem tudom.

Bedobnék egy gyors kérdést, szerintetek Allen beleállása a triplákba lépéshibás vagy sem? Egy szavazat az igennek a részemről.

This Post:
00
244403.221 in reply to 244403.220
Date: 8/30/2013 4:59:41 AM
Overall Posts Rated:
310310
Először a végével kezdem. Allen beleállása Európában lépéshiba, az NBA-ben nem, ugyanis ott szabályos az, ha valaki egy lépés után csinál egy kétlábas tempóba állást (magyarul három lépés a leütés után). Sőt ott ezt még megállás után is meg lehet csinálni. Amikor Hanga San Antonioban járt, pont azt a feladatot adták neki, hogy ha az NBA-be akar kerülni, gyakorolja ezt a mozdulatsort, ami neki, mint európai kosarasnak, meglehetősen szokatlan.

Én sosem mondtam, hogy James nem all-around, vagy hogy nem tud 4 poszton játszani (centerként nem tud, az már bebizonyosodott, legalábbis klasszikus centerként nem). Persze a mai, small-ballos időszakban akár ott is megállhatja a helyét, nem is kell messzire menni a példáért, náluk Bosh játszott sokszor centert, na őt tuti megfogná James center poszton. És még egyszer mondom, statisztikával sok mindent be lehet bizonyítani, meg mindennek az ellenkezőjét is. Személyes véleményem, hogy James nem uralja úgy a saját korát, de még a saját posztját sem, mint a régebbi legendák. Nyugodtan lehet rajta röhögni, de James "dominanciája" meg sem közelíti még Cousy-ét sem, aki mai szemmel már esetlennek tűnik kissé, de akkoriban kb olyan volt az irányítók között, mint később Jordan a hátvédek között. Magichez meg ne is hasonlítsuk, mert amit ő művelt, nem csak saját posztján, azt James már akkor sem éri utol, ha most elkezd minden poszton dominálni. Na én ezért nem sorolom mondjuk all-time top20-ba. Még. Lehet, hogy később oda fog tartozni nálam, de jelenleg nem. A lehetőség bőven megvan benne, csak az a kérdés, kihasználja-e. A másik oldala a dolognak, hogy az igazán nagyoknak soha nem kellett saját magukat sztárolniuk, megtette az értő közönség. A mostaniak közül ott van mondjuk Hibbert, roppant szimpatikus játékos, aki bőven túlnőheti az agyonhype-olt riválisokat (pl Howardot). Tim Duncan sem azért minden idők egyik legjobbja, mert kikiáltotta magát annak, vagy mert minden alkalmat megragad a sztárolásra.

Ami meg a statokat illeti, újra mondom, nézd meg Pippent. Jóval kevesebb dobott pont, meg nem sokkalg gyengébb statok - csakhogy Jordan mellett. Ha ő lett volna hét évig abban a Casvben, simán hozta volna James számait. Egyébként Pippen assist átlaga is nyilván jobb lenne, ha nem Will Perdue és Bill Cartwright szintű nagyságoknak kellett volna osztogatnia a lasztikat a festékben. Rodmanről meg már ne is beszéljünk, lepattanóban abszolút király volt, de labdt a kezébe adni felesleges volt. De ha már tényleg csak statokat nézünk, akkor Big O lazán veri Jamest.

Amúgy a klubváltással sem az a gondom, hogy meglépte (lelke rajta, érthető, mindenki gyűrűt akar), hanem az ahogy tette ezt. Meg az, hogy most mindenki azzal bizonygatja LeBron nagyságát, hogy nyert két bajnoki címet. Még egyszer mondom, világverő csapattal három év alatt egy bukott döntő, egy megérdemelt cím és egy nyögvenyelősen, óriási mákkal behúzott döntő nem all-time helyezést érő performansz.

A lépéshiba meg közismert az NBA-ben, csak nem mindegy, hogy olyan lépéshibát néznek el, amikor tök egyedül megy a játékos és a látvány miatt eggyel többet lép, de amúgy is sima kosár lenne, vagy olyat amikor éles helyzetben James szerel (már azt is le lehetett volna fújni), majd utána a hóna alá szorítja a labdát, két lépés leütés nélkül, harmadik lépésnél leüti, majd lép még négyet leütés nélkül és zsákol egyet, miközben a védők a nyakán lihegnek. Vagy ott van a legkirívóbb eset, amikor a Celtics ellen labdát szerez, elkezd rohanni és a hatodik(!) lépésre üti le először (adok linket, ha valaki nem találja). Hiába nézték el jobban régen a lépéshibákat, ezeket azért akkor is befújták. Tele van ilyenekkel a videómegosztó.

Ja és hajrá GSW, én nagyon szurkolok nekik és örülök, hogy Howard nem ment oda és nem tette tönkre azt, ami ott most kezd kialakulni.

Don't feed the troll
From: epszilon

To: Cimi
This Post:
00
244403.222 in reply to 244403.218
Date: 8/30/2013 5:38:34 AM
Overall Posts Rated:
6060
Nézd, ez egy teljesen más tészta. Jordan ebben is nagy volt (The Shot, 98 Finals 6. meccs, stb.), így mindenki ezt várja egy sztártól, hogy crunch time nála legyen a labda. Arra viszont emlékeztetnék, hogy nem mindig az ő kezében volt a labda a meccsek végén (Paxson győztes hármasa a Suns ellen 93-ban, Kerr győztes dobása a 97es döntő 6.meccsén, amit úgy csinált meg, hogy a védelem MJ-re figyelt, és tőle kapta a passzot). Ha ugyanis mindent a nagy sztárra játszol, akkor kiszámíthatóvá válik a támadásod, könnyebb levédekezni. Erre valók az edzők, hogy kitaláljanak olyan sémákat, amivel a csapat nyer. A csapat, és nem LeBron James, vagy Michael Jordan.

Kobe-ról mindenki azt mondja/gondolja, hogy órási crunch time player. Te inkább az ő kezébe adnád pl. a labdát, mint LeBronéba? Ha igen (meg ha nem, akkor is), akkor ajánlom ezt a cikket:
http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_/id/24200/the-trut...

All-time sajnos nincs ilyen statisztika, de 96tól megvan + Jordanre külön kikeresték a playoff meccseket:
http://espn.go.com/blog/truehoop/post/_/id/29844/todays-c...

Hm, mintha LeBron nem is lenne olyan rossz. A Future Hall of Famer Timmy Duncan vagy KG sem lesz attól kisebb legenda szerintem, hogy crunch time nem olyan jók.

This Post:
00
244403.223 in reply to 244403.219
Date: 8/30/2013 5:42:24 AM
Overall Posts Rated:
6060
Szerintem is 7-8 év múlva érdemes erre visszatérni. Reméljük a Decision típusú hüjeségeit hanyagolja majd, és a játékra koncentrál. Azt várom még, hogy Durant mikor ér fel arra a szintre, hogy igazi riválisok legyenek.

From: Cimi

This Post:
11
244403.224 in reply to 244403.222
Date: 8/30/2013 5:52:47 AM
Overall Posts Rated:
146146
Biztos,hogy nem adnàm James kezébe:-). A végén még bepisilna szegény gyerek mint egy kiskutya:-)

Advertisement